KHL 12.9: Neftehimik kesyttää väsyneet tiikerit!

Uuteen viikkoon on mukavaa lähteä jälleen, kun laatukiekkoa on heti maanantaista alkaen tarjolla itänaapurin puolelta. KHL:ssä pelataan kuuden ottelun suuruinen kierros ja tänään luotetaan kauden vihjeissä ensikertaa Neftehimik Nizhnekamskiin. Neftehimik kohtaa pitkällä vieraskiertueella kulkevan ja varmasti uupuneen Amurin.

Neftehimik Nizhnekamsk – Amur Khabarovsk

Valinta: Neftehimik (1,80)

Tässä ottelussa on selkeääkin selkeämmät lähtökohdat. Amur on pitkällä vieraskiertueella ja tämä on jo joukkueen viides peräkkäinen vieraspeli. Väsymys näkyy joukkueen otteissa aivan takuulla ja kaipuu kotiin kasvaa hetki hetkeltä. Joukkueen fokus saattaakin olla jo kotimatkassa ja täten ei parasta tehoa pystytä puristamaan enää irti. Amurin rosterilla ei paljoakaan kierrätystä pystytä harrastamaan ja täten samat pelaajat saavat suuren määrän kuormitusta osakseen näin pitkän vieraskiertueen ollessa kysymyksessä.

Kotijoukkue majailee mukavasti 9. sijalla itäisessä konferenssissa, kun taas Amur pitää hallussaan 14. sijaa. Neftehimikille tämä on neljäs kotiottelu peräkkäin ja se on esiintynyt suhteellisen pirteästi kotonaan. Rangaistuslaukauskilpailu voitot Vitjazista ja Medvescakista olivat joukkueelta kelpo esityksiä. Edellisessä ottelussa Dynamo Moskova kävi kuitenkin hakemassa pisteet Maksim Karpovin johdolla Nizhnekamskista luvuin 1-3, tasaisen kamppailun päätteeksi.

Neftehimik on ollut yleensä niskan päällä seurojen keskinäisissä kohtaamisissa, hoidettuaan viisi viimeisintä kohtaamista edukseen. Ei olisi ihme jos keskinäiset ottelut olisivat tämän kohtaamisen jälkeen vielä selvemmin Nizhnekamskilaisten hyväksi. Kotijoukkue on KHL:n itäisen konferenssin kuntopuntarissa sijalla 8. ja Amur viimeisenä sijalla 15. Neftehimik tavoittelee tänä vuonna varmasti playoff-paikkaa edellisen kauden tapaan ja tällaisista kamppailuista pitäisi pystyä yksinkertaisesti nappaamaan täysi pistepotti, etenkin kotona. Seuran viimekauteen nähden vahvistuneella materiaalilla, tästä ottelusta voiton ottamisen ei pitäisi olla mikään mahdottomuus.

Neftehimik lähtee otteluun hyvällä terveystilanteella, eikä näillä näkymin pahempia loukkaantumisia juurikaan ole. Ville Kolppanen ei edellisessä ottelussa kuitenkaan ollut edes luukkuvahtina, joten maalissa jatkaa todennäköisesti kuluneella kaudella eniten vastuuta tolppien välissä saanut Ivan Lisutin.

Ellei Amur pysty puristamaan kauden parasta esitystään irti, mikä on tässä tilanteessa erittäin epätodennäköistä, on kotijoukkueen voitokas ilta lähellä ja täten mukavan oloinen kohde pelattavaksi.

Muut valinnat:

Lokomotiv Money Line (1,96)

Coolbetin KHL-kohteisiin tästä!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset