KHL 10.11: Ufa kohtaa Neftehimikin

Maajoukkuetauon jälkeen ollaan pikkuhiljaa palailtu takaisin KHL-kartoille. Pari kierrosta on ehditty jo pelata, mutta tänään mekin hyppäämme takaisin mukaan hommiin vihjeiden muodossa. Neljältä alkavassa päiväpelissä Ufassa kotijoukkue Salavat Yulaev Ufa saa vastaansa Neftehimikin ja iltapelissä Helsingissä Jokerit saa vieraita kaukaa venäjältä Admiralin muodossa. Näistä lähdetään hakemaan osumia kotijoukkueiden menestykseen nojaten.

Salavat Yulaev Ufa – Neftehimik Nizhnekamsk

Valinta: Ufa (1,72)

Maajoukkuetauon jälkeen molemmat joukkueet ovat ehtineet pelata kertaalleen. Salavat onnistui voittamaan Ladan kotikaukalossaan lukemin 4-2 ja Neftehimik kävi haastamassa hallitsevan mestarin Metallurg Magnitogorskin vieraissa häviten kuitenkin niukasti 2-1 rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Molemmilta joukkueilta nähtiin pelaajia myös Karjala turnauksessa. Ufalta turnauksessa mukana oli maalivahti Niklas Svedberg ja Neftehimikiltä puolestaan Tomi Sallinen ja Richard Gynge. Myös muita joukkueiden pelaajia oli mukana muissa kansainvälisissä turnauksissa.

Ufa on pikkuhiljaa alkanut saamaan kokonaisuudessaan peliään ruotuun ja on noussut jo Itäisen konferenssin neljännelle paikalle, lähemmäs kärkeä. Neftehimik puolestaan löytyy vasta sijalta kaksitoista. Ufa on ollut menneellä kaudella Itäisen konferenssin kolmanneksi paras kotijoukkue ja voittoja on kotiluolassa tullut hyvällä tahdilla. Neftehimik löytyy puolestaan vierasjoukkueiden taulukossa siinäkin vasta sijalta 12.

Salavat on hävinnyt koko kaudella vain viisi kertaa varsinaisella peliajalla kotikaukalossaan ja sen maaliero näistä peleistä on plussan puolella melko mukavasti. Tehtyjä maaleja kotipeleissä on 53 ja päästettyjä 38. Neftehimikin maalinteko tökki pahasti myös ennen maajoukkuetaukoa, sen jäädessä monessa ottelussa peräkkäin joko nollille tai vain yhteen maaliin. Joukkueen ylivoimaprosenttikin on melko huono, sen ollessa vain 17,0%.

Ufan derbyvastustaja on aina ollut Ak Bars Kazan, mutta Barsin ”pikkuveli” Neftehimik sytyttänee kotijoukkueen tänään taas pelaamaan. Materiaalietu on kovasti kotijoukkueen puolella, mutta Ufan heikkoudet löytyvätkin usein puolustuspäästä. Jos Ufalaiset pystyvät tänään tilkitsemään puolustuspäänsä ja iskevät maaleja heille ominaiseen kovaan tahtiin, ovat he erittäin vahva suosikki voittamaan tänään. Ufa taistelee tänä vuonna ”Chernyshev”- divisioonan voitosta Omskin ja Admiralin kanssa, joten pisteitä täytyy tulla edelleenkin kovaan tahtiin, sillä erot ovat pieniä.

Uskomme, että kotijoukkue ottaa tänään rutiinivoiton heikommasta Neftehimikistä ja kasvattaa kauden pistesaldonsa viiteenkymmeneen pisteeseen.

Muut valinnat:

Jokerit (2,08)

Coolbetin KHL-kohteet talteen täältä!

Aiheeseen liittyvät uutiset