Golfin US Open: Suositaan pitkälyöntisiä pelaajia!

Golfvihjeet | Vvihjeet.com

Iltapäivällä käynnistyy golfkauden toinen major, US Open. Luvassa on monien arvioiden mukaan jopa US Openin mittakaavassa äärimmäisen haastava, ellei jopa historian haastavin kenttä. Oakmont Golf Club on luokiteltu USA:n vaikeimpiin ja nyt se on viritetty äärimmilleen. Masters -voittaja Danny Willett totesi, että +5 olisi melko kova tulos neljän kierroksen kilpailussa.

Koko kilpailun ajan pelaajia tullaan testaamaan kaikilla pelin osa-alueilla. Väyläosumien merkitys on taivaallisen suuri, sillä syvistä raffeista ei juurikaan pääse etenemään, saati pallon kontrolloiminen on lähes mahdotonta. Lähestymisten osalta pallon sijoittaminen reiän ”alapuolelle” on elinehto, sillä viheriöiden nopeus lähentelee snookerpöydän verkaa, johon muutaman prosentin kallistus veisi pallon aina alimpaan valliin.

Viheriötyöskentelyssä pelaajien stressitaso pysyy koko ajan korkealla, sillä pienikin vauhtivirhe vie pallon nopeasti monia metrejä reiästä. Lähdetään siis purkamaan, että minkälaiset pelaajat tulevat taistelemaan kilpailun voitosta…

Parhaat draivaajat menestyvät

Jos joku on joskus kuullut väitteen: ”Lähipeli ratkaisee”, sen voi samantien heittää romukoppaan ammattilaisgolfissa ja erityisesti US Openissa. Toki hyvä lähipeli on tärkeää, mutta US Openissa pallon lyöminen oikeisiin spotteihin nousee arvoasteikossa paljon korkeammalle.

Pitkien draivien lyöminen väylään takaa helpompia lähestymisiä, joiden myötä palloa pystyy sijoittamaan haluttuun kohteeseen reilusti helpommin. Passiivisuus avauksissa tarkoittaa liian vaikeita lähestymisiä, joka tappaa birdien mahdollisuuksia ja tekee parienkin tekemisestä vaikeampaa.

Rory McIlroy ei ole kovin suuri spesialisti kovilla pinnoilla. McIlroy menestyy lähes aina jos kenttä on pehmeä. Tämän hän on itsekin myöntänyt. Samaan aikaan maailman ykkönen Jason Day paranee mitä vaikeammaksi kenttä kovettuu, siihen hän on tottunut jo kotikonnuillaan Australiassa. Jason Day on tässä vaiheessa ylivoimainen ykkössuosikki.

Jordan Spieth on paras puttaaja mitä kisasta löytyy. Hän hallitsee lähipelin vaikealla kentällä, mutta lyöminen on kysymysmerkki. Oma uskomukseni on, että Day, Spieth ja Dustin Johnson tulevat ratkaisemaan tämän kilpailun voiton. Kaikilla on kokemusta menestyksestä kovilla kentillä ja erityisesti Dustin Johnsonin pelillinen valmius antaa vuosi toisensa jälkeen mahdollisuuden voittoon, jota hän ei ole vielä ikinä majorissa käyttänyt.

Coolbet tarjoaa parhaat kertoimet kisan voittajavetoon. Jason Dayn kerroin 7.80 on yksinkertaisesti pakko ottaa kiinni.

Toinen veto, johon on tartuttava on Jason Dayn ja Rory McIlroyn välinen H2H -veto koko turnauksesta. Tässä Day saa tasan kakkosen kertoimen – pitäisin voittoa noin 75% varmana.

Lisäksi voittajavetoon kannattaa napata Dustin Johnson kertoimella 15. Jos todellista mustaa hevosta haluaa hakea, niin tarttukaa syöttiin nimeltä Branden Grace kertoimella 55. Kovien kenttien spesialisti oli viime vuonna voitossa kiinni vielä kaksi väylää ennen loppua kunnes yksi virhe tappoi mahdollisuudet.

Coolbetin kertoimet

Aiheeseen liittyvät uutiset