FantasyFutis: Pelaajahinnoittelusta infoa aloittelijoille

FanTeam.com | Vvihjeet.com

Pelaajahinnoittelusta on yhtä monta mielipidettä mitä on pelaajaa. Kaikkiin hintoihin on joka tapauksessa tietty syy, ja pitää tosiaan huomioida se, että 11 liigaa esim nyt tarkoittaa karkeasti jotain 7000 pelaajaa (voi olla ylikin). Näin ollen niiden hinnoittelussa on käytettävä tiettyjä algoritmeja, jotka jättävät aina jonkun erikoistapauksesn väärään asemaan.

Lisäksi tietyt pelin lainalaisuudet pakottavat välillä muodostamaan pelaajille hintoja, jotka eivät suoraan korreloi pelaajan tasoa. Esim. vaikka maalivahdit: kakkosveskarilla on edessään sama puolustuslinja kuin ykkösmaalivahdilla, jolla on valtava merkitys siihen, miten monta maalia joukkueen odotetaan päästävän.

Tällä viikolla on extremetapaus vaikkapa Real Betisin puolustajat Primera Divisionissa, jonka hinta on nolla. Eli saat kaverin ilmaiseksi mukaan! Miksi näin?

Pisteytyshän menee: +2p jos pelaat täyden matsin, -2 jokaisesta kahdesta päästetystä maalista. Real Madridin maalioa vähän miehestä riippuen pyörii jossain maastossa 3.50 maalia, joten varsin usein näiden jengien kohdatessa joka ainoa Betisin puolustaja päätyy miinuspisteisiin. Ja todella monta kertaa Real tekee vähintään sen 2 maalia, joka tarkoittaa +-0. Haluatko siis ottaa riskin pelaajasta, jonka voit tosi usein olettaa päätyvän nollaan pisteeseen? Saat budjettia lisää, mutta kumpi voittaa:

1) Betisin toppari + CR7

2) 2x hyvää ~10M hintaista hyökkäyspään pelaajaa

Tämä siis mahdollistaa myös erilaisia taktiikoita jengin luomiseen ja muista myös se, että voit osallistua useilla eri joukkueilla turnauksiin.

Tässä nyt samalla tuli jo sivuttua tuota dynaamista hinnoittelua: sama puolustaja on varmasti jossain hintaluokassa 6M kun Betis kohtaa kotonaan esim Levanten. Eli kaikki rippuu ottelun lähtökohdista. Mikä on joukkueen maaliodotusarvo ja mikä on vastustajan. Tästä johtuen esim Liverpoolin pelaajat olivat kovin halpoja maanantaina, mutta nyt taas aivan eri hintaluokassa West Hamia vastaan. Kohta otamme käyttöön ns. kausihinnat jolloin voit luoda turnauksia myös useiden viikkojen tai kuukausien ajalle. Nämä kausihinnat ovat hieman kun FPL:n hinnat, eli ikään kuin keskiarvo kaikista kauden maaliodotusarvoista. Näitä hintoja voi sitten paremmin verrata pelaajien osalta keskenään.

Pelaajan hintaan myös vaikuttaa paljon se, onko hän järjestelmässä hyökkäävä vai puolustava. Joku huipputärkeä puolustava kk voi olla oikeasti maailman kallein pelaaja, mutta fantasyfutiksessa noi harvemmin keräävät paljon pisteitä ja näin ollen hinta on myös suhteessa halvempi.

Pelionnea kaikille!

Lisää FanTeamista ja FantasyFutiksesta voit lukea sivuillamme löytyvistä artikkeleista:

–> FantasyFutis: Yleisiä pelivinkkejä aloittaville pelaajille

–> FanTeam.com – päivittäisen FantasyFutiksen koti

–> Mitä on Daily Fantasy Sports (FantasyFutis)

–> Kaikki sisältö FantasyFutiksesta ja FanTeamista

Kokoa oma FantasyFutis -joukkueesi!

Oman FantasyFutis-joukkueesi saat kasattua FanTeam.com -sivustolta, johon pääset helposti tästä –> FanTeam.com

Tarjolla on loistavia turnauksia ja pelejä joka päivä. Mukana myös Veikkausvihjeiden nimikkoturnaukset joka viikko!

Aiheeseen liittyvät uutiset