KHL 20.9: CSKA huimassa voittoputkessa!

Tiistain kierroksella taistellaan pisteistä kahdeksalla paikkakunnalla. Aamupäivän otteluiden jo ollessa käynnissä siirretään ajatukset illalla pelattaviin otteluihin. Peräti kymmenen ottelun voittoputkessa kiitävä CSKA Moskova matkustaa tänään Barys Astanan vieraaksi Kazakstaniin, mutta vihjeissä ei ihan vielä uskota moskovalaisten voittoputken katkeamiseen.

Barys Astana – CSKA Moscow

Valinta: CSKA -1,5 (2,05)

Helposti voisi kuvitella, että CSKA:n hirmuinen voittoputki saattaisi pian katketa. Emme usko kuitenkaan niin käyvän vielä tänään. Barys ei nykyisillä otteillaan ole lähimaillakaan Moskovalaisten tasoa, eikä pelillisesti omaa aseita CSKA:n kaatoon. Vierasjoukkue jyrää läntisessä konferenssissa kärkipaikalla 30 pisteellään, jopa 9 pisteen erolla toisena olevaan SKA:han. Maaliero on huima 38-14 11 pelatun ottelun jälkeen. Barys sen sijaan on itäisessä konferenssissa sijalla 14, surkealla 7 pisteen saldollaan. Maalierokin on lukemilla 17-27 roimasti pakkasen puolella. CSKA:a vastaan on paha tuotakaan tilastoa hirveästi kohentaa.

Barysille ottelu on kolmas peräkkäinen koti-ottelu ja CSKA:lle sen sijaan kolmas vieraissa. Moskovalaisten todella laajalla rosterilla on erinomainen mahdollisuus joka otteluun kierrättää pelaajia, ja edellisessä ottelussa poppariosastolla olleet pelaajat mm. Jonas Enlund ja Greg Scott todennäiköisesti pelaavat tänään. Vierailija jaksaa jauhaa vahvaa hyökkäyspelaamistaan ottelusta toiseen täydet 3 erää ja saa aikaan tuhoa vastustajan väsyessä. Hyvän puolustuspelaamisen ja maalilla erinomaisesti kiekkoja napsivan Ilja Sorokinin ansiosta joukkue hakee voittoja kovalla tahdilla.

CSKA:lta on World Cupissa mukana tärkeä hyökkääjä Ivan Telegin, mutta korvaajia hänen ollessa poissa on tarpeeksi. Dmitri Kvartalnovin suojatit ovat sarjan tehokkaimpia ylivoimalla, ja Barysin yrittäessä väkisin kartuttaa pistepussiaan, tulee se joutumaan taistelemaan moskovalaisten ylivoimaa vastaan. Barysin viimekausien tehokentästä on tärkeä palanen pitkään poissa, sillä Dustin Boyd on arvioiden mukaan jopa joulukuuhun asti sivussa loukkaantumisen takia. Tämä syö Barysin muutenkin niin kapeasta hyökkäysvahvuudesta suuren osan pois, ja se on näkynyt tällä kaudella todella rajusti.

Barysin vahvuus on yleensä ollut tehokas ylivoimapeli, mutta sitä ei olla vielä kuluvalla kaudella nähty ollenkaan. Kazakstanilaiset ovat tällä hetkellä sarjan 4. huonoin yv-joukkue ja jos tehottomuus tälläkin osa-alueella jatkuu, joukkueen tulee olemaan erittäin vaikeaa taistella voitosta CSKA:a vastaan. Moskovan ylpeys vain vahvistuu jatkossa, sillä huhujen mukaan NHL:ssä Dallas Starsissa viimekaudella pelannut Valeri Nichuskin olisi liittymässä joukkueen vahvuuteen. Hän ei kuitenkaan tule olemaan vielä hetkeen pelaavassa kokoonpanossa joten sillä ei ole tänään merkitystä.

Barys lähtee otteluun varmasti tiukalla puolustuksella, mutta se on eri asia kauanko se kestää vierasjoukkueen vyöryttäessä hyökkäyksiä tasaiseen tahtiin ja laukoessa paljon. Astanalaisten tilanne on muutenkin pelillisesti ehkä hieman sekava, sillä joukkueen päävalmentaja Andrei Nazarov sai vähän aikaa sitten ansaitut potkut. Joukkueella on nyt uusi päävalmentaja ja uuden pelitavan sisäänajo kestää varmasti jonkin aikaa.

CSKA:n yli maalin voitolle tarjotaan melko maukasta kerrointa, joten me otamme siitä kiinni tänään.

Muut valinnat:

Vityaz Chekhov/Draw (1,80)

Coolbetin KHL-kohteisiin tästä!

Aiheeseen liittyvät uutiset