Giro D’Italian viimeinen etappi – aika-ajo

Cyclo-Cross

Tänään Girossa ajetaan henkilökohtainen aika-ajo, joka on viimeinen etappi – 29,3km. Monien mielestä on hieman kyseenalaista päättää tämän tyyppinen etappikilpailu aika-ajoon, jossa saattaa syntyä kohtalaisen suuriakin aikaeroja. Tämä tarkoittaa sitä, että kokonaiskilpailu ei välttämättä ole vielä ratkennut. Tuleeko tänään vielä dramaattisia muutoksia kokonaiskilpailun kärjessä?

Giro D’Italian 21. etappi – aika-ajo 

Valinnat Coolbetin tarjonnasta päivän etapille:

Tom Dumoulin (NED) voittaa etapin (1,60)

Thibaut Pinot (FRA) voittaa Vincenzo Nibalin (ITA) (1,65)

Bob Jungles (LUX) voittaa Vasili Kiryienkan (BLR) (2,01)

Päivän ehdoton ennakkosuosikki on hollantilainen Tom Dumoulin. Dumoulin piti yllään johtajan Rosa-paitaa usean päivän ajan, hän nappasi paidan itselleen ensimmäisen aika-ajon jälkeen. Dumoulin joutui kuitenkin luovuttamaan kokonaiskilpailun piikkipaikan columbialaiselle Nairo Quintanalle raskaiden vuorietappien jälkeen. Ensimmäisessä aika-ajossa Dumoulin oli murskaavan ylivoimainen, sillä toiseksi ajanut englantilainen Geraint Thomas hävisi hänelle 49s, Thomas joutui myöhemmin keskeyttämään kilpailun. Tällä hetkellä kokonaiskilpailua johtavaa Quintanaa Dumoulin voitti 2min 53s. Ensimmäisen aika-ajon pituus oli 39,8km ja nyt ajetaan 10km lyhyempi matka. Tämä tarkoittaa sitä, että aivan näin suuria aikaeroja ei tulla tänään näkemään.

Nairo Quintana johtaa kokonaiskilpailua, mutta kärjessä on tiukka tilanne. Toisena kilpailussa polkee italialainen Vincenzo Nibali 39s kärkeä jäljessä, kolmantena ranskalainen Thibaut Pinot 43s kärkeä jäljessä ja neljäntenä hollantilainen Tom Dumoulin 53s kärkeä jäljessä. Ensimmäisessä aika-ajossa kaikki nämä kolme mainittua ajajaa olivat Quintanaa nopeampia, joten kokonaiskilpailun sijoitukset tulevat melko varmasti muuttumaan tämän päivän päätteeksi.

Tänään luotamme Tom Dumouliniin, Bob Jugelsiin sekä ranskalaiseen Thibau Pinotiin.

Coolbetin kohteen sulkeutuvat tänään jo klo 14.00.

 

Tästä Coolbetin pyöräily -kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset