Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat naisten normaalimatkan kilpailulla!

Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat tänään ja tällä kertaa naisten normaalimatkan kilpailu valtaa kisaladut. Kilpailun alkamisaikaa jouduttiin aikaistamaan, kun Osloon luvattiin iltapäiväksi sumua sekä voimakasta tuulta. Kisa käynnistyy siis poikkeuksellisti jo klo 14:00.

Naisten normaalimatkan kilpailuun starttaa tämän hetkisten tietojen mukaan 94 urheilijaa. Kilpailun ennakkosuosikkeja on ripoteltu lähtölistan alku -ja loppupäähän, joten jännitys säilyy todennäköisesti hyvinkin pitkään. Suurin mielenkiinto kannattaa suunnata kuitenkin 25-50 lähtönumeroihin sillä tässä sakissa on eniten ”kuuman ryhmän” kilpailijoita.

Kilpailun suurin ennakkosuosikki on Saksalainen Laura Dahlmeier. Dahlmeier oli ylivoimainen takaa-ajo kilpailussa, kun nainen oli maalissa lähes 50 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Dorothea Wiereriä. Dahlmeier ei ampunut kilpailussa yhtäkään ohilaukausta ja ammunta näytti todella varmalta koko kilpailun ajan. Ennakkoon Dahlmeirin kovimmat haastajat tänään ovat Wierer, Soukalova sekä Dorin Habert.

Suomalaisten ykköstykki Kaisa Mäkäräinen sijoittui takaa-ajossa seitsemänneksi. Mäkäräisen hiihto kulki todella mallikkaasti, mutta neljä sakkokierrosta pudotti Kaisan kärkisijoilta. Mikäli Mäkäräinen haluaa parantaa sijoitustaan takaa-ajosta, ohilaukauksiin ei ole varaa.

Normaalimatkan kilpailu suosii vahvoja ja tasaisia ampujia sillä jokaisesta ohilaukauksesta napsahtaa minuutin aikasakko. Näin ollen päivän betseissä tullaan suosimaan vahvoja ampujia. Vahvoista ampujista puhuttaessa nostamme esille Franziska Hildebrandin sekä Yuliia Dzhiman. Molemmat naiset ampuivat takaa-ajo kilpailussa vain yhden ohilauksen. Hildebrand hävisi pronssimitalin loppukirissä ja Dzhima sijoittui lopulta yhdeksänneksi. Etenkin Saksalainen Hildebrand on todella tasainen suorittaja ja uskon vahvasti, että Hildebrandin nimi löytyy tänäänkin kilpailun kärkinimien joukosta.

Valinnat:

Hildebrand top 6 (2,25)

Dzhima top 10 (3,50)

Dzhima top 6 (9,00)

Chevalier top 10 (7,50)

Dzhima voittaa Skardinon (1,95)

Soukalova voittaa Dorin Habertin (1,65)

Aiheeseen liittyvät uutiset