ATP : Indian Wellsissä kolmas kierros vauhtiin

Raonic-Shapovalov

Indian Welssin ATP -turnauksessa pyörähtäää tänään käyntiin kolmas kierros. Lauantaina vihjailtiin viimeksi ja silloin saatiin ihan kelvollinen 3/5, jonka kruunasi Cuevasin voitto 2,75 kertoimella. Tänään on jo sitten muutamakin pari, joissa molemmat pelaajat on turnauksessa sijoitettu. Lisäksi turnauksen ennakkosuosikki Federer on jälleen pelivuorossa. Otetaan taas pari ottelua lähempään tarkasteluun ja haetaan vieläkin parempaa suoritusta kuin lauantaina.

A. Mannarino (ATP-23) – J. Chardy (ATP-100)

Valinta: 1 (1,65) @Coolbet

Tässä pelissä kerroin on kohtuullisen alhailnen, mutta vielä pelattava. Ottelussa kohtaavat siis ranskalaiset Adrian Mannarino ja Jeremy Chardy. Chardy onnistui todella suurien vaikeuksien kautta voittamaan edellisellä kierroksella Italian Fogninin, joka totuuden nimissä ei olisi sillä pelillään voittanut ketään TOP-1000 pelaajaa. Fognini ei tuossa ottelussa saanut syöttöään kulkemaan ja palautuksetkin olivat todella heikkoja. Chardy lopulta onnistui nousemaan tuon heikkotasoisen ottelun voittajaksi. Chardyn osallistuminen turnaukseen oli hetken epävarmaa, kun hän joutui luovuttamaan viime viikolla haastajaturnauksen ottelun loukkantumisen vuoksi. Siihen nähden tämä on jo kova saavutus hänelle.

Mannarino on pelannut turnauksessa vasta yhden kaksinpelin. Tuon ottelun Polanskya vastaan hän voitti leikitellen 2-0(6-1, 6-4). Mannarino on aina ollut parempi pelaaja kovalla kuin millään muulla alustalla ja tänäkin vuonna on ottelut kulkeneet hyvin. Hyvään syöttöön luottava Mannarino onkin tänä vuonna onnistunut pitämään ykkössyöttöprosenttinsa ja kovalla alustalla se on hänen paras aseensa. Polanskya vastaan hän voitti 80% ykkösistään.

Vaikka molemmat herrat ovat kiertäneet pääkiertueen turnauksia jo kymmenen vuotta, Chardy hieman kauemminkin, eivät he ole viimeisen viiden vuoden aikana kohdanneet toisiaan. 2013 oli siis vuosi, kun he viimeksi ottivat yhteen. Tuolloin Chardy pelasi elämnsä parasta tennistä ja veikin ottelun nimiinsä 2-0. Nyt on kuitenkin asetelmat vaihtuneet ja Mannarino on näistä kahdesta selkeästi parempi pelaaja tällä hetkellä. Coolbet tarjoaa Mannarinon voitolle maailman suurinta kerrointa, joten me poimimme sen pois.

R. Federer (ATP-1) – F. Krajinovic (ATP-28)

Valinta: Yli 19,5 (1,96) @Coolbet

Tässä ottelussa ei voittajasta ole epäselvyyttä. FedEx vie, mutta Filip Krajinovic pystyy varmasti antamaan hyvän vastuksen. 26-vuotias serbi pelaa parempaa peliä kuin koskaan. Mies paineli toissa viikolla Dubaissa välieriin ja tässä turnauksessa otti toisen kierroksen ottelussa ylivoimaisen voiton Kruegeristä. Ok, vastustaja on tänään täysin eri kaliberia. Krajinovic on kuitenkin loistava puolustaja eikä juuri tee virheitä takakentältä ja se on Federeriä vastaan juuri se oikea tapa pelata tällä hetkellä.

Turnauksen ennakkosuosikki Roger Federer selvitti myös oman ottelunsa lukemin 2-0. Voidaan kuitenkin hyvällä omalla tunnolla sanoa, että toisessa erässä hän oli yllättävissä vaikeuksissa. Ensimmäisessä erässä Delbonis antoi Federerille kaikki avaimet voittoon tehdessään tyhmiä verkolle nousuja ja helppoja virheitä. Toisessa erässä mies kuitenkin jättäytyi takakentälle puolustamaan ja sillä tyylillä voitti 95% yli viiden lyönnin palloralleista.

Kuten edellä mainitsin, on Krajinovic tyyliltään puolustava pelaaja. Federer on toki monipuolinen, mutta hänen parhaita aseita ovat ohituslyönnit. Krajinovic ei niihin tule montaa mahdollisuutta antamaan. Tulosta jos pitäisi veikata, niin Rogerin 2-0-voittohan se olisi. Nyt uskotaan kuitenkin siihen, että Krajinovic pystyy pitämään tasonsa ja venyttämään erät jopa katkaisupeleihin asti.

Kokeilun arvoiset:

B. Coric (ATP-49) – R. Bautista (ATP-16)  1 (2,45) @Unibet

Tasainen ottelu on ennakkoon luvassa, jossa ennusteet ovat täysin 50-50. Bautista eteni vakuttaavasti edellisestä ottelusta jatkoon, mutta vielä paremmin on pelannut tämän päivän vastustaja Coric. Tuo kerroin on ennakkoastelmiin nähden todella hyvä, joten kokeiltava on.

F. Verdasco (ATP-39) – T. Fritz (ATP-74) 2 (2,58) @Coolbet

Taylor Fritz on kovan alustan spesialisti, joka pelaa kotiturnaustaan. Verdasco on taasen ollut tällä kaudella erittäin epävarma pelissään ja ennusteidenkin puolesta prosentit ovat Fritzille 52-48. Fritziä toki vaivaa ajoittain ailahtelevaisuus. Jos mies saa pidettyä pää kasassa, niin neljännen kierroksen paikka pitäisi olla otettavissa. Todella kovan kertoimen vuoksi tämäkin testiin.

Aiheeseen liittyvät uutiset