Jalkapallon EM-kisaennakko: F-lohkon voitto on kolmen maan kauppa!

F-lohkossa pelaavat Islanti, Itävalta, Portugali ja Unkari. F-lohkon voittokamppailu tullaan käymään Islannin, Itävallan sekä Portugalin välillä. Unkari on tämän lohkon heitoppussi ja joukkue tulee jäämään tylysti neljänneksi.

1. Islanti

Islannin kerroin lohkovoitolle (7,00)

Valmentaja: Lars Lagerbäck

Maalivahdit: Hannes Halldorsson, Ögmundur Kristinsson, Ingvar Jonsson

Puolustajat: Ari Skulason, Hordur Magnusson, Hjörtur Hermannsson, Ragnar Sigurdsson, Kari Arnason, Sverrir Ingi Ingason, Birkir Saevarsson, Haukur Heidar Hauksson

Keskikenttä: Emil Hallfredsson, Gylfi Sigurdsson, Aron Gunnarsson, Theodor Elmar Bjarnason, Arnor Ingvi Traustason, Birkir Bjarnason, Johann Gudmundsson, Eidur Gudjohnsen, Runar Mar Sigurjonsson

Hyökkääjät: Kolbeinn Sigthorsson, Alfred Finnbogason, Jon Dadi Bodvarsson

Vahvuudet & heikkoudet

Islanti yllätti kaikki napatessaan EM-kisapaikan ja yllätykset tulevat jatkumaan. Islannin kisapaikka ei ollut mikään yksittäinen suonenveto tai yhden pelaajan voimin raahautuminen kisoihin. 300 000 asukkaan Islannissa on satsattu pelaajien kehittämistyöhön ja tämä satsaus kantaa nyt hedelmää. Joukkueen vahvuutena on tiivis puolustuspelaaminen ja ruotsalainen valmentaja Lars Lagerbäck.

Islanti ei materiaaliltaan kuulu kisojen parhaimmistoon, joten nähtäväksi jää riittääkö vahva joukkuepelaaminen jatkoon ja löytyykö Lagerbäckin hihasta vielä muutama ässä.

Tärkeimmät pelaajat

Gylfi Sigurdsson

Islannin kirkkain tähti on Swanseassa pelaava Gylfi Sigurdsson. Sigurdsson oli joukkueen paras maalintekijä karsinnoissa viimeistellen 6 maalia. Islannin kannalta on toivottavaa että Sigurdsson onnistuu myös lopputurnauksessa.

Arvio sijoituksesta

Me uskomme yllätyksien jatkuvan Islannin osalta. Tässä lohkossa joukkueet tulevat pelaamaan paljon ristiin, joten tiukalla puolustuspelaamisella Islanti painelee jatkoon ja voi napata jopa lohkovoiton.

2. Itävalta

Itävallan kerroin lohkovoitolle (3,00)

Valmentaja: Marcel Koller

Maalivahdit: Robert Almer, Heinz Lindner, Ramazan Özcan

Puolustajat: Aleksandar Dragovic, Christian Fuchs, György Garics, Martin Hinteregger, Florian Klein, Sebastian Prödl, Markus Suttner, Kevin Wimmer

Keskikenttä: David Alaba, Marko Arnautovic, Julian Baumgartlinger, Martin Harnik, Stefan Ilsanker, Jakob Jantscher, Zlatko Junuzovic, Marcel Sabitzer, Alessandro Schöpf

Hyökkääjät: Lukas Hinterseer, Rubin Okotie, Marc Janko

Vahvuudet & heikkoudet

Itävallan kokoonpanosta löytyy vähän jokapuolelta laadukkaita pelaajia kuten, uudestaan kukkaan puhjennut Christian Fuchs, Stoken Marko Arnautovic ja joukkueen kirkkain tähti David Alaba. Itävallalta löytyy laidoilta vikkeliä pelaajia ja hyviä keskittäjiä, joten joukkueen ehdoton vahvuusalue löytyy laidoilta.

Itävalta onnistui karsinnoissa 22 kertaa maalinteossa ja näistä maaleista seitsemän viimeisteli konkari Marc Janko. Janko on kärsinyt hieman loukkaantumisista, joten saa nähdä pystyykö kokenut pelimies pelaamaan vaaditulla tasolla vai löytyykö hyökkäykseen uutta tulivoimaa.

Tärkeimmät pelaajat

David Alaba

Muutaman viikon päästä 24-vuotta täyttävä Bayern Munchenin pelaaja on ehdoton johtohahmo Itävallan joukkueessa. Nuoresta iästään huolimatta Alaba on Bayernin riveissä pelannut suurilla areenoilla isoja otteluita, joten hänen esimerkkinsä ja johtajuutensa nousevat isoon rooliin.

