Jalkapallon EM-kisaennakko: Englanti vahvoilla B-lohkossa!

B-lohkossa pelaavat Englanti, Slovakia, Venäjä ja Wales. B-lohkon suurin ennakkosuosikki on Englanti. Englannin takana onkin sitten tasaisempaa ja lohkon toisesta sijasta käydäänkin todella kova vääntö Slovakian, Venäjän ja Walesin välillä.

1. Englanti

Englannin kerroin lohkovoitolle (1,90)

Valmentaja: Roy Hodgson

Maalivahdit: Joe Hart, Fraser Forstes, Tom Heaton

Puolustajat: Ryan Bertrand, Gary Cahill, Nathaniel Clyne, Danny Rose, Chris Smalling, John Stones, Kyle Walker

Keskikenttä: Dele Alli, Ross Barkley, Eric Dier, Jordan Henderson, Adam Lallana, James Milner, Raheem Sterling, Jack Wilshere

Hyökkääjät: Harry Kane, Jamie Vardy, Daniel Sturridge, Marcus Rashford, Wayne Rooney

Vahvuudet & heikkoudet

Englannin joukkue vaikuttaa varsin tasapainoiselta eikä ihan selkeitä heikkouksia ole. Englannin topparikaksikko Cahill-Smalling on ajoittain epävarma, mutta keskikentän pohjapelaajat paikkaavat toppareiden virheitä.

Englannin joukkueessa on paljon nuoria ja kokemattomia pelaajia ja se täytyy laskea lopulta Englannin heikkoudeksi vaikka osa nuorista pojista pelaakin jo tärkeissä rooleissa seurajoukkueissaan.

Englannin vahvuus on laajan ja varsin tasavahvan rosterin lisäksi hyökkäyspäässä. Kärjessä nähtänee mahtavan kauden Valioliigassa pelannut kaksikko Jamie Vardy – Harry Kane. Kun penkiltä löytyy vielä Daniel Sturridgen tasoista tulivoimaa niin hyökkääjiin Englanti ei näissä kisoissa tule kaatumaan.

Tärkeimmät pelaajat

Wayne Rooney

Sanokaa mitä sanotte, mutta me nostamme kokeneen Wayne Rooneyn Englannin tärkeimpien pelaajien joukkoon. Nuori joukkue kaipaa johtajuutta, joten kuka muu olisi parempi esimerkki taistelutahdosta, kuin Rooney. Rooneyn kausi Manussa oli vaikea, mutta mies herää henkiin, kun hän pukee Englannin paidan päälleen.

Arvio sijoituksesta

Englanti on B-lohkon suosikki ja me luotamme siihen. Englanti nappaa lohkovoiton ja jatkaa matkaansa vähintään puolivälierävaiheeseen asti.

2. Slovakia

Slovakian kerroin lohkovoitolle (7,50)

Valmentaja: Jan Kozak

Maalivahdit: Matus Kozacik, Jan Mucha, Jan Novota

Puolustajat: Jan Durica, Norbert Gyömber, Tomas Hubocan, Peter Pekarik, Kornel Salata, Milan Skriniar, Martin Skrtel, Dusan Sovento

Keskikenttä: Ondrej Duda, Jan Gregus, Marek Hamsik, Patrik Hrosovsky, Juraj Kucka, Robert Mak, Viktor Pecovsky, Miroslav Stoch, Vladimir Weiss

Hyökkääjät: Michael Duris, Adam Nemec, Stanislav Sestak

Vahvuudet & heikkoudet

Slovakian heikkous piilee hyökkäyksen keskustassa, johon ei ole oikeastaan tarjolla kovinkaan laadukkaita pelimiehiä. Joukkueen ykköshyökkääjä Michal Durisin otteet maajoukkueessa eivät vaakuta.

Slovakian vahvuudeksi lasketaan nopeat vastahyökkäykset. Laidoilla viilettävät Vladimir Weiss sekä Robert Mak ovat sen verran vikkeliä kavereita, että molemmat laiturit pystyvät karkaamaan läpiajoihin nopeista vastaiskuista.

Tärkeimmät pelaajat

Marek Hamsik

Napolissa pelaava Hamsik on Slovakian hyökkäyspelin sielu. Miehellä tulee olemaan todennäköisesti varsin vapaa rooli keskikentän keskustassa ”kymppipaikalla”.

Juraj Kucka

Kucka on korvaamaton mies keskikentän pohjalla etenkin, kun Hamsikin puolustusinnokkuudesta ei ole takuita. Kucka rikkoo ja tekee tärkeitä katkoja keskialueella.

