KHL 11.10: Avangard Omsk mittaa Spartakin vireen!

Tiistain KHL-kierroksen suuresta tarjonnasta huolimatta lapulle valikoitui tänään vain yksi kohde. Se vaikuttaa kuitenkin sitäkin paremmalta vaihtoehdolta, sillä huippuvireinen Avangard Omsk haastaa Moskovan illassa tahmeasti viimeaikoina esiintyneen Spartakin hyvällä kakkosen kertoimella.

Spartak Moscow – Avangard Omsk

Valinta: Omsk (2,00)

Vierailija Avangard Omsk lähtee tähän vieraspeliin hyvistä lähtökohdista. Joukkue pelaa tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa ja edellisessä pelissä kaatui vieraissa jättiläinen CSKA 1-2 lukemin jatkoajan jälkeen. CSKA hallitsi ottelua paikoitellen itselleen ominaiseen tapaan jylläten vahvasti neljällä ketjullaan, mutta Omsk pelasi hyvin ja johtikin ottelua aivan viimeisille minuuteille asti. Avangardin Maalilla joukkueen ykkösvahti Dominik Furch torjui vakuuttavasti 29 laukausta.

Omskilaiset ovat tällä hetkellä Itäisen konferenssin kakkospaikalla Magnitogorskin perässä 36 pisteellään. Vierasjoukkueiden vertailussa Omsk on ollut kuluneella kaudella Itäisen konferenssin toisiksi paras keräten kahdeksasta vieraspelistään 16 pistettä. Omskilaisten riveihin saatiin lisää leveyttä Vladimir Sobotkan palattua joukkueeseen takaisin vähän aikaa sitten. Tämä on hyvä asia, sillä Sobotka on joukkueensa yksi tärkeimmistä palasista. Spartak sen sijaan pitää hallussaan Läntisen konferenssin yhdettätoista sijaa, eikä ole pelillisillä otteillaan vakuuttanut. Se on kerännyt seitsemästätoista pelistään vain 22 pistettä.

Spartakilla on harteillaan neljän ottelun mittainen tappioputki, joka alkoi, kun joukkue kärsi kotonaan niukan 0-1 tappion KHL-tulokas Kunlunille. Tämän jälkeen moskovalaiset ovat käyneet pelaamassa vieraskiertueen kaukoidässä. Siellä menestystä ei tullut, vaan se hävisi kaikki kolme peliään Amurille, Admiralille ja Kunlunille. Tuo vieraskiertue on tosin yksi sarjan haastavimmista paikoista raapia kasaan pisteitä. Vieraskiertueen jälkeiset kotipelit ovat usein myös melko haastavia, sillä joukkueet ovat yleensä vielä matkan uuvuttamia. Omskille tämä on vasta toinen vieraspeli ja matkarasituksesta ei voida todellakaan puhua, sillä edellinenkin peli oli Moskovassa.

Uskomme Avangardin lähtevän peliin sille ominaiseen tapaan hyvällä jalalla ja sen pystyvän pitämään kovaa tahtia yllä koko ottelun ajan. Silloin kotijoukkue Spartak tulee olemaan vaikeuksissa. Spartakin erikoistilanne pelaaminenkin on ollut niin huonoa, että se on alivoimatilastossa koko sarjan neljänneksi huonoin, sen av-prosentin ollessa vain 73,6. Omskilaisten ylivoimaa ei voi kyllä myöskään paljoa kehua, sillä se on ollut todella huonoa. Joukkue löytyy yv-tilastoista aivan häntäpäästä. Tänään kuitenkin olisi oiva tilanne parantaa tuotakin tilastoa, jos vierailijoiden peli vain luistaa edellisten otteluiden tapaan. Alivoimalla Omskilaiset ovat sen sijaan suorittaneet melko hyvin.

Omsk on materiaaliltaan aivan KHL:n kärkipäätä ja uskomme tämän seikan näkyvän tänäänkin. Spartakin pelaajamateriaali ei ole sekään aivan huono, mutta se on kuitenkin vain sarjan keskitasoa. Jos Omsk ei lähde otteluun aivan takki auki hienon CSKA voittonsa jälkeen, vaan pelaa täydellä asenteella alusta alkaen, uskotaan täällä vieraiden raapivan tänäänkin vierasvoiton kasaan. Omskin voittaessa joukkue ei päästäisi konferenssinsa ykköspaikalla olevaa Magnitogorskia liian kauas silmistään.

Coolbetin KHL-kohteisiin tästä!

Aiheeseen liittyvät uutiset