Yleisurheilun MM-kilpailut 2017: Lontoo 4.-13.8.2017

Yleisurheilun MM-kilpailut alkavat tänään perjantaina 4.8. Iso-Britanniassa, Lontoossa. Kisapaikkana toimii vuoden 2012 Olympiastadion. Nämä kisat tullaan muistamaan monesta asiasta, joista pienimpiä eivät ole yleisurheilun elävien legendojen uran päättyminen. Näihin kisoihin päättyvä pikajuoksija Usain Boltin sekä kestävyysjouksija Mo Farahin loistokkaat urat. Molemmat näistä suurista urheilijoista ovat myös loistavassa kunnossa ja he taistelevat vahvasti maailmanmestaruudesta. Nämä kisat tullaan lähiaikoina muistamaan myös siitä, että Suomi lähtee kisoihin historian pienimmällä joukkueella, 12 urheilijaa.

Suomen joukkue lajeittain

Naiset:

Seiväs: Minna Nikkanen
Maraton: Anne-Mari Hyryläinen
3-loikka: Kristiina Mäkelä
3000m estejuoksu: Camilla Richardsson
Korkeus: Linda Sandblom

Miehet:

Pituus: Arttu Pajulahti
3-loikka: Simo Lipsanen
Moukari: David Söderberg
Keihäs: Tero Pitkämäki
50km kävely: Jarkko Kinnunen, Aleksi Ojala ja Aku Partanen

Suomen joukkueen realistinen mitallitoivo on jälleen kerran keihään varassa. Tällä kertaa Suomelta on vain yksi urheilija tässä lajissa, Tero Pitkämäki. Perinteisesti keihäs on ollut vahva laji suomalaisille, mutta tilanne on viime vuosina muuttunut radikaalisti. Pitkämäki on heittänyt hyviä kaaria tällä kaudella, mutta tulostaso ei ole ollut sitä luokaa, että hän olisi keihään ennakkosuosikki. Keihäässä kuitenkin heitetään ensin karsintakilpailu, joka on vuosien saatossa osoittautunut yllättävän vaikeaksi monelle huippuheittäjälle. Jännityksellä odotamme, miten karsinnassa käy. Karsinta heitetään 10.8. ja karsintaraja on 83m.

Toinen potentiaalinen menestyjä ja hyvin mahdollinen loppukilpailuun selviytyjä on 3-loikkaaja Simo Lipsanen. Hän on ollut kokko kauden hyvässä ja varmassa kunnossa. Lipsanen loikki tänä kesänä uuden Suomen ennätyksen 17,14m. Samalla hän sysäsi 49 vuotta vanhan Pertti Pousin ennätyksen historiankirjoihin. 3-loikan karsinta hypätään 7.8. ja karsintaraja on tasan 17m.

Suurten urheilulegendojen viimeiset arvokisat

Näihin kisoihin päättyvät Usain Boltin ja Mo Farahin loistokkaat urheilu-urat. Molemmat miehet tavoittelevat mestaruutta ja löytyykö heille vastusta? Boltin urakka hieman helpottui, kun etukäteen Boltin ehkä kovin haastaja, kanadalainen Andre De Grasse joutuu jättämään kisat väliin akillejännevamman vuoksi. Muitakin kovia haastajia löytyy, esimerkiksi Boltin maamies Yohan Blake sekä yhdysvaltalainen Justin Gatlin. Miesten 100m finaali juostaan jo huomenna lauantaina 5.8.

Toinen suurmies Mo Farah lähtee 10000m juoksuun ennakkosuosikkina. Pystyvätkö kovat kenialaiset tai joku muu yllättämään hänet? Farah haluaa varmasti voittaa viimeisen kilpailunsa kotiyleisön edessä, joten juoksusta tulee mielenkiintoinen kamppailu. 10000m juostaan jo tänään 4.8.

Poimintoja suomalaisten suorituksiin

Suomalaisia urheilijoita on jo tänään tulessa. Pituushyppääjä Arttu Pajulahti tavoittelee pituushypyssä 8,05m karsintarajaa. Pajulahti on hypännyt tänä kesänä yli 8m hypyn, joten voi olla realistista odottaa, että hän hyppää finaaliin.

Pituushyppyyn löytyy mielenkiintoinen kohde Coolbetiltä. Jos uskoo Artun selviytyvän finaaliin, kannattaa katsoa seuraava kohde.

Arttu Pajulahti (FIN) to make at least 8.00m in the Final? Yes = 2,20

Myös muille suomalaisille löytyy hyviä kohteita Coolbetin tarjonnasta. Listalta löytyy Suomi erikoisvedot, joissa on kaikkia suomalaisurheilijoita koskevia kohteita. Tältä osastolta voi poimia esimerkiksi Tero Pitkämäen tai Simo Lipsasen.

Coolbetin listoilta löytyy muutenkin erittäin kattava kohdetarjonta kaikkiin lajeihin. Kannattaa tutustua!

Mielenkiintoisia yleisurheiluhetkiä ja onnea peleihin!

 

Tästä yleisurheilukohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset