EM-Kisojen viides pelipäivä: Islanti taistelee Portugalia vastaan!

EM-Kisojen viides pelipäivä potkaistaan käyntiin F-lohkon Itävalta-Unkari kamppailulla klo 19:00 ja klo 22:00 vauhtiin pääsevät Portugali ja Islanti. 

Itävalta – Unkari

Valinta: Itävalta kerroin 1,72

Itävalta oli todella vakuuttava omassa karsintalohkossaan ja pääsikin suoraan kisoihin voitettuaan lohkon kahdeksan pisteen erolla Venäjään.  Kisapaikan varmistettuaan Itävalta on pelannut viisi harjoitusottelua, joista saldona, ei niin mairitteleva kaksi voittoa kolme tappiota- saldo.

Itävallalla on hyvät saumat jatkoon pääsyyn, sillä lähtökohtaisesti vain Portugali on sitä vahvempi joukkue. Itävallan kirkkaimpana tähtenä tuikkii Bayer Münchenin David Alaba, joka saa varmasti hurjasti vastuuta, kisojen alusta saakka.

Unkari pääsi kisoihin pidemmän kaavan kautta, kun se joutui kaatamaan Norjan jatkokarsintaotteluissa. Tämän jälkeen saldona on kaksi tappiota ja yksi tasapeli harjoitusotteluista. Vaikka harjoitus- tai ystävyysotteluista ei pidä vetää suuria johtopäätöksiä, on mielenkiintoista nähdä, onko Unkarilla takki tyhjä jo kisoihin saavuttaessa.

Unkari on Albanian ja Pohjois-Irlannin ohella kisojen heikoimpia joukkueita. Itävallalle ottelu on hyvä valmistava harjoitus lohkon päävastusta, Portugalia ajatellen. Itävallan suora voitto mahtuu kupongille hieman heikommallakin kertoimella.

Portugali – Islanti

Valinta: Islanti +1 kerroin 1,98

Islanti selviytyi sensaatiomaisesti kisoihin oltuaan A-lohkon toinen. Kisapaikan ratkettua joukkue on pelannut hurjan määrän harjoitusotteluita varsinkin vieraskentillä. Saldoksi jäi yhdeksästä harjoitusottelusta kolme voittoa ja kuusi tappiota. Huomion arvoista on näistä otteluista kuitenkin se, että Islanti ei jäänyt tappioista huolimatta maaleitta kertaakaan!

Islanti osaa maalinteon ja puolustuksen ja se osaa tehdä sen nimenomaan joukkueena. Joukkueen menestys riippuu todella pitkälti joukkuepelin onnistuvuudesta, sillä Gylfi Sigurðssoniä lukuunottamatta yksilöratkaisuvoima on kapeaa.

Portugali on monien papereissa F-lohkon suurin voittajasuosikki. Teoreettisesti voidaan sanoa, että Portugali on Islannin vastakohta. Portugali tarvitsee yksilöjen huippusuorituksia menestyäkseen. Useimmiten menestyksen viitta on ollut Ronaldon harteilla. Ronaldo voi maaleillaan viedä helposti Portugalin lohkosta jatkoon, mutta Portugali tarvitsee koko joukkueelta tasonnostoa, mikäli se aikoo pidemmälle turnauksessa.

Islannilla on todella hyvä sauma säväyttää heti kisojen alussa. Vaikka Portugali on lohkon ennakkosuosikkeja, mitataan sen valmiutta heti ensimmäisessä ottelussa. Tasapeliltä haisevaa otteluun on helppo hypätä altavastaajan kyytiin maalin tasoituksella.

Muistakaa käydä osallistumassa viikkokilpailuun!

Viikkokilpailuun tästä!

Veikkaushuone & 24hBet tarjoavat ilmaisvetoja EM-kisojen jokaiselle pelipäivälle

Veikkaushuone sekä 24hBet tarjoavat ilmaisvetoja EM-turnauksen jokaiselle pelipäivälle. Pääset nappaamaan ilmaisvedot talteen kätevästi alla olevista kuvakkeista.

Ota 24hBetin ilmaisvedot talteen tästä!

Veikkaushuoneen ilmaisvedot talteen tästä!

Aiheeseen liittyvät uutiset