EM-karsinnat 10.10: Walesin jättikerroin suurennuslasin alle!

Jalkapallovakio | Vvihjeet.com

EM-karsinnat jatkuvat tänään yhdeksän ottelun voimin. Luvassa on jälleen hurja määrä jännittäviä ja tasaisia otteluita. Me kiinnitämme katseemme tarkasti Bosnian ja Walesin väliseen otteluun, jossa vieraille tarjottu kerroin on syytä ottaa suurennuslasin alle.

Bosnia – Wales

Valinta: Wales +1 (1,95) / Wales (4,00)

Kotijoukke on lohkossa tällä hetkellä neljäntenä, kaksi pistettä Israelin perässä. Bosnialla ei ole enää mahdollisuuksia suoraan kisapaikkaan, mutta kolmospaikka on vielä haarukassa. Bosnia tarvitsee siis tänään pisteitä, mutta toisaalta tasapelikään ei olisi katastrofi mikäli Israel ei onnistu voittamaan Kyprosta.

Bosnia on tehnyt kolmessa edellisessä karsintaottelussaan seitsemän maalia, joten hyökkäystehoja on löytynyt mukavasti. Bosnialta puuttuu tänään kokoonpanosta keskikenttämies Muhamed Besic, joka on pelikiellossa.

Wales johtaa lohkoa yhden pisteen turvin. Walesille riittää tästä ottelusta tasapeli kisapassin leimaamiseen, mutta en usko sen vaikuttavan merkittävästi joukkueen esitykseen tänään.

Wales on pitänyt maalinsa puhtaana peräti viidessä edellisessä ottelussaan ja joukkue ei ole hävinnyt karsintojen aikana vielä kertaakaan.

Ottelun lähtökohdat ovat hyvin tasaiset. En usko, että maaleja lähdetään hakemaan väkisin heti ottelun alussa, mutta mitä pidemmälle ottelu etenee 0-0 tilanteessa sen enemmän Bosnia joutuu avaamaan peliään. Walesille tarjotut kertoimet ovat allekirjoittaneelle yksinkertaisesti liikaa ja etenkin Wales +1 vedolle tarjottua (1,90) kerrointa ei voi ohittaa.

Kroatia – Bulgaria

Valinta: Kroatia yli 1,5 maalia (1,59) / Kroatia -1 (2,00)

Kroatia on lohkossa tällä hetkellä sijalla kolme. Kolmospaikka on jo varmistettu, mutta paremmat sijoitukset ovat vielä mahdollisia kaiken osuessa kohdalleen.

Kroatia hävisi edellisellä kierroksella Norjalle 2-0, joka johti valmentaja Niko Kovacin potkuihin. Tilalle palkattiin Ante Cacilla, jonka tulikaste Kroatian peräsimessä tapahtuu tänään.

Kroatialta puuttuu tänään kokoonpanosta Ivica Olic, joka on pelikiellossa. Olicin puuttuminen ei kuitenkaan  heikennä Kroatiaa merkittävästi.

Vierasjoukkue Bulgarian mahdollisuudet kisapaikkaan kariutuvat edellisen kierroksen tappion johdosta. Bulgarian kokoonpano tulee olemaan tänään normaalista poikkeava ja uskon vahvasti, että joukkueen valmentaja Ivailo Petev antaa tänään nuorille pelaajille näytönpaikkoja.

Bulgarian avauskokoonpanosta puuttuu tänään hyökkääjä Ilian Mitsanski,keskikenttämies Svetoslav Dyakov sekä laitapuolustaja Yordan Minev.

Kroatia haluaa varmasti voittaa tänään uuden valmentajansa johdolla ja uskon vahvasti, että näin tulee myös käymään. Bulgarian nuoret pelaajat haluavat varmasti näyttää tänään parastaan valmentajalleen, mutta paljon muita odotuksia vierasjoukkueeseen on turha asettaa.

Muut valinnat:

Israel – Kypros yli 2,5 maalia (2,00)

Tsekki – Turkki, molemmat joukkueet tekevät maalin (1,85)

 

 

 

 

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset