ATP: Enää muutama ja Federer nostelee kannua!

Raonic-Shapovalov

Siinäpä se. Siis otsikossa. Jäljellä on enää viisi ottelua ja Roger Federer kruunataan Indian Wellsissä mestariksi. Vai kruunataanko? No pelaillaan nyt ensin kaksi jäljellä olevaa puolivälierää ja välierät pois alta. Pitäähän FedExinkin vielä kaksi ottelua hoitaa. Kattellaas sitten, mitä on jäljellä ja mitä me betsaillaan.

Puolivälierä (no. 3): S. Querrey (ATP-21) – M. Raonic (ATP-38)

Valinta: 1. erä, yli 10,5 peliä (1,95) @Unibet

Tästä pelistä tulee tasainen ja voittajan veikkaaminen on kolikonheittoa. Sam Querrey paineli edellisessä pelissä Lopezin maan rakoon parhaalla pelillään mitä hän on tässä turnauksessa esittänyt. Sitten koittikin Yhdysvalloissa seuraava päivä ja Samppa parinsa Gilles Mullerin kanssa kävivät ottamassa kuokkaan nelinpelissä. Totuuden nimissä, ei se ainostaan Querreyn huonoudesta johtunut, mutta ei mies ollut edellisen illan tasolla.

Kanadan Milos Raonic taas sai ylimääräisen vapaapäivän, kun Marcos Baghdatis joutui jättämään turnauksen kesken. Kaveri on nyt siis lepäillyt kolme vuorokautta ennen seuraavaa ottelua. Kahteen edelliseen otteluun Raonic lähti ennakkosuosikkina ja ne hän myös klaarasi. Kumpikaan vastustajista ei toki ollut kummoinen, joten kanadalista ei ole tässä turnauksessa juurikaan koeteltu. Vaikka Sousa onnistui häneltä yhden erän viemäänkin.

Voittajaa emme siis lähde veikkaamaan, mutta lepoedun turin, pidämme Raonicia pienenä suosikkina. Yli vedon raja ottelussa taasen on asetettu niin korkeaksi, että kahdessa erässä sen yli on vaikea mennä. Kumpikaan pelaajista ei ole turnauksessa vielä syötönmurroilla mässäillyt ja molemmat ovat erinomaisia syöttäjiä itse. Keskinäisiä otteluita herroilta löytyy neljä (sekä yksi luovutus) ja voitot näistä on tasan 2-2. Muutoinkin ottelut sekä erät ovat olleet tasaisia. Lähdetään siis (varovasti) hakemaan tähän otteluun vain ensimmäiseen erään yli vetoa Unibetiltä.

Puolivälierä (no. 4): J. Del Potro (ATP-8) – P. Kohlschreiber (ATP-34)

Valinta: Yli 21,5 peliä (1,82) @Coolbet

Ja taas vedetään överiks. Argeniinan Juan-Martin Del Potro on paperilla tällä hetkellä ainut, joka Roger Federerin voi tässä turnauksessa vielä haastaa. Kaksi ottelua toki on hänelläkin vielä pelattavaa ennen kuin pääsee sitä koittamaan. Del Potro pelasi todella vakuuttavan turnauksen ennen Indian Wellsiä ja myös kaksi ensimmäistä peliä täällä sujui argentiinalaiselta vaivatta. Edellisessä pelissä maan miestään Leonardo Mayeria vastaan Del Potron kone alkoi jo hieman yskähdellä. Ensimmäinen erä menikin Mayerille 6-3 ja toisen Del Potro vei vasta katkaisupelin jälkeen.

Turnauksen toiseksi suurimpaan yllätykseen on ehdottomast venynyt Philipp Kohlschreiber. Saksalaisen alkuvuosi sujui heikosti eikä ensimmäinen ottelu Indian Wellsissä luvannut yhtään parempaa. Sitten se lähti. se apina sieltä selästä. Ensin tippui turnauksesta kakkossuosikki Cilic saksalaisen käsittelyssä suoraan kahdessa erässä ja sen jälkeen ranskalainen Herbert joutui toteamaan taitonsa riittämättömiksi. Kohlschreiber on siis löytänyt itsensä uudelleen. Kukapa olisi uskonut? En minä ainakaan.

