Coolpickz: Pelejä rapakon takaa!

Tämän viikonlopun jääkiekon Coolpickz -kierros koostuu poikkeuksellisesti vain NHL-otteluista. Kierroksella käydään kamppailua viimeisistä pudotuspelipaikoista ja ratkaisun makua saattaakin olla ilmassa, ainakin läntisen konferenssin puolella. Mukana rivillä on myös pelejä, joissa vastakkain ovat alavireiset, pudotuspelipaikkansa jo kauan sitten varmistaneet joukkueet.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins

Valinta: 1 & yli 5,5 maalia

Hallitseva Stanley cup -mestari Pittsburgh Penguins on menettänyt viime otteluissa vireensä lähes täysin. Joukkue pelasi hyvää kiekkoa ja eteni voitosta voittoon kovavireisen Evgeni Malkinin johdolla. Malkin loukkaantui ja hetkeä tämän jälkeen alkoi Penguinsin alamäki. Pittsburgh 0n hävinnyt neljä ottelua peräjälkeen, ja etenkin parissa viime ottelussa otteet ovat olleet ala-arvoisia. Pens hävisi kotonaan perätysten ensin Pennsylvian paikallisessa Philadelphialle 2-6 ja pari päivää myöhemmin Chicago kävi ryöstämässä pisteet 1-5 lukemin. Myös loukkaantumiset vaivaavat, sillä sivussa on Malkinin lisäksi myös muun muassa Kris Letang.

Jos Penguinsilla ei pyyhi tällä hetkellä hyvin, kovin sen paljon paremmin ei mene myöskään Rangersilla. Se on hävinnyt neljä kertaa edellisestä viidestä ottelustaan. Tämän viikon Kalifornian kiertueelta tuliaisina oli yksi voitto. Nyt Rangers pääsee vieraskiertueen jälkeen jälleen kotikaukaloonsa, joten nälkää luulisi riittävän. Tässä ottelussa on myös hieman normaalia enemmän sähköä ilmassa, sillä on mahdollista, että nämä saman divisioonan kilpakumppanit kohtaavat toisensa myös pudotuspeleissä. Luotetaan, että Rangersilla olisi hieman enemmän nälkään

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens

Valinta: 1 & yli 5,5 maalia

Kotijoukkue Tampa Bay Lightning on herännyt kauteen viimeisillä mahdollisilla hetkillä. Pudotuspelipaikka näytti jo karanneen joukkueelta, mutta viime ottelut ovat nostaneet sen vielä taisteluun. Sillä on matkaa viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävään Bostoniin vielä kolme pistettä. Tampa on pelannut yhden ottelun Bostonia vähemmän, joten on sanomattakin selvää että se pelaa jo omia pudotuspelejään, kun runkosarjaa on jäljellä noin viiden ottelun verran. Lightning on voittanut neljä edellistä otteluaan, paukuttaen vastustajan maaliverkkoa urakalla. Tampan peleissä myös omissa tuppaa soimaan suhteellisen useasti.

Montreal on esiintynyt myös viime otteluissaan varsin pirteästi hieman vaikeamman jakson jälkeen. Habsilla on allaan kolmen ottelun voittoputki. Tässä kamppailussa on hieman samankaltainen tilanne kuin Penguinsin ja Rangersin välisessä ottelussa, sillä on hyvin mahdollista että samaan divisioonaan kuuluvat Montreal ja Tampa Bay kohtaavat toisensa pudotuspeleissä, jos siis Tampa sinne tiensä selvittää. Montreal on oman Atlantic-divisioonansa kärjessä kuuden pinnan erolla Ottawaan, joten aivan akuuttia pistetarvetta sillä ei ole. Motivaatioetu kääntää vaakakuppia kotijoukkue Lightningille.

Ilmainen rivi sisään tästä!

Aiheeseen liittyvät uutiset