ATP : Yllätyksiä ensimmäisille kierroksille?

Raonic-Shapovalov

ATP -pääkiertueen turnauksia pelataan jälleen tälläkin viikolla useassa eri maassa. Viime viikolla suurimman yllätyksen tarjosi meille Frances Tiafoe, kun hän nappasi voiton Delray Beachin turnauksesta tiputtaen matkallaan useamman ennakkosuosikin. Tänään, tiistaina, turnauksissa pelataan ensimmäisiä kierroksia. Tänään napataan kiinni kahteen peliin, joissa kertoimen liskäksi myös faktat houkuttavat pelaamaan altavastaajaa.

ATP, Dubai: Y. Sugita – I. Ivashka (Kello 15.00)

Valinta: 2 (2,8) @Coolbet

Ensimmäisessä kohteessa valko-venäläinen Ilya Ivashka lähtee haastajan japanilaista Yuichi Sugitaa vastaan. Ivashka oli viime viikolla Ranskassa hurjassa vireessä ja eteni karsintojen kautta välieriin asti. 24-vuotias Ivashka on muutenkin esiintynyt tänä vuonna varsin hyvin ja viime viikolla hyvät otteet myös tuottivat tulosta. Sugitalla ei sen sijaan ole Euroopan turnaukset menneet ihan nappiin. Montpellierissä ja Rotterdamissa mies kävi ottamassa ensimmäisellä kierroksella kuokkaan ja viime viikon turnaukset hän jätti suosiolla väliin. Herrat ovat pelanneet yhden kerran urallaan vastakkain ja tämän koitoksen vei Ivashka eräluvuin 2-1 vajaa vuosi sitten Kiinassa. Molemmat pelaajat viihtyvät parhaiten kovalla alustalla, joten varsinaista etua ei siitä tänään ole kummallekaan. Kertoimen lisäksi siis Ivashkan hyvä vire, Sugitan huono hyvä ja herrojen keskinäinen historia saavat allekirjoittaneen poimimaan tämän kohteen lapulle.

ATP, Sao Paulo: R. Dutra Da Silva – T. Sandgren (kello 20.30)

Valinta: 2 (2,02) @Unibet

Brasilialainen Rogerio Dutra Da Silva majailee ATP -listalla sijalla 106. 34-vuotias brassi on on kerran uransa aikana onnistunut yltämään tuolla listalla sadan parhaan joukkoon, muuten hän onkin viihtynyt noilla sijoilla jo useamman vuoden ajan. Selitys tälle löytyy helposti. Brasilialainen on tunnettu siitä, että hermot eivät kestä pääkiertueen turnauksia. Karsinnoista Dutra Da Silva on usein tiensä raivannut varsinaiseen turnaukseen, mutta siellä pelit yleensä päättyvät jo ensimmäisellä kierroksella. Edellä mainittu pää hajoaminen tapahtuu vielä todennäköisemmin kotikentällä – se on vuosien varrella todistettu liian monesti. Tänään vastustajaksi asettuva USA:n Tennys Sandgren sen sijaan on tämän vuoden aikana kivunnut ATP -listalla sijalle 58. Jenkki ei varsinaisesti ole mikään massakenttien spesialisti, toisin kuin vastustajansa, mutta jo viime vuonna pelit tuollakin alustalla alkoivat sujua. Sen ansiosta Sandgren onkin onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa pääkiertueen turnauksissa. Viime viikolla jenkin turnaus katkesi toiseen otteluun, kun hän hävisi niukasti ottelunsa Fabio Fogninille, joka on tämän päiväistä vastustajaa huomattavasti kovempi. Tässäpä siis meidän päivän toinen kohde.

Ensimmäinen ottelu on suunniteltu alkavaksi jo kello 15.00, joten kiireesti kohde talteen ja mukaan jännitämään.

Aiheeseen liittyvät uutiset