Golf The Masters – ennakko ja vetovihjeet

The Masters

Tätä hetkeä on odotettu golffareiden ja penkkiurheilijoiden parissa. Kauden 2024 ensimmäinen Major-kilpailu on täällä kun Legendaarinen The Masters Tournament pyörähtää käyntiin.

The Masters Tournament

Käynnistetään meidän vihjepakettimme pienellä infolla itse turnauksesta. Masters on yksi kauden neljästä Major-turnauksesta ja se järjestetään aina huhtikuun ensimmäisellä täydellä viikolla. Lisäksi Masters on siitä poikkeuksellinen Major, että se järjestetään aina samalla kentällä, legendaarisella Augusta National Golf Clubilla Augustassa, Georgian osavaltiossa. Turnauksen voittaja palkitaan myös perinteisellä vihreällä takilla, joka on yksi pala kilpailun historiaa. The Mastersin menestyksekkäin pelaaja on Jack Nicklaus, joka voitti aikanaan turnauksen kuudesti. Legendaarinen Tiger Woods on voittanut turnauksen viidesti ja muuan Phil Mickelson neljä kertaa.

Turnaus järjestetään Augustassa tänä vuonna 11.4-14.4.2024 ja palkintorahaa on potissa 18 miljoonaa dollaria. Kenttä on kokenut hieman muutoksia ja muutama väylä on muuttunut, mutta kyseessä on edelleen haastava kenttä, joka on höystetty vaikeilla greeneillä ja muodoilla.

Tilastoja ja spekulointia turnauksesta

Puhutaan alkuun hieman turnauksen kentästä Augusta National Golf Clubista. Kyseessä on todella pidetty kenttä ja ainakin pitkälle lyövät pelaajat tulevat olemaan mielissään, sillä heitä kenttä suosii pitkine väylineen. Kysessä on kenttä joka vaatii pelaajalta niin pitkiä avauksia, loistavaa lähipeliä kuten myös erinomaista puttaamista.

Pelkällä lähipelillä täältä todennäköisesti ei ole tulossa kaikkein kirkkainta matkaan. Kentällä saa lyödä draiveja ihan kunnolla eikä pallon ”outtiin” menoa tarvitse suurimmista osasta väylää pelätä. Kakkoslyönnit ovat kenties se kriittisin kohde tällä kentällä, sillä jos pallo saapuu greenille tai sen lähelle huonoon paikkaan, voi tuloksena olla pienimuotoinen katastrofi greenien muotoilujen takia. Oleellista on myös pallonhallinta siinä määrin, että osaa lyödä pallot ”oikeisiin” paikkoihin, jotta ei pelaa itseään pussiin esimerkiksi huonon kakkoslyönnin kanssa. Yhteenvetona voitanee todeta, että kyseessä on suhteellisen selkeä kenttä, mutta se haastaa pelaajat valitsemaan tarkasti lyöntiensä suunnittelun sekä toteutuksen.

Pureudutaan hieman The Mastersin historiaan tilastojen muodossa. Seuraavat tilastot tulevat myös tukemaan meidän pelivalintojamme, joten perustelut tulevat osittain tilastojen muodossa tässä vaiheessa. Kun katsotaan turnauksen edellisiä voittajia, pomppaa silmille muutama mielenkiintoinen tilasto. Edelliset kymmenen Masters voittajaa ovat kaikki tulleet maailmanlistan top-25 listan sisältä, joten mitään todella suuria yllätyksiä ei ole edellisessä kymmennessä turnauksessa nähty. Tästä voi halutessaan lähteä pudottelemaan jo nimiä pois listoilta jos itse uskoo tämän trendin jatkuvan edelleen.

Voittajien ehdokaslistaa saadaan karsittua entisestään myös seuraavan tilaston voimin. Edellisistä yhdestätoista voittajasta yhdeksän on voittanut kyseisen kauden aikana kuuden kilpailun sisään vähintään yhden turnauksen tai kilpailun. Mikäli tätä samaa trendiä haluaa jatkaa niin lista huomenna alkavaan Mastersiin ohenee edelleen ja jäljelle jäävät Scottie Scheffler, Rory McIlroy, Joaquin Niemann, Hideki Matsuyama sekä Wyndham Clark.

