F1-vihjeet: Australian GP!

f1-kauden avaus

Formuloiden kausi 2017 on virallisesti polkaistu käyntiin ja huomenna aikaisin aamulla on startti Australian GP:hen.

Australian Gran Prix’n valinnat

Australian kisan osalta aika-ajot näyttivät menevän melko tuttua kaavaa: Lewis Hamilton otti omansa ja starttaa huomiseen kisaan paalupaikalta. Ferrari vaikuttaisi olevan nokkimisjärjestyksessä seuraava ja heidän perässään tulee Red Bull. Haasin Romain Grosjean sekä Williamsin Felipe Massa ajoivat onnistuneet aika-ajot, kun taas heidän tallikavereillaan Kevin Magnussenilla ja Lance Strollilla meni aika-ajot erittäin kehnosti.

Toro Rosso ja Force India näyttäisivät olevan seuraavina voimasuhteissa Renaultin taistellessa näiden kahden kanssa ainakin jollain tasolla. Kehnoiten vaikuttaisi suoriutuvan Sauberin kuskit. Näistä lähtökohdista lähdetään huomiseen GP:hen.

Classified cars tarjoaa hyvän kertoimen

Number of classified cars

Valinta: Alle 14.5 (2.30)

Kisassa tulee todennäköisesti melko paljon keskeytyksiä, sillä uusien autojen ajaminen on paljon haastavampaa ja tekniset ominaisuudet eivät vielä ole niin korkealla tasolla etenkään häntäpään talleilla. Näin ollen laskisin, että 6 autoa vähintään jättää saapumatta maaliviivalle Fian hyväksymällä tavalla.

Tässä vielä täsmennystä siihen, mitä tarkalleen ottaen haetaan classified carsilla:

Kohteessa veikataan FIA:n virallisen tuloslistan perusteella maaliin asti selviävien autojen määrää. Maaliin asti selviävistä autoista kaikki, jotka ovat ajaneet vähintään 90% osuuden osakilpailun voittajan kierroksista, merkitään maaliin asti selvinneiksi.

Tallikaverien väliset H2H-kohteet

Daniil Kvyat – Carlos Sainz 1 (2.35)

Daniel Ricciardo – Max Verstappen 1 (3.70)

Kummassakin kohteessa on sen verran korkea kerroin, että kannattaa lähteä pelaamaan ”altavastaajan” puolesta. Yllätykset ovat altavastaajan etuna ja niitä varmasti riittää myös ensiaamun kilpailussa.

Näillä puheilla paljon onnea kaikille kauden 2017 F1-vetoihin!

Muut valinnat:

Vettel – Bottas 2 (2.15)

Räikkönen – Verstappen 2 (2.45)

Aiheeseen liittyvät uutiset