Coolpickz: Liigan playoff-huumaa!

Coolpickzin viikonlopun jääkiekkokierroksen avaavat Liigan puolivälieräkamppailut. Lisäksi kierroksella nähdään totuttuun tapaan runsaasti NHL-kohteita. Otamme lähempään tarkasteluun Liigan puolivälieräottelut JYP – HPK sekä KalPa – Pelicans.

JYP – HPK

Valinta: 1 & alle 5,5 maalia

HPK onnistui tasoittamaan sarjan perjantai-iltana Hämeenlinnassa. Emil Larmin johdolla joukkue onnsitui kestämään JYPin hurjan loppupainostuksen ja saivat näin voiton palkinnokseen. Peli eteni hieman saman kaavan mukaan kuin sarjan ensimmäinen, Jyväskylässä pelattu ottelu. HPK pysyi hyvin mukana noin puoliväliin saakka, kunnes ote alkoi siirtymään pikkuhiljaa JYPille. Ensimmäisessä ottelussa JYP onnistui kirimään kahden maalin takaa ohi, kun taas toisessa ottelussa kiri ei tuottanut maaleja.

Sarjan kolmanteen otteluun lähdetään siis kutkuttavista asetelmista. Kaksi aikaisempaa ottelua ovat olleet vähämaalisia kamppailuita, eikä tämäkään luultavasti tee poikkeusta. Lisäksi etenkin HPK:n Emil Larmi on tällä hetkellä tulikuumassa vireessä. JYP on kuitenkin joukkueista parempi ja on tähän mennessä kahdessa ensimmäisessä ottelussa ollut pelillisesti kuskin paikalla, joten kotivoitosta lähdetään liikkeelle.

KalPa – Pelicans

Valinta: X & alle 5,5 maalia

Hieman yllättäenkin KalPa on onnistunut karkaamaan sarjassa jo kahden voiton karkumatkalle. Molemmat voitot ovat tulleet tasaisten otteluiden jälkeen jatkoajalla. Molempien otteluiden ratkaisijaksi on noussut seitsemän ottelun maaliputkessa liitävä Janne Keränen. Pelicansia povattiin jopa pudotuspelien mustaksi hevoseksi, mutta nyt se on tiukan paikan edessä. Kolmanteen tappioon ei olisi varaa tai muuten kesäloma alkaa olla pelottavan lähellä.

KalPa on tähän mennessä onnistunut eliminoimaan Pelicansin vahvuudet, eikä pussinokat ole saaneet omaa peliään vielä riittävän hyvin kulkemaan. Molemmat sarjan ottelut ovat olleet kuitenkin pienestä kiinni, eikä olisi suuri vääryys jos Pelicans olisi onnistunut jomman kumman voittamaan. Tosiasia kuitenkin on, että vain maalit lasketaan ja Pelicans on täten lähes pakkovoiton edessä. Väsymys näkyy varmasti molempien joukkueiden otteissa kahden jatkoaikapelin jälkeen, joten maaleilla tuskin tässä kolmannessakaan ottelussa tullaan juhlimaan. Pelicans ei ottelua halua hävitä ja tulee täten pelaamaan hieman varmistellen. Kolmas jatkoaikakaan ei varmasti ole kaukana, joten rustanaan riviin merkki X.

Ilmainen rivi sisään tästä

Tässä meidän rivimme kokonaisuudessaan. Muistakaa jakaa rivinne Facebookissa, jolloin saatte kierrokselle 5 lisäpistettä!

Aiheeseen liittyvät uutiset