ATP : Miamissa nähty kova pommi, tuleeko tänään seuraava?

Raonic-Shapovalov

Miamin ATP -turnauksessa nähtiin eilen iso yllätys, kun Thanasi Kokkinakis pudotti Roger Federerin jo toisella kierroksella jatkosta. Ennakossa tätä varovasti odotimmekin ja meidän turnausvetomme ovat nyt entistä paremmin uomissaan. Kaikki meidän veikkaamat pelimiehet siis iskivät itsensä jatkoon ja se ison rahan hevonen, Marin Cilic, vieläpä todella vakuuttavasti. Otetaanpa sitten seuraavaksi pari kolmannen kierroksen ottelua lähempään tarkasteluun. Yhtä yllätystä lähdetään taas hakemaan, jonka myötä myös Cilicin matka kohti pokaalin nostoa helpottuisi huomattavasti.

J. Sousa (ATP-80) – J. Donaldson (ATP-49)

Valinta: Yli 22,5 peliä (1,95) @Coolbet

Kuudelta alkavassa ottelussa kohtaavat Joao Sousa ja Jared Donaldson. Sousa on koko kauden suorittanut todella epätasaisesti ja ollut suurissa vaikeuksissa varsinkin otteluiden ratkaisuhetkillä. Viime kierroksella kuitenkin kaatui maailmanlistan sijalla yhdeksän majaileva Goffin ja se on kovan luokan temppu. Olkoonkin, että Goffin palasi kuukauden tauolta, ja loukkantumisen jäljiltä, tähän turnaukseen, niin 2-0(6-0, 6-1) voitto on huikea suoritus.

Donaldson on taasen esiintynyt todella vakuuttavasti. Miamissa jo kahdessa ottelussa tasaisen kamppailun itselleen kääntänyt jenkki onkin tähän otteluun vedonlyöntiyhtiöiden mielestä kohtuullisen selkeä suosikki. Vaikka Donaldson on napsinut koviakin päänahkoja tällä kaudella, myös tappioita on tullut selkeille altavastaajille. En siis millään usko ottelun olevan mikään läpihuutojuttu.

Sousa on tosiaan ollut vaikeuksissa useasti tällä kaudella ja hävinnyt monia tiukkoja otteluita. Pitkää, ja jopa kolme eräistä, ottelua voidaan kuitenkin hyvällä syyllä tänään odottaa. Sousan viimeisestä kymmenestä ottelusta kahdeksassa on pelattu yli 22,5 peliä. Kuudessa on menty kolmeen erään. Tilastojen valossa ottelusta on myös odotettavissa tiukka vääntö, joten lähes kahden kertoimella överi maistuu ehdottomasti.

J. Del Potro (ATP-6) – K. Nishikori (ATP-33)

Valinta: Nishikori +1,5 erää (1,73) @Coolbet

Toivotaan, ettei tämä ole pelkkää ”toivotaan, toivotaan”-ajattelua, mutta toiseen otteluun odotamme seuraavaa ”isoa” paukkua. Viime turnauksen voittanut Juan-Martin Del Potro saa siinä vastaansa loukkantumisista toipuneen Kei Nishikorin. Del Potro oli jo ongelmissa ensimmäisessä ottelussa Robin Haasea vastaan ja samoja enteitä oli jo Indian Wellsissä. Viimeisestä viidestä Del Potron ottelusta neljä on mennyt kolmeen erään. Pahoista mielialanvaihteluista ottelun sisällä kärsivä Del Potro häviää siis kohtuuttoman määrän pisteitä pelkän asenteen takia.

Tänään vastapuolella oleva Nishikori on taas täysin eri maata. Tämä pieni japanilainen tappelee jokaisesta ottelusta, erästä, pelistä ja pisteestä aina loppuun asti. Pahan loukkantumisen viime elokuussa kärsinyt Nishikori ei vielä ole sillä tasolla, jolla oli viime kesänä, mutta välähdyksiä siitä on jo nähty. Potentiaalia jopa Del Potron kaatamiseen löytyy. Tuleeko se tänään, riippunee sekä Del Potron päästä että Nishikorin syötöstä.

Kova on siis usko meillä siihen, että japanilainen laittaa tänään argentiinalaisen koville. Ehkä jopa lauluun. Nishikori on hävinnyt tänä vuonna kolme kaksinpeliä, joissa jokaisessa hän on kuitenkin onnistunut voittamaan erän. Lähes kaikki tilastot siis puoltaa sitä, ettei Del Potro hommaa hoida ainakaan kahdessa erässä. Myöskään Nishikorin voitto ei mielestäni olisi jättimäinen yllätys vaikka 3,00 kerroin antaakin niin ymmärtää. Nyt sen verran kuitenkin vedetään seiftillä, että tasoitus valitaan vielä ihan pelattavalla kertoimella.

Kokeilun arvoiset:

V. Pospisil (ATP-77) – M. Cilic (ATP-3) Cilic -4,5 peliä (2,07) @unibet

Federerin putoamisen myötä turnauksen ennakkosuosikiksi noussut Cilic oli ensimmäisessä ottelussaan todella vakuuttava. Uskotaan siis lennon jatkuvan. Pospisil on toki hyvänä päivänä hyvä syöttäjä, mutta 4,5 pelin tasoitus ei taida tänään riittää.

J. Isner (ATP-17) – M. Youzhny (ATP-102) 2 (2,90) @Coolbet

Isnerin kausi on kaksinpelien osalta ollut synkkä. Tappioita tulee altavastaajille liukuhihnalta ja kaveri tuntuu enemmän keskittyvän nelinpeleihin, jotka sujuvat kohtuullisesti. Venäläinen Youzhny ei myöskään ole varsinaisesti loistanut, mutta edellisellä kierroksella kaatui kuitenkin aina kova Gilles Muller. Tuolla kertoimella otetaan kyllä varovaiseen kokeiluun yllätys tästä otteluparista.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset