Espoo Unitedissa on voimaa!

Kevät on täällä! Mestiksen pudotuspelit pyörähtävät vihdoin käyntiin. Suurimpina ennakkosuosikkeina playoffeihin lähtee runkosarjan kaksi kärkipaikkaa miehittäneet SaPKo ja TuTo, ykköshaastajanaan pelinsä hyvään kuosiin tämän vuoden puolella saanut Espoo United.

Hermes – Espoo United

Valinta: Espoo United ML (2,08)

Puolivälierässä runkosarjan neljänneksi sijoittunut Kokkolan Hermes saa vastaansa viidenneksi päätyneen Espoo Unitedin. Runkosarjassa Hermes keräsi 80 pistettä, kun taas EU kasasi lopulta 77 pisteitä.

Hermes siis sijoittui runkosarjassa pykälää korkeammalle ja onnistui täten hankkimaan arvokkaan kotiedun tähän ottelupariin. Hermes on joukkueena hyvin ailahteleva, hyviä esityksiä seuraa usein heikko esitys. Joukkue on viihdyttävä, mutta vastapainoksi tälle, Hermes ei ole erityisen kurinalainen nippu. Tällaisella pelityylillä ei pudotuspeleissä pitkälle pötkitä.

Hermeksen runkosarja oli hermesmäisen ailahteleva. Voittoputkia seurasi usein tappioputki – ja päinvastoin. Hermeksen otteet heilahtelevat usein jopa pelien sisälläkin. Runkosarjan loppua kohden Hermeksen trendi oli laskeva, viimeisestä kuudesta ottelustaan se voitti ainoastaan kaksi. Runkosarjan päätöskamppailussa sarjajumbo IPK piti Hermestä piinassa viimeiseen erään saakka, ennen kuin Hermes onnistui kirimään rinnalle ja ohi.

Espoo Unitedin kausi puolestaan oli päinvastainen. Konkurssiin ajautuneen Bluesin raunioille perustetun EU:n syksy oli vaikea. Joissain piireissä ennen kauden alkua ”varmaksi” mestariksi veikattu Espoo United oli syksyllä jopa sarjataulukon pohjimmaisena. Joulutauon aikana valmennustiimiin mukaan lähti kuitenkin muuan Raimo Summanen ja EU:n kurssi lähti kääntymään välittömästi.

Talven aikana Espoo alkoi vihdoin pelata tasollaan ja nousi jopa yhdeksi mestarisuosikiksi. Tämän vuoden puolella pelatuista otteluista Espoo United on kerännyt 42 pistettä, joka on eniten kaikista Mestis-joukkueista. Edellisestä 20 ottelustaan EU:n pistekeskiarvo on hulppea 2,1 pistettä per peli. Espoon pelityyli soveltuu hyvin pudotuspeleihin, EU on kurinalainen joukkue, jonka viimeisenä lukkona häärii sarjan paras maalivahti Rasmus Tirronen. Joukkueen pelaajamateriaali kestää kilpailun mitä tahansa sarjan joukkuetta vastaan, heikon syksyn vuoksi Espoo United on jopa hieman aliarvostettu joukkue. Rosterista löytyy myös laajuutta jokaiseen neljään kentälliseen.

Hermes ja Espoo United kohtasivat toisensa Kokkolassa helmikuun lopulla ottelussa, joka jäi historiankirjoihin joukkueiden maalivahtien, Rasmus Tirrosen ja Mikael Edelmannin keskinäisestä tappelusta. Tämä lisää sopivaa pudotuspelihenkeä tälle otteluparille. Espoon maalilla aloittaakin tuttuun tapaan Tirronen kuin myös Hermeksen maalilla Edelmann.

Pidän Espoota hienoisena suosikkina tähän ottelupariin paremman materiaalinsa sekä kurinalaisen pelityylinsä vuoksi. Tämä ottelu on käytännössä täysin tasabookki Hermeksen kotiedun turvin. Hyvällä kertoimella Espoon voitto kelpaa kuitenkin kupongille.

Tästä Mestis-kohteisiin

Pelitili Coolbetille auki tästä

Aiheeseen liittyvät uutiset