13.8. Superpesiksessä kolme kamppailua!

Superpesis | Vvihjeet.com

Veikkausvihjeet palasi eilen pesiksissä takaisin voittaville raiteille, kun kärkiottelussa Joensuu ja Vimpeli päätyivät odotustemme mukaisesti supervuoropariin saakka. Ristille ottelussa kerrointa tuli mukavat 2.50. Tänään jatketaan kolmen kamppailun voimin, ja huhhuh sentään mitä vääntöä onkaan illalla luvassa! Runkosarjan huipennus häämöttää, panokset ovat taivaissa ja marginaalit pieniä – näillä mennään:

Sotkamon Jymy – Seinäjoen JymyJussit

Valinta: Yli 13,5 juoksua (1.80)

Eilinen Vimpelin voitto JoMasta supervuoroparissa tarkoitti sitä, että kolmantena majailevalla Sotkamolla on vielä pieni mahdollisuus nousta runkosarjan voittoon saakka. Jymy on tällä hetkellä ottelun vähemmän pelanneena viiden pisteen päässä Vimpelistä ja neljän pinnan päässä JoMasta.

Tänään selvääkin selvempi asia on se, että Sotkamo tulee voittamaan ottelun kolmen pisteen arvoisesti. Joukkue ei yksinkertaisesti tuolla rutiinitasolla näin tärkeää ottelua häviä, ja näin ollen huikaisevia panoksia tullaan näkemään viimeisessä ViVe-Jymy -ottelussa.

Jymyn voitolle tarjottavat kertoimet eivät kuitenkaan tänään päätä huimaa, joten lähestymme ottelua juoksumäärien näkökulmasta. Seinäjoki on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputken myötä henkisesti vaikeassa lukossa, ja joukkueen trendi on ollut se, että selkäranka murtuu kovin helposti. Juoksuja Seinäjoen viime otteluissa on taotttu puolin toisin todella paljon.

Jymy tulee tänään aurinkoiseen Hiukkaan tappajan katse silmissään, ja todennäköistä onkin, että jossain kohdin Seinäjoki repsahtaa totaalisesti. Yli 13,5 juoksua on hyvässä lyöntikelissä erittäin todennäköinen skenaario.

Pattijoen Urheilijat – Jyväskylän Kiri

Valinta: ML 2 (2.25)

Vielä tiistaina olisin iskenyt tähän otteluun tukevalla itsevarmuudella suoraa ykköstä, mutta tänään tilanne on kuin onkin toinen. Kiri esitti kotiottelussaan Tahkoa vastaan mahtavan esityksen ja pesi kasvonsa (sekä meidän betsimme) huolellisesti.

Loukkaantumisista toipuneet Pasi Rajala ja Kimmo Carlson palasivat Tahkoa vastaan omille paikoilleen vakuuttavasti. Myös lukkari Jani Karppanen palasi yhden ottelun huilin jälkeen lautasen ääreen ja suorastaan dominoi Tahkon sisäpeliä. Näillä tekijöillä oli huomattava vaikutus Kirin parantuneeseen ilmeeseen.

Tänään Rännärillä marginaalit ovat pieniä. Kiri on varmistanut jo pudotuspelipaikkansa ja joukkueen tähtäimessä onkin kotietu. PattU:lle puolestaan mahdollisia ovat vielä sekä kotietu että jopa pleijareista ulosjääminen. PattU on arvioitu kertoimien puolesta liian suureksi suosikiksi, joten pakettinsa kuntoon saanut ja motivaatiopiikin kanssa vieraaksi saapuva Kiri on oiva valinta pelilapulle mojovalla ML-kertoimella.

Alajärven Ankkurit – Kouvolan Pallonlyöjät

Valinta: X (2.45)

Päivän viimeinen kamppailu on äärimmäisen tasainen, mistä kertoo myös koti- ja vierasvoitolle tarjottavat yhtä suuret kertoimet. Ankkurit on pelannut odotuksiin nähden fantastisen kauden, ja esimerkiksi viimeisestä yhdeksästä ottelusta joukkueella on vain kolme tappiota – nekin sarjan kärkikolmikolle. Joukkue onkin tällä hetkellä kiinni kotiedussa sarjan neljäntenä.

Myös Kouvola on päässyt oivaan vireeseen ja viilettää tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Pisteitä Koplalla on ainoastaan yksi vähemmän kuin Ankkureilla, joten mielettömät panokset ovat jälleen pöydällä tässäkin ottelussa.

Ankkureilla on tänään huomattava kotietu, sillä Kitron pesisstadion on ollut hankala paikka vieraille tällä kaudella. Muuten merkittäviä marginaaleja ottelun lähtökohtiin on erittäin hankala löytää. Todennäköistä on kuitenkin se, että ottelusta tulee ainakin aluksi hyvin tunnusteleva ja hermostunut. Ensimmäisen jakson hävinnyt joukkue lähtee tekemään aivan kaikkensa venyttääkseen ratkaisua jatkopalloille, joten tasurin todennäköisyys on jälleen keskimääräistä suurempi.

Aiheeseen liittyvät uutiset