Del Potro lähtee tähänkin otteluun suosikkina, eikä syyttä. Kuten todettua, on argentiinalaisen meno ollut vakuutavaa. kohlschreiber tosin on jostain saanut itseensä sellaisen määrän itseluottamusta, ettei Del Potro tule tästä ottelusta helpolla selviämään. Pahimmassa(tai parhaassa) tapauksessa ottelu saattaa jopa kääntyä saksalaiselle, jos Del Potro ei saa peliänsä alusta asti kulkemaan. Tasaisiahan nämä pelit aina tässä vaiheessa tuppa olemaan, joten yli vetoa haetaan tännekin.

Välierä (no. 1): R. Federer (ATP-1) – B. Coric (ATP-49)

Ennakoidaan, mutta ei valita vielä mitään. Ensinnäkin: Karvapallon pelikassa kiittää Borna Coricia. Ennen turnausta arvelin, että Coric saattaa välieriin asti yltää helpohkon -silti haastavan- kaavion ansiosta. Ja niinhän tämä nuori kroati teki. Matkan varrella kaatui mm. Bautista ja Anderson. Huikea turnaus, mutta jäänee vaille kruunua. Ehkäpä sitten tulevina vuosina.

Maailman tämän hetken paras pelaaja Federer taas on selvittänyt tiensä välieriin ilman erätappioita. Delbonisia vastaan meinas lipsahtaa ja 99% tennistä seuraavista olivat huuli pyöreänä, että nytkö se jo hyytyy, minä mukaan luettuna. No ei lipsahtanu eikä hyytyny. Federerin turnausvoittoa ennakoitiin ja sitä pidettiin etukäteen jo varmana. Ja sitä se on vieläkin. Ei taida olla Coricista, Del Potrosta tai varsinkaan kenestäkään muusta Rogerin pysäyttäjäksi.

Ottelusta ennakoin kaksi eräistä. Coric on ollut tähän asti turnauksen paras pelaaja ja tiputellut todella kovia nimiä matkallaan välieriin, mutta nyt on vastassa se kaikista kovin. Federer taasen pääsi välieriin ennakoitua helpommin, kun hänelle muutenkin suotuisassa kaavionosassa tuli pari yllätystä ja kovin haastaja, Thiem, kärsi loukkaantumisen. Paukkuja siis on sveitsiläisellä varmasti vielä varastossa. Karvapallo tosin jättää ottelua todennäköisesti veikkamatta, sillä rajat ja tasoitukset ovat tällä hetkellä sellaisia, ettei ne houkuttele pelaamaan. Edes Rogerin 2-0-voitolla ei saa kahvikupillista enempää, jos ei peliin laita koko suvun omaisuutta.

Facebook-kampanja

Facebookissa laitetaan todella kovia palkintoja jakoon mikäli meidän Facebook ryhmässämme on vähintään 2000 jäsentä perjantaihin (16.03) klo 17:00 mennessä!

1) Jos ryhmässä on 2000 jäsentä edellä mainittuun aikamääreeseen mennessä, lähtee seuraavan kisan palkinnoksi 2 VIP-lippua Helsingissä pelattavaan Winnipeg-Florida-otteluun.

2) Jos ryhmässä on 5000 jäsentä edellä mainittuun aikamääreeseen mennessä, lähtee jakoon myös kahden hengen matka jalkapallon MM-kisoihin!

Palkinnot ovat siis käytännössä jokaisen ryhmässä olevan omissa käsissä. Eiköhän kasvateta ryhmää ja laiteta samalla kunnon palkinnot jakoon! Pääset mukaan Facebook-ryhmään TÄSTÄ!

Aiheeseen liittyvät uutiset