Jääkiekko: Tiistain kiekkovalinnat Ruotsista, Suomesta ja Norjasta

Karjala -turnaus on takana ja sieltä Suomen joukkue haki täydet pisteet kolmella hienolla voitolla. Nyt Euroopassa jääkiekkosarjat ovat jälleen käynnistyneet ja tänään hyviä kohteita löytyy monelta suunnalta. Meidän kohteemme tulevat Ruotsista, Suomesta ja Norjasta.

Luleå – Färjestad BK

Coolbet valinta: Vierasjoukkueen maalit yli 2,5 (2,11)

Ensimmäinen kohteemme on tänään Ruotsin pääsarjan (SHL) ottelu Luleå – Färjestad BK. Tässä ottelussa kohtaavat melko heikosti kotiotteluissa onnistunut Luleå ja sarjan paras vierasjoukkue Färjestad. Tällä kaudella nämä joukkueet ovat kohdanneet kerran ja tässä ottelussa Färjestad oli parempi luvuin 4-2. Illan otteluun onkin helppo löytää suosikki ja se on vierasjoukkue. Färjestad on sarjassa tällä hetkellä toisena, samoilla pisteillä kärkijoukkue Växjön kanssa.

Färjestad on tehnyt mukavasti maaleja tällä kaudella ja vierasotteluissa sen maalikeskiarvo on yli 3. Tähän otteluun valitaan Coolbetin listalta vierasjoukkueen yli 2,5 maalia.

Ilves – Kärpät

Coolbet valinta: Kärpät (1,93)

Toinen kohteemme tulee tänään kotimaan Liigasta ja ottelu on Ilves – Kärpät. Näiden joukkueiden väliset kamppailut ovat viime aikoina olleet tasaisia. Faktaa kuitenkin on, että Kärpät on tässä ottelussa ennakkosuosikki. Ilves ei ole onnistunut kotiotteluissa kovin hyvin ja nyt vastassa on sarjan kolmanneksi paras vierasjoukkue, joten meidän valinta Coolbetin listoilta on suora vierasvoitto.

Lillehammer – Manglerud

Coolbet valinta: David Morley (Lillehammer IK) tekee maalin (2,55)

Illan kolmas kohde on tänään Norjan pääsarjan ottelu Lillehammer – Manglerud. Lillehammer on ollut meillä usein kohteena ja niin on myös tänään. Lillehammerin kakkosketjun hyökkäys (Morley-Vigier-Cameron) on iskenyt hurjan määrän maaleja tällä kaudella. Koko ketju on pistetilastossa neljän parhaan joukossa, joten tässä ottelussa jokaiselta näistä miehistä voi odottaa maalia. Tähän otteluun valinta on Morleyn maali.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset