Giro D’Italia 2017 – yhdeksäs etappi

Äitienpäivän lomassa voi suunnata katseet taas Italian lämpöön sillä tänään Girossa poljetaan yhdeksäs etappi. Tämän etapin jälkeen toinen lepopäivä tulee varmasti oikeaan paikkaan, sillä takana on raskas urakka ja etappi nro. 9 päättyy raatelevaan nousuun. Nyt on niiden kuljettajien vuoro, jota taistelevat koko Giro D’Italian voitosta.

Giro D’Italian yhdeksäs etappi – 149km

Valinnat Coolbetin tarjonnasta päivän etapille:

Etapin voittaja:  Nairo Quintana (2,75)

Sijoitus 1-3: Steven Kruijswijk (4,50)

Tänään Girossa ajetaan 9. etappi, joka on reittiprofiililtaan kaksijakoinen. Etappi käynnistyy Montenero Di Bisacciasta ja päätty Blockhausiin. Lähtökaupunki on 156m merenpinnasta ja kohdekaupunki 1665m korkeudessa. Reitin alkuosa ajetaan helppoa tasaista osuutta, mutta viimeiset kilometrit irvistellään raatelevaa nousua, jossa nousumetrejä kertyy liki 1500m. Nousun keskijyrkkyys on n. 9% ja jyrkimmät kohdat n. 14%. Nyt esiin nousevat mäkimiehet ja ne kuljettajat, jotka taistelevat kokonaiskilpailun voitosta.

Kokonaiskilpailun kärjessä aikaerot ovat pieniä. Kilpailua johtaa Quick Step Floorsin Bob Jungles, mutta alle puolen minuutin päässä hänestä on 16 kuljettajaa. Tämän etapin ratkaisu tullaan näkemään loppunousussa, jota luonnehditaan brutaaliksi.  Uskoisimme, että etapin voittaja löytyy tästä nelikosta, Nairo Quintana, Steven Kruijswijk, Thibaut Pinot tai Vincenzo Nibali.

Vuonna 1990 syntynyt Columbialainen  Nairo Quintana on etapin yksi ennakkosuosikeista. Quintana on tyypillinen kevytrakenteinen mäkimies, joka on kerran voittanut Giron vuonna 2014. Lisäksi hänellä on useita suuria saavutuksia mm. Espanjan ympäriajon, Vueltan voitto viime vuodelta. Tänä keväänä Quintana on ehtinyt jo voittaa 7 etappia sisältäneen klassikkokisan Tirreno–Adriaticon.

Luotamme tänään Nairo Quintanan mäennousukykyyn sekä Steven Kruijswijkiin, jota veikkaamme kolmen parhaan joukkoon. Coolbetin kohteen sulkeutuvat tänään klo 14:10.

Tästä Coolbetin pyöräily -kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset