Taavin Tärpit: Mansesterin derby!

Taavin Tärpit sukeltaa tällä viikolla suomalaisen divarifutiksen pariin, kun Tampereella pelataan paikallisottelu TamU – TPV! Divarifutiksen lisäksi Valioliigan rästipelejä ja vähän koripalloa olisi tällä viikolla luvassa!

Taavin Tärpit viikolle 20

Tiistai 16.5.

klo 21.45 Arsenal – Sunderland (Valioliiga)

Arsenal jatkaa taisteluaan paikasta Mestarien liigassa sarjajumbo Sunderlandia vastaan.

klo 21.45 Reading – Fulham (Championship playoff)

Reading ja Fulham pelaavat 2. osaottelun Championshipin nousukarsintojen semifinaaleissa.

klo 22.00 Manchester City – West Bromwich (Valioliiga)

City hamuaa Valioliigan kolmannelle sijalle West Bromwichin kustannuksella ja tiedossa taitaakin olla helppo voitto.

Keskiviikko 17.5.

klo 04.00 Golden State Warriors – San Antonio Spurs (NBA)

Golden State Warriors ei ole kärsinyt pudotuspeleissä vielä yhtään tappiota, joten Spurs on kovan paikan edessä vieraskentällä.

klo 18.30 Tampere Utd – TPV (Kakkonen)

Jalkapallon Kakkosen kiihkeä paikalliskamppailu Tampereella!

klo 21.45 Southampton – Manchester United (Valioliiga)

ManU satsaa todennäköisesti kaikki paukut ensi viikon Eurooppa-liigan finaaliin ja So’tonilla ei varsinaisesti ole enää Valioliigassa mitään panoksia. Tarjolla siis täysi kysymysmerkki!

klo 21.45 Sheffield Wed – Huddersfield (Championship playoff)

Sheffield Wed ja Huddersfield pelasivat 1. osaottelussa maalittoman tasurin, joten nähtäväksi jää vääntääkö Sheffield itsensä finaaliin kotiyleisön edessä!

Torstai 18.5.

klo 03.30 Boston Celtics – Cleveland Cavaliers (NBA)

Golden Staten tapaan Cavaliers on taivaltanut pudotuspeleissä tappioitta, mutta kuinka joukkueelle käy Bostonissa!

klo 21.45 Leicester – Tottenham (Valioliiga)

Kaksi joukkuetta joiden hyökkäys on kykeneväinen todellisiin maalijuhliin!

Perjantai 19.5.

klo 18.30 HIFK – IFK Mariehamn (Veikkausliiga)

IFK:t kohtaavat kun helsinkiläiset saavat vieraita saarelta!

Lauantai 20.5.

klo 17.00 Peimari Utd – NuPS (Kakkonen)

Kakkosen Lohko B:n ottelussa kohtaavat kaksi sarjanousijaa, kun NuPS yrittää avata pistetilinsä hyvin kautensa aloittaneen Peimari Utd:n vieraana!

Taavin vedonlyöntitärppi viikolle 20

17.5. Tampere Utd – TPV

Valinta: X (Coolbet 4,40)

Suomalaisessa divarifutiksessa luvassa todellista höpönannaa, kun Tampereella iskevät yhteen TamU ja TPV Mansesterin derbyssä! Derbystä erittäin herkullisen tekee se fakta, että joukkueet ovat aikaisemmin kohdanneet virallisessa ottelussa vain kertaalleen kaudella 2009 ja silloin TamU pelasi Veikkausliigassa kun taas TPV Ykkösessä.

Molemmat joukkueet ovat takavuosina päässeet juhlimaan Suomen mestaruutta, TPV 1994 ja TamU vuosina 2001, 2006 ja 2007. Mestaruuksien jälkeen joukkueilla on ollut varsin erilaiset tiet tähän derbyyn tietämättään matkatessa. TamU suljettiin kaiken kilpailutoiminnan ulkopuolelle kaudeksi 2011 sekavien tapahtumien seurauksena, mutta kannattajiensa kovan työn tuloksena seura on pidetty hengissä ja vuosi vuodelta joukkue on noussut sarjaportaita ylöspäin aina täksi kaudeksi Kakkoseen.

TPV pelasi toistaiseksi viimeisen kautensa Veikkausliigassa kaudella 1999, jonka päätteeksi Ykkönen kutsui Pallo-Veikkoja. 2000 alkaen TPV on pelannut niin Ykkösessä kuin Kakkosessa ja nyt parin viimeisen kauden aikana joukkue on vakiinnuttanut paikkansa Kakkosen kärkikahinoissa. TPV onkin Kakkosen Lohko B:n suurin nousijasuosikki tällä kaudella.

TamUn kauden ensimmäinen ottelu peruttiin aina niin mukavan toukokuisen lumisateen seurauksena. TamU aloittikin kautensa sitten kotiottelulla FC Espoota vastaan ja vierailijat olivat tuolloin parempia lukemin 1-3. Viime lauantaina TamU haki avausvoittonsa Karjaalta BK-46 vieraana vaiherikkaan ottelun päätteeksi numeroin 3-4.

TPV on aloittanut oman kautensa vahvasti voittaen kaikki kolme otteluaan, kun vastassa ovat olleet sarjanousijat NuPS ja Peimari Utd sekä Kakkosen perinteinen melkein putoamisehdokas EsPa. TPV:n hyökkäyksessä häärivä Salomo Ojala on ollut hurjassa iskussa ja mies onkin iskenyt jo viisi maalia kolmeen otteluun. Ojalan tukena hyökkäyksessä pelaa myös reilun 200 Veikkausliiga-ottelun kokemuksen omaava Mikko Innanen, joka reilu kolmekymppisenä viilettää kentällä kuin nuori varsa.

Keskinäisten otteluiden historiaan on siis hankala lähteä tukeutumaan eikä kauden alkuvaiheessa joukkueiden otteista ota muutenkaan täysin selvää. Paikallisottelu on myös aina paikallisottelu, joten paperilla altavastaajalta vaikuttava TamU voi hyvinkin TPV:n yllättää.

Mansesterin derby pelataan siis huomenna keskiviikkona Ratinan Stadionilla, jonne varmasti saapuu runsaasti jalkapallon ystäviä seuraamaan paikallisottelua. Molemmilla joukkueilla on loistavat fanit, joten ääntä Ratinasta ei tule puuttumaan. Me uskomme tasaiseen paikallisotteluun ja iskemme lapulle ristiä!

Aiheeseen liittyvät uutiset