Formula 1 -vihjeet: Melbournessa aamukisa!

Formula 1

Formula 1 -vihjeet palaavat takaisin sorvin ääreen, sillä kausi 2018 laitetaan huomenna toden teolla käyntiin Australian Melbournessa klo 8.10 alkaen. Tässä jutussa käydään läpi ensimmäisen kisan lähtökohdat ja tehdään valinnat ensimmäisen kisan vetoihin. Lewis Hamilton starttaa kisaan paalulta rinnallaan ilahduttavasti suomalaisten suosikki Kimi Räikkönen. Valtteri Bottas puolestaan lähtee rakentamaan nousuaan hieman taaempaa.  

Formula 1 -vihjeet: Melbourne

Number of classified cars: Alle 14.5 (2.03)

Voittomarginaali: Yli 8 sekuntia (2.20)

Race H2H: Verstappen – Ricciardo 2 (3.40) & Perez – Ocon 2 (2.40)

Jos katsotaan lähtökohtia tämän kertaiseen kauden aloitukseen, on siellä tarjolla sekä tuttua että hieman myös uutta ja yllättävää. Lewis Hamilton nyt tottakai löytyy paalulta, mutta sen jälkeen onkin yllättävä nimi. Nimittäin Kimi Räikkönen onnistui yllättämään ja painoi upeasti kakkoseksi Sebastian Vettelin eteen. Tämän jälkeen Red Bullit järjestyksessä Max Verstappen – Daniel Ricciardo.

Energiajuomajätin perään Haasit, sitten Renaultit ja heidän perään Valtteri Bottas. Sitten tulee McLarenit ja heidän perässä sekalaisesti Force Indiaa, Williamsia sekä Toro Rossoa. Sauberit ovat joukon häntäpäässä, mutta heitäkin heikompia olivat tulokaskuski Sergey Sirotkin ja Pierre Gasly. Force Indiat ovat yllättävän takana, Sauberit ihan oikeutetusti perällä ja junnukuskit odotetusti hitaimpia.

Kauden avauskisassa luotettavuusongelmat ovat mahdollisesti enemmän läsnä ja jos tuota nippua katsoo, on potentiaalisia keskeyttäjiä lukuisia. Juniorit onnistuvat kuitenkin sähläämään jotain, MadMAx on aina potentiaalinen kolaroija ja jos katsotaan millainen tikittävä pommi esimerkiksi Perez-Stroll-Ocon jono on, voidaan hyvillä mielin odottaa myös jonkin sortin törmäilyä lähtöön. 6 autoa ulos tarvitaan rajan alittamiseen ja se on lievästi positiivinen haku tähän kisaan.

Toinen juttu mitä lähdetään kokeilemaan on Lewis Hamiltonin ylivoima. 8 sekunnnin marginaali on melko alhainen ottaen huomioon sen, että Hamilton saattaa pommittaa tuon eron valmiiksi jo ensimmäiseen 10 kierrokseen. Turva-autot  kisan lopussa sössivät nämä johdot, mutta silläkin riskillä voidaan ottaa maistuvaa 2.20 kerrointa peleille.

Lähdetään tällä kaksikolla kauden avaukseen. Kilpailun H2H-vedoissa isomman kertoimen tallikaveria on suotavaa vedellä, ellei sitten kyseessä ole aivan juniorikuskin ja konkarin välinen mittelö: Tällöin suotavaa nakuttaa konkaria. Tämän ohjenuoran pohjalta voi harkita Verstappen – Ricciardo pariin 2:sta 3.40 kertoimella ja Perez – Ocon parin 2:sta 2.40 kertoimella. Otetaan ne pienenä kokeiluna mukaan kisan vetoihin.

Aiheeseen liittyvät uutiset