Giro D’Italian kuudestoista etappi – 222km

Cyclo-Cross

Lepopäivän jälkeen olemme jälleen Giro D’Italian etapilla mukana. Tänään poljetaan kuudestoista etappi, Rovetta – Bormio. Päivän etappi on raastava, koska etapille mahtuu kolme vuorta kivuttavaksi. Luvassa on jyrkkiä nousuja ja kovia laskuja, joten erittäin mielenkiintoinen päivä on tulossa.

Giro D’Italian kuudestoista etappi – 222km

Valinnat Coolbetin tarjonnasta päivän etapille:

Valinta: H2H – Thibaut Pinot (FRA) voittaa Tom Dumoulinin (NED) (1,75)

Valinta: H2H – Vincenzo Nibali (ITA) voittaa Tom Dumoulinin (NED) (1,85)

Valinta: H2H – Pierre Rolland (FRA) voittaa Omar Frailen (ESP) (1,70)

Tämän päivän etappi on rankka vuorietappi. Reitti on pituudeltaan 222km ja se kulkee Rovettasta Bormioon. Luvassa on jälleen upeita maisemia, mutta tänään maisemia tuskin kukaan ihastelee. Tänään menestyvä kovat mäkimiehet, mutta mäkien laskutaito on oltava myös kunnossa. Tässä vaiheessa kokonaiskilpailua alkaa näkyä koko kilpailun rasitus, joten suuriakin aikaeroja saattaa syntyä. Tilannetta kuitenkin helpottaa se, että takana on lepopäivä. Kokonaiskilpailua johtava Tom Dumolin on ajanut koko kilpailut hyvillä sijoilla, mutta vähitellen hänen täytyy keskittyä johtoaseman säilyttämiseen. Dumoulinin johto kokonaiskilpailussa toisena olevaan Nairo Quintanaan on 2min41s.

Etappi päättyy pitkään n. 20km laskuun, jossa syntyy varmasti eroja. Meidän näkemys on tänään se, että kokonaiskilpailua johtava Dumoulin ajaa tänään mäet hyvin ylös, mutta kovavauhtiset alamäethän ajaa varmasti ilman riskejä.

Päivän etapille kohteiksemme valitsemme kaksintaisteluita, joissa noudatamme sitä linjaa, että Dumoulin ajaa etapin varmasti maaliin ja säilyttää kokonaiskilpailun johdon. Hän ei kuitenkaan aja tänään etapin voitosta.

Coolbetin kohteen sulkeutuvat tänään jo klo 11:40

 

Tästä Coolbetin pyöräily -kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset