Davis Cup käyntiin: Ennakkosuosikki jyrää!

Raonic-Shapovalov

Davis Cup pyörähtää käyntiin ensi yönä. Ensimmäisellä kierroksella on muutama mielenkiintoinen otttelupari ja muutama ylikävely tullaan näkemään. Viime vuosina tutuksi tulleita isojen pelaajien kieltäytymisiä on tullut jälleen ja maailman lohkon joukkueissa nähdäänkin useampi debytantteja. Myös haastajakiertueelta löydetään jälleen yksi pelattava kohde.

Australia – Saksa

Valinnat:

Aus – Ger 2 (2,25) @Unibet

A. De Minaur – A. Zverev 0-3 (2,45) @Unibet

Davis Cupissa otetaan kiinni ennakkoon tasaisimmasta väännöstä, johon Australia lähtee lievänä ennakkosuosikkina, mutta syyttä. Australialle ennakkosuosikin viitta on annettu vain ja ainoastaan lauantain nelinpelin pelaaja-asettelun perusteella. Siellä nimittäin Saksalaisilla on huomattavasti heikompi pari paperilla. Kaksinpelit tulevat menemään joko tasan 2-2 tai Saksalle 1-3. No miksi ihmeessä ottaa Saksa lapulle? Koska näissä peleissä on tapana yrittää vedättää vastustajaa joka osa-alueella. Mikäli perjantain pelien jälkeen ottelu on tasan, tai Australia johtaa, tulee Saksa vaihtamaan Zverevin veljekset nelinpelin. Ja näin Saksa on ennakkosuosikki. Kaksinpeleissä tuskin suuria yllätyksiä nähdään, joten lauantaina t’m’ ottelupari ratkaistaan.

Samasta taistelusta poimitaan myös ensimmäisen pelin voittajaksi Alexander Zverev. Luotetaanpa vielä siihen, että saksalainen ei menetä erääkään nuorelle, Davis Cupin ensikertalaiselle, Alex De Minaurille. Kuten aiemmin todettua, Zverev todennäköisesti joutuu myös lauantaina pelikentälle. Tämä tarkoittaisi saksalaiselle mitä todennäköisimmin kolme ottelun viikonloppua. Koska Davis Cupi pelataan paras viidestä- järjestelmällä, pahimmassa tapauksessa se tarkoittaisi viittätoista erää kolmeen päivään ja se on kelle tahansa pelaajalle liikaa. Tästä syystä on kova luotto siihen, että maailmanlistan viides ottaa helpon voiton ottelusta ja sijalla 139. majaileva haastaja jää statistiksi.

T. Smyczek – M. McDonald

Valinta: 1 (2,03) @Coolbet

Haastajakiertueella USA:ssa kohtaa kaksi kovalla alustalla viihtyvää pelaajaa. Tim Smyczek on jo huomattavasti kokeneempi kaveri ja myös 54 sijaa ylempänä maailmanlistalla kuin vastustajansa Mackenzie McDonald. Turnauksessa kovia päänahkoja ottanut McDonald on ollut alkuvuonna kovassa rasituksessa, kun hän on pelannut sekä kaksin- että nelinpeliä. Viime yönä nelinpelin luovuttamaan joutunut lähteekin otteluun, tietojemme mukaan, puolikuntoisena ja senkin vuoksi puollamme tästä konkarin voittoa. Myös ilman loukkaantumishuolia olisi ottelu ennakkoon tasainen ja korkeampi kerroin houkuttelee.

Haastajakiertueen ottelu alkaa kello 21.00 ja Davis Cup hyvin varhain aamulla. Siitä kohteet kiinni ja nauraen pankkiin.

Aiheeseen liittyvät uutiset