Coolpickz: NHL:n runkosarja pakettiin!

NHL:n runkosarja huipentuu tänä viikonloppuna. Jäljellä vielä joukkueesta riippuen joko yksi tai kaksi ottelua. Coolpickz -kierroksen ottelut koostuvat NHL:n runkosarjan viimeistä edellisen kierroksen otteluista. Pudotuspelit alkavat ensi viikolla ja osalle joukkueista tämän viikonlopun pelit käyvätkin kenraaliharjoituksesta. Sen sijaan kolme joukkuetta taistelee vielä viimeisestä jaossa olevasta pudotuspelipaikasta, jota pitää hallussaan tällä hetkellä Toronto Maple Leafs. Loput joukkueet pelaavat enää kunniasta.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers

Valinta: 2

Oilers teki sen! NHL:n viime vuosien yleinen vitsi onnistui vihdoin selvittämään tiensä pudotuspeleihin. Suurin kunnia suorituksesta meneekin NHL:n tämän kauden parhaalle pelaajalle, tulevalle pistepörssivoittaja Connor McDavidille, joka hinasi joukkuetta välillä yksinään. McDavid on noussut ällistyttävän nopeassa tahdissa maailman parhaiden pelaajien joukkoon, osan mielestä hän on jo nyt maailman paras. Edmontonilla on voittamalla mahdollisuus varmistaa kotietu pudotuspelien avauskierrokselle ja tämä varmasti joukkuetta kiinnostaa. Lisäksi McDavid pursuaa peli-iloa ja on tällä hetkellä 12 ottelun pisteputkessa.

Canucksin kausi on puolestaan ollut kaikkea muuta. Pudotuspelipaikka karkasi siltä jo hyvissä ajoin ja otteet kaukalossa ovat tuon jälkeen olleet entistä surkeampia. Vancouver on voittanut edellisestä viidestätoista pelistään vain kaksi, parhaillaan joukkue rämpii kuuden ottelun tappioputkessa ja odottelee varmasti jo kauden päättymistä. Canucksin asemaa ei paranna joukkueen täynnä oleva sairastupa, jonka johdosta kokoonpano ei juuri päätä huimaa. Edmontonilla pelissä riittää vielä sen verran panosta ja viime aikojen otteet ovat olleet huikean McDavidiv johdolla vakuuttavia, joten vaikea tästä on Vancouverilta odottaa ihmetekoja. Coolpickz -riville siis vierasvoitto.

Winnipeg Jets – Nashville Predators

Valinta: 1 & yli 5,5 maalia

Toisessa lähempään tarkasteluun ottamassamme ottelussa kohtaavat pudotuspelipaikkansa jo varmistanut Nashville Predators sekä kauden viimeisen ottelusa pelaava kotijoukkue Winnipeg Jets. Winnipegin kausi on ollut melko ailahteleva, hyviä esityksiä ovat seurannet heikommat esitykset, eikä tasaisuutta ole meinannut löytyä. Tämä onkin ehkäpä se suurin syy sille, minkä takia Jetsiä ei tällä kaudella pudotuspeleissä nähdä. Viime aikoina Winnipeg on kuitenkin esiintynyt todella pirteästi, huolimatta siitä, että se on pelannut käytännössä ilman panoksia viime ottelunsa. Jets liihottaa parhaillaan kuuden ottelun voittoputkessa, viimeisestä kymmenestä pelistään se on hävinnyt vain kahdesti. Suomalaisittain hieno uutinen oli se, kun Patrik Laine sai hieman kuivemman kaude njälkeen hanansa parin maalin muodossa taas auki aikaisemmin tällä viikolla.

Nashville sen sijaan on oman playoff-paikkansa jo varmistanut. Viime ottelussaan se kaatoi heikon Dallasin lukemin 7-3, mutta tätä ennen oli vaikeampaa. Liekö sitten pudotuspelipaikan varmistumisesta seurannut pienoinen ulospuhannus, sillä Dallas voittoa edelsi viiden ottelun sarja, jonka aikana Nashville nappasi vain yhden voiton. Runkosarjan lopun pelit, joissa kohtaa kaksi joukkuetta, joilla ei suurempaa panosta ole, ovat vaikeita veikata. Luotetaan tässä kohteessa kuitenkin Winnipegin hyvään viime aikojen vireeseen ja siihen, että se haluaa viimeisessä ottelussaan näyttää kotiyleisölleen parhaansa. Coolpickz-riville napataan siis kotivoittoa. Mukaan otetaan vielä vaihtoehto yli 5,5 maalia, sillä panoksettomissa otteluissa maaliodotusarvo on keskimääräistä korkeampi, lisäksi Jets on läpi kauden ollut NHL:n runsasmaalisimpia joukkueita.

Ilmainen rivi sisään tästä!

Aiheeseen liittyvät uutiset