KHL 13.11: SKA hakee voittoputkelle jatkoa!

Sunnuntain hiljaiselta KHL-kierrokselta poimitaan tänään vain yksi ottelu peleihin. Meidän katseemme kohdistuvat Lokomotiv Yaroslavlin ja SKA Pietarin huippuotteluun joka alkaa jo klo 16. SKA rullailee tällä hetkellä peräti 22 ottelun pisteputkessa ja 13 pelin hurjassa voittoputkessa. Mekin haemme KHL-vihjeiden lähiaikojen hyvälle saldolle jatkoa tänään. Hyvää isänpäivää kaikille!

Lokomotiv Yaroslavl – SKA Pietari

Valinta: SKA (1,97)

Tänään päästään nauttimaan parista todellisesta huippuottelusta KHL:n puolelta, mutta etenkin meidän päivän ottelupari on aivan huikea. Tilastojen valossa molemmat joukkueet ovat olleet tänä vuonna hyviä. Vierasjoukkue hallitsee koko sarjan piikkipaikkaa huimalla 73 pisteen saldollaan 29 pelistä, mutta päivän kotijoukkue Lokomotivkin on onnistunut saamaan kasaan 52 pistettä. Loko löytyy Läntisen konferenssin neljänneltä paikalta yhden ottelun SKA:ta vähemmän pelanneena.

SKA:n tämän vuoden joukkuetta pidetään KHL-piireissä kaikkien aikojen KHL-joukkueena. Joukkueesta löytyy aivan älyttömästi taitoa ja tehoja jokaiselta pelipaikalta. Pietarilaiset ovat mättäneet kuluneella kaudella käsittämättömät 125 maalia ja päästäneet siinä samassa vain 45. Lokon saldona on 75 tehtyä ja 57 päästettyä. Oleg Znaroksin suojatit ovat olleet läpi kauden huimassa lennossa, emmekä usko että tämä loppuu vielä tänään. SKA syttyy vielä kovempaan pelikuntoon, kun se saa vastaansa Lokon kaltaisen huippujoukkueen.

Pietarilaiset ovat pelanneet kaksi aiempaa vieraskiertueensa ottelua Moskovassa, joissa tuli 2-3 voitto Dynamosta ja 0-4 lukemin Vitjazista. Matkarasitus ei siis ole kovinkaan suurta luokkaa sillä Jaroslavliin ei ole pitkä matka. Ilya Kovalchukin johdolla joukkue on edennyt voitosta voittoon ja joukkueesta löytyy laajuutta jokaiseen kentälliseen. Loko on puolestaan ollut tänä vuonna kova kotijoukkue ja se on edellisessä pelissään voittanut CSKA:n 3-1 kotona ja sitä ennen hävinnyt yllätyksellisesti 1-4 Severstalille. Historiassa näiden joukkueiden keskinäiset pelit ovat yleensä menneet järjestään pietarilaisten hyväksi.

Päivän ottelussa kohtaavat Lokomotivin raudanluja puolustus ja vieraiden tulivoimainen hyökkäys. Maaliodottama ei silti ole kovin korkealla, sillä joukkueet lähtevät varmasti pelaamaan tarkkaa peliä ja kun tähän päälle huomioidaan vielä pietarilaisten omankin puolustuksen taso, on tämä melko selvää. SKA löytyy ylivoima-tilastosta sijalta kolme, mutta alivoimaprosentissa olisi kuitenkin sen sijaan vielä vähän hiomista.

Mikko Koskisen loukkaannuttua Karjala Turnauksessa, on ”tähtipaitojen” maalilla suurimman vastuun saanut Igor Shestyorkin ja hyvin on herra torjunutkin. Shestyorkinin torjuntaprosentti on hulppea 94,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 1,41/ottelu. Nähtäväksi jää montako maalia ”rautatietyöläiset” onnistuvat tänään iskemään vastustajan veskarin selän taakse.

Loukkaantumistilanne SKA:lla on erittäin hyvä ja rosterin laajuus sitä luokkaa, että vaikka pelaajia olisikin poissa, saadaan tilalle nälkäisiä ja kovia pelimiehiä poppariosastolta. Me lähdemme tänään hakemaan vierasjoukkueen mukana voittoputkelle jatkoa ja uskomme sen jatkavan vahvoja esityksiään vielä ainakin tänään. Kakkosen kerroin on siis varsin mukava pelattava.

Coolbetin KHL-kohteisiin tästä!

Aiheeseen liittyvät uutiset