Arvio sijoituksesta

Slovakia on monien mielestä yhden miehen varassa, mutta me emme usko siihen. Slovakialla on varsin kokenut ja laadukas joukkue, kaatoihan joukkue EM-karsinnoissa mm. Espanjan. Me luotamme näissä kisoissa Slovakiaan ja uskomme, että joukkue hoitaa tiensä jatkopeleihin.

3. Wales

Walesin kerroin lohkovoitolle (6,50)

Valmentaja: Chris Coleman

Maalivahdit: Owain Fon Williams, Wayne Hennessey, Danny Ward

Puolustajat: James Chester, James Collins, Ben Davies, Chris Gunter, Jazz Richards, Neil Taylor, Ashley Williams

Keskikenttä: Joe Allen, David Edwards, Andy King, Joe Ledley, Aaron Ramsey, David Vaughan, Jonathan Williams

Hyökkääjät: Gareth Bale, Simon Church, David Cotteril, Hal Robson-Kanu, Samo Vokes, George Williams

Vahvuudet & heikkoudet

Walesin heikkous piilee hyökkäyspäässä sillä homma on usein liikaa Balen suorituksien varassa. Jos Wales pelaa kolmella keskuspuolustajalla niin laitapelaajien puolustusvelvoite lisääntyy ja se verottaa entisestään tehoja hyökkäyspäästä.

Walesin vahvuus on tiivis ja kurinalainen puolustuspeli. Puolustuslinjassa nähtänee ajoittain viiden miehen linja ja näin ollen joukkueen puolustuslinjaa on todella hankala murtaa.

Tärkeimmät pelaajat

Gareth Bale

Mahtavan kauden Real Madridissa pelannut Bale on Walesin hyökkäyksen kulmakivi. Bale iski EM-karsinnoissa seitsemän maalia. Wales tarvitsee Balelta häikäiseviä esityksiä mikäli se haluaa tästä lohkosta jatkoon.

Aaron Ramsey

Ramsey on Walesin tärkein mies Balen jälkeen. Ramsey hallitsee ja rytmittää Walesin keskikenttää sekä luo joukkueelleen lukuisia maalipaikkoja.

Arvio sijoituksesta

Wales taistelee tosissaan lohkon toisesta sijasta ja siinä samalla suorasta jatkopaikasta. Tasaisessa lohkossa kaikki on mahdollista, mutta me jätämme Walesin tässä vaiheessa tämän lohkon kolmannelle sijalle.

4. Venäjä

Venäjän kerroin lohkovoitolle (4,00)

Valmentaja: Leonid Slutski

Maalivahdit: Igor Akinfeev, Guilherme, Yuri Lodygin

Puolustajat: Alexei Berezutski, Vasili Berezutski, Sergei Ignashevich, Dmitri Kombarov, Roman Neustädter, Georgi Schennikov, Roman Shishkin, Igor Smolnikov

Keskikenttä: Igor Denisov, Denis Glushakov, Aleksandr Golovin, Oleg Ivanov, Pavel Mamaev, Aleksandr Samedov, Oleg Shatov, Roman Shirokov, Dmitri Torbinski

Hyökkääjät: Artem Dzyuba, Aleksandr Kokorin, Fedor Smolov

Vahvuudet & heikkoudet

Venäjän heikkoudeksi täytyy laskea joukkueen keski-ikä vaikka toisaalta useille pelaajille on kertynyt jo hurjasti kokemusta maajoukkuepeleistä. Käytännössä kaikki Venäjän ”runkopelaajat” ovat yli 30 vuotiaita. Puolustuslinjasta löytyy, jopa 36 vuotias Sergei Ignasevitsh.

Venäjän joukkue on kasattu pääosin Venäjän liigan pelaajista eli pelaajat tuntevat toisensa todella hyvin. Lisäksi joukkueen valmentaja Leonid Slutski on lähes kaikille pelaajille tuttu, joten yhtenäisyys on laskettava ehdottomasti Venäjän vahvuudeksi.

Tärkeimmät pelaajat

Artem Dzyuba

Zenitissä operoiva 27 vuotias Dzyuba teki karsinnoissa suurimman osan Venäjän maaleista. Dzyuba on Venäjän selkeä ykköshyökkääjä, johon valmentaja Slutski luottaa.

Arvio sijoituksesta

Venäjän kokenut joukkue ei ole meidän papereissamme kovinkaan kovassa huudossa ja näin ollen jätämme Venäjän kylmästi B-lohkon viimeiselle sijalle ja ulos jatkopeleistä.

Nappaa EM-kisabetsit talteen meidän tapaan Veikkaushuoneen, 24hBetin tai Coolbetinhuikean bonustarjouksen voimalla. Jokainen kumppanimme tarjoaa luotettavaa pelaamista sekä 100% talletusbonuksen uusille asiakkaille.

Aiheeseen liittyvät uutiset