Scottie Scheffler kantaa ennakkosuosikin viittaa

Suurimpana ennakkosuosikkina turnaukseen lähtee aivan käsittämättömässä vireessä oleva Scottie Scheffler mikä ei ole ihme, sillä kaveri on ollut aivan tajuttomassa vireessä ja tuntuu siltä, että hänelle ei löydy pysäyttäjää myöskään The Mastersissa. Jos haluaa hypätä ennakkosuosikin kelkkaan, saa hänen voitolleen tällä hetkellä kertoimen 5.75 Coolbetilta. Me emme lähde kuitenkaan tällä kertaa Schefflerin kelkkaan vaan suuntaamme katseemme muualle.

Pakkohan meidän on perustella, miksi emme lähde tällä hetkellä maailman ykköspelaajan kelkkaan ja tässä hieman ajatuksia siitä. Kun jatketaan turnauksen historian perkausta, saamme esille jälleen tärkeää dataa voittajista ja heidän ominaisuuksistaan.

Otetaan tarkasteluun edelliset viisitoista Masters-voittajaa. Heistä 14 on ollut voittohetkellään strike distance- listalla top-50 listan sisällä ja vain kerran tämä ei ole toteutunut. Kuten aikaisemmin mainittu, tällä radalla pitkälle lyövät pelaajat ovat etulyöntiasemassa.

Scheffler on tällä hetkellä strike distance listalla vasta sijalla 109. Tähän pohjaten ja edellisiä tilastoja tukien esiin hyppäävät nimet Rory McIlroy, Joaquin Niemann sekä Wyndham Clark, jotka kaikki löytyvät tämän tilaston kärkipäästä. Lisäyksenä vielä Schefflerin ohipeluuseen on mainittava se, että edelliset 18 Masters-turnausta eivät ole päättyneet ennakkosuosikin voittoon, joten myös tämän takia ohitamme maailman ykköspelaajan vihreän takin metsästyksestä.

Golfin Masters tarjoaa huimaa viihdettä – voita uudet Takomon rautamailat!

Vetovihjeet The Masters-turnaukseen

Turnauksen voittaja: Rory McIlroy, kerroin 13.00(Coolbet)

Nyt jos koskaan. Rory on voittanut kaikki muut majorit paitsi The Mastersin, joten voitonnälkä on varmasti kohdillaan. Mcllroylta löytyy PGA-voitto tältä kaudelta. Voiton lisäksi mieheltä on nähty muutoinkin hyvää suorittamista. Mcllroy on pitkälyöntinen pelaaja ja puttivireen ollessa kunnossa hän taistelee ilman muuta turnauksen voitosta.

Turnauksen voittaja: Joaquin Niemann, kerroin 29.00 (Coolbet)

LIV-golfin pelaaja, joka mielletään tällä hetkellä monessa paikassa maailman top 3 pelaajien joukkoon. Niemannilla on ollut aivan käsittämätön vire päällä tällä kaudella ja hän omaa myös pitkän lyönnin. Pienenä tipsinä tähän, että Niemann on voittanut Riviera Golf Coursen PGA-tourin kilpailun vuonna 2022, joka on melko samanlainen kenttä kuin Augusta, joten kenttä sopii myös pelaajaprofiiliin. Niemann johtaa myös LIV-golfin tilastoja ja on kärkipäässä monessa lyöntitilastossa. Musta Hevonen , mutta kerroin on todellakin kokeilemisen arvoinen.

Sijoittuu kymmenen parhaan joukkoon: Joaquin Niemann, kerroin 3.00 (Coolbet)

Mikäli voittajaveto Niemannin kohdalla tuntuu liian hurjalta, voi kokeilla hieman maltillisempaa vetoa mukavalla 3.00 kertoimella.

Sijoittuu kymmenen parhaan joukkoon: Wyndham Clark, kerroin 3.20 (Coolbet)

Pitkälyöntinen pelaaja ja ollut myös hyvässä vireessä tällä sesongilla. Viime vuoden Major-voittaja (US Open), mutta janoaa varmasti myös vihreää takkia. On voittanut tällä kaudella myös yhden PGA-tourin kilpailun. Taistelee tosissaan jopa koko turnauksen voitosta.

Edellä mainitut kohteet sulkeutuvat torstaina 11.4.2024 kello 15.00 Suomen aikaa. Onnea peleihin ja nautitaan siinä samalla kauden ensimmäisestä Major-turnauksesta ja huippugolfista!

Aiheeseen liittyvät uutiset