ATP : Indian Wellsissä käyntiin toinen kierros

Raonic-Shapovalov

Indian Welssin ATP -turnauksessa on ensimmäinen kierros taputeltu ja pikkuhiljaa päästään jännämään tosi pelejä. Ensimmäisellä kierroksella ei jättimäisiä yllätyksiä nähty, mutta jokunen odotettua tiukempi ottelu kuitnekin. Tänään alkavalla toisella kierroksella mukaan tulevat sijoitetut pelaajat. Näin ollen suorille vedoille on hankalaa löytää kovia ja samalla pelattavia kohteita. Nostellaankin esiin muutama kohde, joihin uskaltaa rahansa laittaa tasoituksellakin.

S. Tsitsipas (ATP-71) – D. Thiem (ATP-6)

Valinnat: Thiem -3,5 (1,76) @Coolbet & 0-2 (1,80) @Coolbet

Toisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa itävaltalainen Dominic Thiem saa vastaansa hyvää alkuvuotta pelaavan Stefanos Tsitsipasin. Nyt kun tuo on sanottu, varmaan mietitte, miksi pelata Thiemiä. Tsitsipas pelasi on tosiaan pelannut hyvin alkuvoden, mutta viimeiset kolme ottelua ovat ollet hyvin vaikeita. Ensimmäisessä ottelussa Tsitsipas kaatoi Radu Albotin suoraan kahdessa erässä, mutta oli erittäin suurissa vaikeuksissa oman palautuspelinsä kanssa. Lisäksi, Indian Welssin kova alusta on hieman normaalia hitaampi eikä kreikkalainen saa suurta etua hyvästä ykkössyötöstään. Albotia vastaan tämä fakta jopa turhautti hieman kreikkalaista ja ensimmäisen erän hän onnistui viemään vasta tie-breikin jälkeen.

Itävaltalainen Thiem sen sijaan on jo kolmatta vuotta rankingin top-10:ssä. Mies hallitsee käytännössä kaikki alustat erittäin hyvin ja Indian Welssin alusta sopii hänelle todella hyvin. Thiem osaa syöttää kovaa, mutta ennen kaikkea hänen palautuspelinsä on parhaimmillaan maailman parasta. Mikäli kreikkalainen Tsitsipas herpaantuu hetkeksikään ottelussa samlla tavalla kuin ensimmäisessään, tulee lukemat repeämään erittäin rumaksi.

Thiem ja Tsitsipas kohtasivat Dohassa vajaa kaksi kuukautta sitten ja tuon kamppailun Thiem vei 2-0(7-5, 6-4). Dohassa alusta oli nopeampi ja Tistsipas pystyi pitämään ottelun tiukkana hyvän ykkössyöttönsä ansiosta. Tänään kreikkalainen ei tuota etua saa ja näin ollen Thiem tulee ottelun viemään jopa selvemmin lukemin.

D. Medvedev (ATP-57) – M. Berrettini (ATP-108)

Valinta: Medvedev -2,5 (1,82) @Coolbet

Italian Matteo Berretiini pääsi Lucky Looserina suoraan turnauksen toiselle kierrokselle, kun Nick Kyrgios vetäytyi turnauksesta. Nuori Berrettiini on pelannut haastajakiertueilla varsin mallikaasti, mutta pääkiertueen turnauksista ei ole tullut kuin kokemusta. Kyrgiosin pois jääminen onkin hänelle melkoinen lottovoitto, kun pisteet rankingiä ajatellen napsahtavat ilmaiseksi plakkariin. Berretiini häivi siis jo Indian Wellsissä karsintaottelunsa altavastaaja Peter Polanskya vastaan ja oli todennäköisesti jo terminaalissa odottamassa lähtöä kotiin, kun paikka turnaukseen aukesi.

Daniil Medvedev sen sijaan pelasi ensimmäisellä kierroksella. Hieman yllättäen hän laittoi lauluun yhdesvaltain Steve Johnsonin suoraan kahdessa erässä (7-6, 6-4). Venäläinen Medvedev on myös pelannut vähintäänkin hyvää alkukautta. Häne ei tosin enää haastajatason turnauksia kiertele, joten ottelut eivät keskenään ole ihan vertailukelpoisia. Ensimmäisen kierroksen ottelu osoittaa sen, että Indian Wellsin alusta sopii hyvin Medvedeville. Huomattavsti Berretiiniä parempi syöttäjä, Johnson, ei onnistunut ottelussa iskemään häntä vastaan kuin kaksi läpisyöttä. Venäläinen sen sijaan takoi niitä kymmenen vaikka ykkösyöttöprosentti tuossa ottelussa olikin hänelllä kohtuullisen heikko.

Keskinäisiä otteluita ei herroilta löydy. Helppo on kuitenkin sanoa, että Medvedev on näistä kahdesta huomattavasti vahvempi pelaaja vielä. Kun tasoituksen raja on vedetty noinkin alhaalle, on kohde ehdottomasti otettava talteen.

Kokeilun arvoiset:

P. Cuevas (ATP-34) – D. Shapovalov (ATP-44) 1   (2,75) @Unibet

Massakenttillä paremmin viihtyvä Cuevas ei ihan noin paljoa ole Shapovalovaa huonompi kovalla alustalla kuin kertoimet antavat ymmärtää. Ehdottomasti kokeilun arvoinen.

J. Donaldson (ATP-48) – R. Bautista (ATP-16) 0-2 (2,10) @Unibet

Bautista oli viime viikon Dohan turnauksessa aivan liekeissä häviten vain yhden erän koko turnauksessa. Indian Welssin alustan pitäisi myös sopius hänelle huomattavasti paremmin kuin Donaldsonille. Uskotaan vireen säilyneen ja Bautistan etenevän jatkoon ilman erätappiota.

Aiheeseen liittyvät uutiset