Arvio sijoituksesta

Islannin ja Portugalin kanssa kamppailussa lohkovoitosta. Monet povaavat Itävaltaan isoksikin yllättäjäksi, mutta kahdeksan sakkiin pääseminen olisi Itävallalta jo aikamoinen paukku.

3. Portugali

Portugalin kerroin lohkovoitolle (1,85)

Valmentaja: Fernando Santos

Maalivahdit: Rui Patricio, Anthony Lopes, Eduardo

Puolustajat: Vieirinha, Raphael Guerreiro, Cedric Soares, Eliseu, Bruno Alves, Jose Fonte, Ricardo Carvalho, Pepe

Keskikenttä: William Carvalho, Danilo Pereira, Joao Moutinho, Adrien Silva, Joao Mario, Andre Gomes, Renato Sanches

Hyökkääjät: Cristiano Ronaldo, Eder, Nani, Ricardo Quaresma, Rafa Silva

Vahvuudet & heikkoudet

Portugali aloitti EM-karsinnat varsin tahmeasti ja valmentajaakin vaihdettiin kesken karsintojen. Fernando Santosin tartuttua puikkoihin joukkue koki pieniä muutoksia, kun maajoukkueen luottopakki Ricardo Carvalho kaivettiin naftaliinista takaisin kokoonpanoon. Mukaan on saatu myös mukavasti uusia nuoria pelaajia, joten olisiko Portugalilla nyt kasassa sopiva sekoitus niin nuorta kuin vanhaakin pelimiestä.

Vaikka pelaajat ovat hieman vaihtuneet yksi pysyy ja hän on tietenkin Cristiano Ronaldo. Portugalin peli tukeutuu vahvasti CR7:kaan ja jos Madridin miehellä sattuu olemaan itkupotkuraivari päivä niin ei ”Kilpien joukkueelle” hyvä heilu.

Tärkeimmät pelaajat

Pepe

Cristiano Ronaldo on ehdottomasti joukkueen tärkein pelaaja, mutta Pepe täytyy mainita myös tässä yhteydessä. Parhaimmillaan erinomainen puolustaja, joka pitää kiinni hyökkääjän kuin hyökkääjän, mutta jos kasetti ei kestä, saattaa Pepe hölmöilyllään vesittää koko joukkueen menestyksen.

Arvio sijoituksesta

Portugali on ehdottomasti lohkon paras joukkue pelaajamateriaaliltaan, mutta yksittäisten pelaajien asettamat kysymysmerkit varjostavat mahdollisesti joukkueen turnausta. Jatkopaikan pitäisi olla Portugalille selviö, mutta me povaamme joukkueelle takkuista turnausta.

4. Unkari

Unkarin kerroin lohkovoitolle (13,00)

Valmentaja: Bernd Storck

Maalivahdit: Gabor Kiraly, Denes Dibusz, Peter Gulacsi

Puolustajat: Attila Fiola, Barnabas Bese, Richard Guzmics, Roland Juhasz, Adam Lang, Tamas Kadar, Mihaly Korhut

Keskikenttä: Akos Elek, Adam Pinter, Zoltan Gera, Adam Nagy, Laszlo Kleinheisler, Gergo Lovrencsics, Zoltan Stieber

Hyökkääjät: Balazs Dzsudzsak, Adam Szalai, Krisztian Nemeth, Nemanja Nikolic, Tamas Priskin, Daniel Bode

Vahvuudet & heikkoudet

Vahvuus osiossa ollaankin jo aikalailla syvissä vesissä. Unkari tulee todennäköisesti parkkeeraamaan bussin puolustusalueelleen ja toivoo iskevänsä ainoasta maalintekopaikastaan sen yhden maalin, joka saattaa riittää voittoon. Joukkueen vahvuudeksi voidaan varmasti luokitella se, että joukkue tiedostaa itsekin kokonaisvaltaisen heikkoutensa.

Selkeästi kisojen heikoimpia joukkueita niin materiaaliltaan kuin pelillisestikin.

Tärkeimmät pelaajat

Balazs Dzsudzsak

Unkarin kirkkain tähti ja se pelaaja, joka saattaa vastahyökkäyksestä iskeä maalin vastustajan verkkoon.

Arvio sijoituksesta

Unkari jää lohkossa viimeiseksi. Piste.

Aiheeseen liittyvät uutiset