Formula 1 -vihjeet: Ferrarit eturivissä Bahrainissa!

Formula 1

Formula 1 -kausi on saatu käyntiin ja edellisen kisan onnekkaasti voittanut Sebastian Vettel lähtee tänään Bahrainissa paalulta rinnallaan Kimi Räikkönen. Vetteliä on ennakoitu toiseksi mestarisuosikiksi ja hänen pahin haastajansa Lewis Hamilton joutuu lähtemään kaukaa 9. lähtöruudusta. Vaikuttaaa siltä, että jo tässä vaiheessa haetaan Vetteliä puoltavia asetelmia mestaruustaistossa.

Formula 1 -vihjeet: Bahrainissa Gaslya ja keskeytyksiä vastaan!

Pierre Gasly Top 10: Ei (2.55)

Number of classified cars: Yli 15.5 (1.70)

Safety car: Ei (1.50)

Formula 1:n ensimmäisessä kisassa vedonlyönnillisesti tulos meni hieman pakkasella, kun ainoastaan Daniel Ricciardon voitto tallikaveristaan Max Verstappenista onnistuttiin poistamaan 3.40 kertoimella. Hieman ollaan ensimmäisen kisan jälkeenn siis tappiolla, mutta pyritään paikkaamaan tänään klo 18.10 alkavassa Bahrainin kisassa tätä tilannetta.

Bahrainissa on ylipäätään melko mielenkiintoiset lähtökohdat. Ferrarilla on kaikki kortit hallussaan ja se tulee 100% varmuudella pelaamaan Sebastian Vettelille voittoa. Tallikaveri Kimi Räikkönen on jälleen ikävässä asemassa voiton kannalta ja hänen roolinsa on takuu varmasti ajaa vaan oma autonsa toisena maaliin.

Seuraavissa riveissä on kuitenkin jännempää. Valtteri Bottas lähtee kolmantena ja hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton on lähtöruuturangaistuksen myötä vasta 9. ruudussa. Neljäntenä lähtevä Daniel Ricciardo on Red Bulleista huomattavasti paremmissa asemissa, sillä Max Verstappen päätyi seinäänajon myötä 15. ruutuun. Heidän jäljessä tulee yllätyksen järjestänyt Pierre Gasly, joka paukautti Toro Rossonsa 6. ruutuun ja Hamiltonin rankun myötä lopulta 5. ruutuun.

Gaslysta haetaan kisan ensimmäistä vetoa. Toro Rosso on nimittäin aivan liian korkealla ja tuo yksittäinen kierros nostaa nyt Gaslya jalustalle. Ensimmäisessä kisassa Gasly ei päässyt maaliin ja hän on todella kokematon kuski. Kaveri ei ole koskaan ollut pisteillä ja nyt, kun takana on vielä monta melko vikkelää kaveria, on pisteetön ajo tuolla kertoimella lähes pakko pelata. Bahrainissa pystyy myös hieman paremmin ohittelemaan ja sen myötä tämän herran vajoamisen todennäköisyys kasvaa entisestään.

Toinen ajatus tulee keskeytyksistä. Ensimmäinen kisa näytti, että autoissa taitaa olla piirun verran enemmän luotettavuutta kuin ennen. Jos Haas ei olisi töhöillyt varikkopysähdyksissään, olisi keskeytyksiä tullut todella vähän. Lisäksi Bahrainin kisassa on turva-autot erittäin epätodennäköisiä, sillä kuski saavat melkein aina ajettua tekinisen vian saaneen autonsa turvaan muurien taakse, joten 1.50 kerroin turva-autoa vastaan toimii vallan mainiosti tukemaan tätä ajatusta. Näillä lähdetää Bahrainiin!

Aiheeseen liittyvät uutiset