Liiga: Hakeeko Ässät revanssin Bluesista?

Liiga on puolessa välissä, ja joukkueiden erot ja voimasuhteet alkavat hiljalleen erottua. Illan viidestä ottelusta vihjeet isketään HPK-TPS ja Blues – Ässät otteluihin.

HPK – TPS

TPS kerroin 2,06

Kerho yllätti viimeksi kotonaan Lukon peräti 4-1 ja pelasi tuon ottelun todella hyvin. Kuitenkin heti seuraavassa ottelussa Kouvolassa, Kookoo kaatoi HPK:n lukemin 5-1. Ailahtelevuus vaivaa sarjajumboa eikä taso pysy samanlaisena ottelusta toiseen.

TPS hävisi edellisen ottelunsa HIFK:lle lukemin 5-2. Alussa TPS johti ottelua, mutta toisen erän alun synkkä hetki sekä erikoistilanteet käänsivät pelin HIFK:lle.

Vieraiden maalille asettuu Teemu Lassila, joka on pelikieltonsa kärsinyt. On mielenkiintoista nähdä, miten Lassila on pelikieltonsa nollannut, mutta pelatessaan hän on selvä vahvistus TPS-miehistöön.

Molemmat joukkueet pelaavat vielä kertaalleen ennen joulua, mutta HPK joutuu kaukaloon jo huomenna jumbokamppailussa Bluesia vastaan. TPS on selvästi parempi joukkue ja suora voitto mahtuu kupongille.

Blues – Ässät

Alle 4,5 maalia kerroin 1,81

Ässät pääsee Espoon reissulle peräti neljän peräkkäisen kotiottelun jälkeen. Kotona Ässillä kulkee kohtalaisesti, sillä joulukuun neljästä ottelusta pisteet jäivät kaksi kertaa Poriin. Marraskuun lopulla Blues kävi hakemassa pistepotin Porista, joten Ässät lähtee tulevaan otteluun varmasti revanssimielellä.

Bluesin taipaleesta on varmasti sanottu jo kaikki tarvittava, mutta kaukalon puolella peli on kulkenut ajoittain yllättävänkin hyvin. Viidestä edellisestä ottelusta kaksi voittoa nihkeä tulos mille tahansa muulle joukkueelle, mutta Bluesin tilanne huomioon ottaen, on viimeaikaiset tulokset olleet toivoa herättäviä.

Blues ja Ässät tuskin lähtevät maalinteko kilpailuun. Bluesin edellinen voitto Ässistä nostaa varmasti kotijoukkueen itseluottamusta. Ässillä saattaa olla hankaluuksia totutella vieraskaukaloon usean kotiottelun jälkeen, joten ottelu jäänee vähämaaliseksi.

Aiheeseen liittyvät uutiset