ATP -Ennakko: Tennistähdet Miamissa!

Raonic-Shapovalov

Ensinnäkin kiitoksia Coolbetille, kun saivat auki voittjavedon lisäksi myös pari muuta kohdetta lyhyellä varoitusajalla. Viime viikolla turnaus Indian Wellsissä sujui melko yllätyksettömästi, finaalia lukuunottamatta. Lopussa ei kruunattukaan Rogeria mestariksi, vaan Del Potro nousi sillasta, hoisi Federerin johtaessa 5-4 viimeistä erää ja ollessa syöttövuorossa kolme ottelupalloa, mursi ja vei homman katkaisupelissä. Myös Miamin ATP –turnaukseen Federer lähtee suosikkina, mutta turnausvoiton edessä on huomattavasti kivisempi tie kuin viime viikolla. Ennakoidaas sitten, millä kohteilla me Coolbetiä voisimme kiittää ja ottaa osan pankkitilin taakasta omaamme.

Yläkaavio

Aloitetaas etenemään sitten loogisessa järjestyksessä ylhäältä alas. Kaavion yläosassa on jälleen ykkössijoitettu, edelleen maailman paras pelaaja, Roger Federer, joka täysin ansaitusti on jälleen turnauksen suosikki. Indiana Wellsissä Rogerin voittoa pystyi veikkamaan lähes kolmen kertoimella, mutta Miamissa kerroin on enää 2,5 luokkaa.Kerroin on todella pieni, kun otta huomioon, että samassa kaavion osassa on sellaisia nimiä kuten Mannarino, Berdych, Anderson ja meikäläisen pelikassan viime viikolla moninkertaistanut Borna Coric.

Coricia uumoilin jo siis edellisessä ennakossa yllättäjäksi ja niinhän siinä kävi. Meinaspa kaveri mennä finaaliin saakka, mutta välierässä FedEx oli vielä hieman vahvempi. Enää ei varsinaisena yllätyksenä voida Coricin mahdollista menestystä Miamissa pitää, mutta potentiaalia kaverilla on. Hänellä tosin on myös hieman enemmän työnsarkaa, jos aikoo viime viikon tempun toista. Toisessa ottelussa nimittäin odottaa aina kova Jack Sock, sikälimikäli yllätyksiä ei heidän kummankaan ensimmäiseen otteluun mahdu.

Yläkaavio siis vilisee tällä viikolla kovan alustan spesialisteja ja sieltä on kovin vaikea Coricin tapaista isoa yllättäjää tälle viikolle hakea. Viime viikolla Indian Wellsissä pettymyksen kokenut Sock tosin voisi se olla, johon minä luotan, mutta kertoimet asetellut henkilö ei. Mikäli meidän Jack onnistuu Coricin kaatamaan, niin matkalla välieriin potentiaalisesti kovimmat äijät olisivat Querrey ja Kyrgios. Näistä kahdesta Querrey pelasi pitkän viikon ja vieläpä todella yläkanttiin, kun taas Kyrgios on treenaillut kohta kaksi kuukautta käteen menneen vuoden alun vuoksi. Mikäli haluaa siftinä pelata varman tappion, niin poimii myös Coricin matkaan. Kokeillaan myös pienellä yläkaavion yläosasta Andersonia pienellä, jos vaikka Federerin lento olisi nyt vihdoin loppu sen hävityn finaalin jälkeen. Olihan Rogerissa muutenkin havaittavissa turnauksen edetessä alkuvuotta enemmän epävarmuutta.

Yläkaaviosta poimittaan:

                        Etenee välieriin: J. Sock (11,50), K. Anderson (7,00) ja B. Coric (8,50)

                        Etenee Finaaliin: K. Anderson (16,00), J. Sock (30,00) ja B. Coric (21,00)

Alakaavio

Juan-Martin Del Potro sen teki. Hän oli ensimmäinen mies, joka tänä vuonna pystyi Federerin kaatamaan. Kova suoritus. Del Potro ei tosin ollut se, jolta sitä odotettiin. Välillä todella ailahtelevaisesti pelaava argentiinalainen oli finaalissakin hätää kärsimässä otisessa ja kolmannessa erässä maagisen ensimmäisen jälkeen. Mies kaivoi kuitenkin loppuhetkillä sen parhaan pelinsä esiin ja se riitti. Nyt takana pitkä viikko ja Miamissa on mukana paineet. Ei tee hyvää kaverille, jolle Aku Ankka-lehdenkin lukeminen on henkinen taistelu.

Del Potrolla on tietysti mahdollisuudet vaikka mihin, mutta millään en usko viime viikkoisen toistuvan. Alakaavion yläosasta Delpon kanssa löytyvät kuitenkin Djokovic, Nishikori, Raonic ja Dimitrov. Noin niinku esimerkiksi. Varsinkin indian Wellsissä aikaisessa vaiheessa Verdascolle pudonnut Dimitrov tulee olemaan paha vastustaja. Tai näin uskon. Djokovicin koneen käynnistymistä veikkailin jo ennen indian Wellsiä, mutta sitä ei tapahtunut. Jokohan nyt?

Alakaavion alaosassa ei taasen montaa kovaa nimeä ole. Toki siellä on Goffin, Chung ja Isner, mutta näistä yksikään ei ole tänä vuonna sellaista peliä esittänyt, että finaaliin olisi asiaa. Marin Cilic sen sijaan on. läpi kauden vahvasti pelannut Cilic tosin tipahti Indian Wellsissä aivan mahtavan turnauksen pelanneelle Kohlschreiberille, joka muuten ei nyt ole kroatia tiputtamassa. Itse siis luotan tälläkin viikolla Ciliciin. Luotan myös siihen, että Del Potron vire ei jatku ja välierässä Cilic saa vastaansa Dimitrovin tai Djokovicin. Djokoa en tosin pelaisi pienen kertoimen ja käynnistysongelmien vuoksi.

Alakaaviosta poimittaan:

                        Etenee välieriin: M. Cilic (4,25) ja G. Dimitrov (3,50)

                        Etenee Finaaliin: M. Cilic (8,50)

                        Voittaa turnauksen: M. Cilic (19,00)

Turnauksen suurimpana yllätyksenä pitäisin sitä, jos välierissä on joku sijoittamaton pelaaja. Sen verran hyvin on arpa käynyt, ettei sille juuri ole sijaa jätetty. Yllä olevilla kohteilla lähdetään siis hakemaan kassaa ja jännitystä.

Päivän poiminnat Miamiin:

B. Paire (1,85), L. Lacko (2,08) ja M. Marterer (2,20)

Aiheeseen liittyvät uutiset