Giro D’Italian yhdeksästoista etappi

Cyclo-Cross

Tänään Girossa kiivetään jälleen vuorilla ja  etapilla on mittaa 191km. Reitti ei kuitenkaan ole niin raaka kuin eilen. Nyt valloitetaan neljä huippua, mutta reitti pitää sisällään myös pitkiä laskuosuuksia. Tänään on vuorossa yhdeksästoista etappi, San Candido – Piancavallo. Päivän etappi alkaa jälleen ylämäkeen, mutta tässä vaiheessa ei tulla vielä näkemään minkäänlaisia ratkaisuja. Onko tänään vihdoin päivä, jolloin ratkotaan kokonaiskilpailun sijoituksia TOP 3:ssa?

Giro D’Italian yhdeksästoista etappi – 191km

Valinnat Coolbetin tarjonnasta päivän etapille:

Tom Dumoulin (NED) voittaa Nairo Quintanan (COL) (2,25)

Tom Dumoulin (NED) voittaa Vincenzo Nibalin (ITA) (1,81)

Vincenzo Nibali (ITA) voittaa Nairo Quintanan (COL) (2,37)

Päivän etappi on pituudeltaan 191km ja se kulkee San Candidosta Piancavalloon. Tänään etapin kolme ensimmäistä nousua ovat koko reitin ensimmäisellä puolikkaalla. Jokaista kolmea nousua seuraa pitkät laskuosuudet, joten reitin alkuosuudella tuskin nähdään pitkiä irtiottoja. Etapin puolestavälistä alkavaa laskua seuraa pitkä tasainen osuus, joka päätty 15km ennen maalia alkavaan jyrkkään nousuun. Viimeisestä 15km matkasta ensimmäiset 10km ovat keskimäärin 9% nousua, ollen jyrkimmillään n. 14% Ennen maalia reitti hieman tasoittuu, mutta ylämäkeen tullaan maaliin. Uskomme, että etapin ratkaisu tapahtuu vasta tässä viimeisessä mäessä. Päivän kulku on hyvin samanlainen kuin eilen, kokonaiskilpailua johtava Tom Dumoilin taistelee kokonaiskilpailun johtoasemasta muita kärkikujettajia vastaan. 

Eilen odotimme, että columbialainen Nairo Quintana ratkaisee etapin itselleen, mutta toisin kävi. Kokonaiskilpailun johtoasemassa ajava Tom Dumoulin ajoi hienosti torjuen jokaisen Quintanan iskun, eikä kokonaiskilpailun tilanne kärjen osalta muuttunut. Etapin voittoon karkasi yhdysvaltalainen Tejay Van Garderen. Quintana on kokonaiskilpailussa edelleen vain 31s johtavaa Tom Dumoulinia perässä. Uskomme kuitenkin, että Tom Dumoulin kestää eiliseen tapaan muiden kärkikuljettajien iskut ja pysyy mukana aina maaliviivalle asti. Jos Quintana ja Nibali huomaavat, että Dumoulinia ei pysty pudottamaan kyydistä, hoitaa Dumoulin kaksintaistelut heitä vastaan.

Päivän etapille kohteiksemme valitsemme kaksintaistelut, joissa luotamme Dumouliniin sekä siihen, että isäntämaan Nibali voittaa Quintanan.

Coolbetin kohteen sulkeutuvat tänään jo klo 13:05.

 

Tästä Coolbetin pyöräily -kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset