Espanjan ympäriajo 2017: Yhdestoista etappi

Cyclo-Cross

Espanjan ympäriajossa ajetiin eilen kymmenes etappi. Sateisessa säässä ajettiin erittäin kovaa, sillä ensimmäisen 100 km jälkeen keskinopeus oli 52km/h. Odotimme etapille irtiottoja, mutta vauhti oli niin kova, että ensimmäin irtiotto tapahtui vasta viimeisellä kolmanneksella. Irtiotossa mukana ollut Matteo Trentin vei etapin nimiinsä. Tänään etappi päätetään koviin nousuihin ja kokonaistilanteessa tullaan melko varmasti näkemään muutoksia.

Valinnat tälle päivälle Coolbetin tarjonnasta:
Etapin sija 1-3: Chris Froom (GBR) – 2,50
Miguel Ángel López (COL) voittaa Adam Yatesin (GBR) – 1,70
Wilco Kelderman (NED) voittaa Michael Woodsin (CAN) – 1,72

Espanjan ympäriajon yhdestoista etappi

Tänään Espanjan ympäriajossa ajetaan yhdestoista etappi. Etapin pituus on 187,5 km ja reittinä Lorca – Observatorio Astronómico de Calar Alto. Tänään on vuorossa todella tiukkaan loppunousuun päättyvä etappi. Reitin ensimmäiset 70 km ovat profiililtaan helpohkoa tietä, mutta tästä eteenpäin lähdetään hiljalleen ylämäkeen. Aluksi nousu on loivaa ja välillä jopa alamäkeä. Kun matkaa on takana 126 km alkaa ensimmäinen todella kova nousu. Ensimmäistä nousua ajetaan yli 20 km ja tällä nousulla on jyrkkyyttä keskimäärin yli 7% Heti perään lasketaan pitkä alamäki, jonka jälkeen reitti kääntyy jälleen ylämäkeen ja maaliin saavutaan tämän mäen päällä. Loppunousu on todella raastava, sillä keskijyrkkyys on 6%, mutta jyrkimillään mäessä on yli 18% osuuksia.

Tämän päivän lopun kovien nousujen johdosta kärjessä nähdään hyvin todennäköisesti kokonaiskilpailun kärkinimet, joten näiden herrojen odotamme tänään valtaavan kärkisijat: Rafal Majka, Chris Froome, Alberto Contador, Darwin Atapuma, Miguel Ángel López, Romain Bardet sekä Vincenzo Nibali. Chris Froome on osoittanut, että pyörä kulkee edelleen kovaa, vaikka takana on pitkä kausi. Häneltä puuttuu Espanjan ympäriajon kokonaiskilpailun voitto, joten hän taistelee voitosta tiukasti ja tämän tyyppinen etappi sopii hänele hyvin. Odotammekin, että Froome on tänään kolmen parhaan joukossa. Etappi käynnistyy klo 13:15

Mielenkiintoista pyöräilypäivää ja onnea peleihin!

 

Tästä Coolbetin pyöräilykohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset