Coolpickz: Liigan runkosarja huipentuu!

Lauantain Liiga-kierros laittaa käyntiin viikonlopun Coolpickz -kierroksen jääkiekon osalta. Mukana kierroksella on mielenkiintoisia kamppailuja, joissa ratkaistaan lopullisia sijoituksia runkosarjassa, joka huipentuu maanantaina pelattavaan kierrokseen. Etenkin suorasta playoff-paikasta käydään Liigassa tällä hetkellä kovaa kamppailua ja tällä kierroksella saatetaankin nähdä jo lopullinen ratkaisu sen suhteen. Otamme käsittelyyn Liigan puolelta SaiPa-TPS sekä Ilves-Lukko -kamppailut, joissa panoksena on runkosarjan kakkossija sekä viimeinen pudotuspelipaikka.

SaiPa – TPS

Valinta: 2 ja yli 5,5 maalia (Coolbet: yli 5,5 maalia  2,28)

Napataan kierroksen seinävarma tästä pelistä. SaiPa on heittänyt tämän kauden osalta pyyhkeen kehään jo useita viikkoja sitten. Se tyhjensi joukkueensa tähtipelaajista pudotuspelipaikan karattua. Tyhjennysmyynnin lisäksi SaiPa on pahassa loukkaantumissumassa, kun lähes kaikki sen kynnellekykenevät Liiga-tasoiset pelaajat miehittävät sairastupaa. SaiPan kultakypärää kantoikin edellisessä ottelussa 16 pinnaa tällä kaudella niitannut Elmeri Kaksonen. SaiPan kokoonpano koostuukin lähinnä omista A-junnuista, joilla ei kauniisti sanottuna Liigassa ole kovin paljoa käyttöä. SaiPan A-junnut sijoittuivat kuluneella kaudella omassa nuorten liigassa sijalle 17.

TPS taistelee tällä hetkellä runkosarjan kakkossijasta, joka takaisi sille kotiedun mahdollisiin välieriin. Onkin täysin TPS:n kiinnostuksesta kiinni kuinka monta maalia se tässä ottelussa haluaa tehdä. SaiPa hävisi torstaina kotonaan toiselle tyhjennysmyynnin tehneelle joukkueelle, KooKoolle lukemin 1-7. SaiPa jaksoi pyristellä ensimmäisen erän mukana, mutta lopulta ei mahtanut enää mitään. Ottelun torjunnat (SaiPa 49, KooKoo 10) kertovat kaiken oleellisen ottelusta. Ihmettelen mikäli TPS ei tao jo yksinään vähintään kuutta maalia taululle. Coolpickziin vierasvoitto.

Ilves – Lukko

Valinta: 1

Tilanne on se, että yksikin piste riittää varmistamaan Ilvekselle pudotuspelipaikan. Ilves on tällä hetkellä koko Liigan kovakuntoisin nippu, se on kerännyt täydet pisteet jo viidestä ottelusta peräkkäin. Viime lauantaina Ilves kaatoi Lukon Raumalla lukemin 5-3. Kotiyleisön edessä Hakametsässä olisikin hienoa juhlistaa pudotuspelipaikkaa kuudennella peräkkäisellä voitolla.

Lukon kausi puolestaan on ollut melkoista vuoristorataa. Materiaaliltaan se olisi kuulunut taistelemaan ihan toisista sijoista, mutta homma ei oikein missään vaiheessa ole lähtenyt heiltä käyntiin. Lukko on pelannut välillä hyviäkin pelejä, joita on kuitenkin seurannut täydellinen mahalasku, tasaisuus on puuttunut joukkueen tekemisestä. Tai no, Lukko on ollut lähinnä tasaisen huono. Torstaina Lukko hävisi kotonaan Jukureille. Vaikea kuvitella, että ilman panoksia pelaava Lukko pystyisi voittamaan huippukuntoista Ilvestä Hakametsässä, Ilveksen kauden tärkeimmässä ottelussa.

Ilmainen rivi sisään tästä!

Tässä meidän rivimme kokonaisuudessaan. Muistakaa jakaa rivinne Facebookissa, jolloin saatte kierrokselle 5 lisäpistettä!

Aiheeseen liittyvät uutiset