Jääkiekko: Liiga käynnistyy perjantaina 8.9.

Varma syksyn merkki on se, kun kotimaiset jääkiekkosarjat käynnistyvät. Huomenna, perjantaina 8.9. käynnistyy Liiga ja luvassa on jälleen mielenkiintoinen kausi. Ovatko kestomenestykseen tottuneet joukkueet edelleen vahvoja ja miten aikaisemmin keskikastin ja jumbosijojen joukkueet suoriutuvat kaudesta?

Joukkueiden voimasuhteet

Suuret joukkueet ovat edelleen suuria ja se näkyy seurojen budjeteissa. Tähän kauteen HIFK lähtee suurimmalla budjetilla, joka on 10 miljoonaa euroa. Toiseksi suurimmalla budjetilla liikkeellä on Kärpät, joka ilmoittaa tämän kauden budjetin olevan suunnilleen viime vuoden tasolla eli hieman alle 10 miljoonaa euroa. Seuraavana tulevat Lukko, JYP, Tappara ja TPS, jotka ovat liikkeellä alle 8 miljoonan euro budjetilla. Loppujen joukkueiden budjetit pyörivät 4,5 – 7 miljoonan euron välillä. 

Seurasiirrot kaudella 2017-18

Tälle kaudelle on nähty mielenkiintoisia ja merkittäviä seurasiirtoja. Tässä muutama poiminta, joita kannattaa seurata:

Jarkko Immonen (KH)  Zug SUI >> JYP
Juuso Puustinen (LH) HIFK >> JYP
Tomas Zaborsky (LH) Brynäs SWE >> Tappara
Ilari Filppula (KH) Malmö SWE >> TPS
Atte Engren (MV) Leksand SWE >> HIFK

Ehkä suurin vaihtuvuus nähdään HIFK:n riveissä, kun viime kauden miehistöstä ovat lähteneet mm. Roope Hintz , Daniel Grillfors, Corey Elkins, Matt Generous, Juuso Puustinen ja Juha-Matti Aaltonen. Lisäksi HIFK:n valmennus on kokenut täydellisen muutoksen.

JYP:n vahvuuteen liittyvät Jarkko Immonen ja Juuso Puustinen. JYP ei ole kokenut kovin suuri muutoksia viime kauteen verrattaessa, joten uusien hankintojen myötä JYP:lle voidaan odottaa hyvää kautta.

Tomas Zaborskyn siirtyminen Tapparan jo entuudestaan kovaan ryhmää on varmasti mielenkiintoa herättävä siirto. Myös Jukka Rautakorven siirtyminen Tapparan valmentajaksi on kova juttu. Tapparalla on kaksi mestaruutta putkessa, tuleeko nyt kolmas?

Kaikki seurasiirrot on nähtävillä Liigan verkkosivuilta – täältä.

Nostoja kaudelle 2017-18

Karri Kivi nosti viime kaudella Ilveksen pudotuspeleihin. Ilves pelasi hienon loppukauden, kun se pudotti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Ässät ja tämän jälkeen se pisti Tapparan todella tiukoille. Tappara kuitenkin voitti ottelusarjan 4-3 ja eteni lopulta mestaruuteen. Kantaako tämä hyvä viimekaudella alkanut vire tähän kauteen?

Kovalla budjetilla kauteen lähtevä HIFK on varmasti otsikoissa tälläkin kaudella. Joukkueesta lähti paljon kovia nimiä. Löytyykö esimerkiksi Roope Hinzin tai Corey Elkinsin tyhjiksi jääneiden saappaiden täyttäjää? HIFK lähtee kauteen ilman ehdotonta ja valovoimasta tähtipelaajaa. Toki joukkueesta löytyy vahva nippu laadukkaita pelaajia ja tähtien puuttuminen saattaa olla jopa hyvä asia. HIFK taistelee melko varmasti kärkisijoista tällä kaudella.

Kalpan viime kausi oli hieno, kun se eteni finaaleihin ja päätyen lopulta toiseksi. Tähän kauteen Kalpa lähtee melko paljon muuttuneella joukkueella. Joukkue on nuortunut paljon ja nyt on mielenkiintoista nähdä, löytyykö nuoresta porukasta ratkaisijoita.

Muutaman heikomman kauden jälkeen TPS nousi viime kaudella jälleen Liigan kärkijoukkueiden joukkoon. Tälle kaudelle joukkueeseen lisäkokemusta tuo Ilari Filppula. Mielenkiintoista on nähdä, millaista tuhoa vastustajan maalilla Filppula, Perrin ja Kallio saavat aikaan. Tässä kolmikossa on kokemusta enemmän kuin tarpeeksi.

Ensimmäinen liigakierros 8.9.2017

Näillä otteluilla potkaistaan Liiga käyntiin.

klo 17:00 Jukurit- KalPa
klo 18:30 HPK – Kärpät
klo 18:30 Ilves – Tappara
klo 18:30 JYP – HIFK
klo 18:30 Lukko – TPS
klo 18:30 Pelicans – Sport
klo 18:30 SaiPa – KooKoo

Koko runkosarjan ohjelma löytyy Liigan vekkosivuilta – täältä.

Pudotuspelien aikataulu löytyy täältä.

 

Tästä Liigan kohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset