Giro D’Italian kymmenes etappi – aika-ajo

Tänään suunnataan katseet jälleen Italiaan, kun Girossa poljetaan kymmenes etappi. Lepopäivän jälkeen vuorossa on henkilökohtainen aika-ajo eli Tempo. Ajo käynnistyy Folignosta, joka toimii jo seitsemättä kertaa Giron etappikaupunkina. Tänään tullaan näkemään muutoksia kokonaiskilpailun sijoituksissa, sillä nyt jokainen kuljettaja ajaa yksin, eikä joukkueen voima ole käytettävissä.

Giro D’Italian kymmenes etappi – 39,8km

Etapin voittaja:  Tom Dumoulin (1,68)

Etapin sijat 1-3:  Thibaut Pinot (3,00)

Tänään Girossa ajetaan kymmenes etappi, joka on henkilökohtainen aika-ajo. Reitti on pituudeltaan 39,8km ja siinä on ehkä hieman epätyypillisen paljon nousumetrejä. Reititiprofiili ei kuitenkaan muuta päivän käsikirjoitusta, sillä tänään ajetaan kovaa. Etappi käynnistyy Folignosta ja päättyy Montefalcoon. Tämän päivän etapilla ei ole kuin yksi suosikki ja hän on aika-ajon erikoismies, hollantilainen Tom Dumoulin. Dumoulin on ajanut ensimmäiset etapit Girossa hienosti ja hän on kokonaiskilpailussa peräti kolmantena yhdeksän etapin jälkeen – vain 24s johtavaa Quintanaa perässä.

Ilman vakavaa haaveria tämän etapin jälkeen tullaan todennäköisesti näkemään uusi kokonaiskilpailun johtaja, Tom Dumoulin. Arvioimme, että hän voi ajaa jopa 1-2 minuuttia kovemman ajan kuin tällä hetkellä kokonaiskilpailua johtava Quintana. Pyöräily on kuitenkin paljon kalustosta kiinni ja esimerkiksi renkaita saattaa puhjeta ajon aikana. Kalusto-ongelmien minimoimiseksi jokaisen kuljettajan perässä ajaa huoltoauto, josta saadaan nopeasti huoltoapua. Rengasrikkokaan ei siis ole vielä katastrofi.

Päivän etapille nostamme esiin toisenkin nimen – ranskalainen Thibaut Pinot, häntä veikkaamme sijoille 1-3. Coolbetin kohteen sulkeutuvat tänään klo 13:50.

Tästä Coolbetin pyöräily -kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset