Ampumahiihdon MM-kisat käyntiin huomenna!

Ampumahiihdon MM-kisat käynnistyvät huomenna sekaviestillä. Tällä kertaa kisat järjestetään Itävallan Hochfilzenissä. Coolbet tarjoilee MM-kisoihin varsin laajan kohdevalikoiman.

Ampumahiihdon 49:nnet MM-kisat järjestetään tänä vuonna Itävallan Hochfilzenissä. Hochfilzenin rataprofiili ei ole raskain mahdollinen joten hiihtoajat tulevat tasoittumaan. Tämä on tietysti hyvä uutinen hieman heikommille hiihtäjille. Sääennusteet ovat lupaavia ainakin ensimmäiselle kisaviikolle eli kisat saadaan todennäköisesti käyntiin hyvissä olosuhteissa.

Naisten kisoissa neljä suosikkia

Naisten kisoissa on neljä selvää suosikkia. Alkukautta selvästi hallineet Laura Dahlmeier, Gabriela Koukalova, Marie Dorin Habert sekä Kaisa Mäkäräinen ovat napanneet tämän kauden 15 maailmancupin kilpailusta peräti 12 voittoa, joten he tulevat ratkomaan todennäköisesti useimpien mitalien kohtalon myöskin MM-kisoissa.

MM-kisoissa on kuitenkin totuttu näkemään yllätyksiä eikä tämä vuosi tule varmasti olemaan poikkeus. Kärkinelikon takaa löytyy tasainen lista kovia haastajia joista täytyy nostaa esille Dorothea Wierer, Tiril Eckhoff, Lisa Theresa Hauser sekä ranskalaiset Anais Chevalier ja Anais Bescond.

Suomalaisten toivo MM-kisoissa lepää tuttuun tapaan Kaisa Mäkäräisen harteilla. Mäkäräinen on ollut vahvassa vedossa MM-kisoja edeltävissä kisoissa ja etenkin hiihtovauhti on ollut hurjaa. Mäkäräinen hiihtää tällä hetkellä lujempaa kuin kukaan muu. Mäkäräinen on ampunut tällä kaudella hyvin maakulta, mutta pystypaikka herättää pientä huolta sillä osumatarkkuus on vain 75% tienoilla.

Miesten kisoissa yksi ylitse muiden?

Miesten puolella voittajien veikkaaminen on yleensä erittäin hankalaa sillä jokaiseen kisaan on todella monta voittajaehdokasta. Tällä kaudella ranskalainen Martin Fourcade on kuitenkin dominoinut maailmancuppia kymmenellä voitollaan joten kisojen suurin ennakkosuosikki on selvillä.

Fourcaden voittoputki katkesi viimeisimmässä maailmancupin kilpailussa Anterselvassa, jossa miehen ammunta tökki. Vaikka Fourcade on kova hiihtäjä niin edes hän ei voi ampua loputtomiin sakkokierroksia sillä miehissä taso on hurjan kova.

Fourcaden takana on tasainen joukko kovia miehiä. Fourcaden kovimpia haastajia ovat venäläinen Anton Shipulin, saksalainen Simon Schemp sekä norjalainen Emil Hegle Svendsen. Myöskään lajin kiistatonta kuningasta, Ole Einar Bjoerndalenia ei voi jättää koskaan pois mitalitaistosta. Uskomme vahvasti että OEB nappaa näistäkin kisoista vähintään yhden mitalin henkilökohtaisilta matkoilta mukavalla (2,90) kertoimella.

Coolbet tarjoaa kisoihin laajan kohdevalikoiman

Coolbet tarjoaa ”normaalien” H2H-vetojen lisäksi muutamia mielenkiintoisia erikoisvetoja kisoihin. Yksi esimerkki tästä on kohde jossa veikataan kuka urheilijoista ampuu vähiten ohilaukauksia kisojen aikana. Naisten puolella pienin kerroin on tällä hetkellä Nadezhda Skardinolla (6,00). Miehissä parhaaksi ampujaksi on ennakoitu Martin Fourcade (4,00) kertoimella.

Myös Suomalaiset kilpailijat on huomioitu erikoisvedoissa, kun pääsemme veikkamaan Mari Laukkasen sekä Kaisa Mäkäräisen sakkokierroksien sekä mitaleiden määrää. Esimerkiksi Mari Laukkasen yli 9,5 sakkokierrokselle tarjotaan (1,85) kerrointa mikä on suomalaisittain valitettavan varteenotettava vetoidea ennen kisojen alkua.

Lue lisää kertoimista Coolbetin blogista!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset