KHL 23.10: Magnitogorsk vierailulla Kiinassa

Hiljainen neljän ottelun KHL-sunnuntai käynnistellään jo aamukymmeneltä Admiralin sekä Traktorin kohtaamisella. Meillä on tänään tarjolla neljästä pelistä kolmeen vihjeet, joten pelattavaa on riittävästi. Magnitogorsk on vahva suosikki ottamaan voiton Kiinassa, Vladivostokissa taasen uskotaan kotijoukkueen vahvojen otteiden jatkumiseen ja Zagrebissa lapulle lähtee over.

HC Red Star Kunlun – Metallurg Magnitogorsk

Valinta: Magnitogorsk (1,90)

Magnitogorsk päättää kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueensa sunnuntaina Kiinassa, kun se saa vastaansa paikallisen Kunlun Red Starin. Venäläisjoukkueelle tämä on vieraskiertueen viimeinen ottelu sen pelattua aiemmin jo Amuria ja Admiralia vastaan. Sarjan viidenneksi paras vierasjoukkue Metallurg hävisi Vladivostokissa Admiralille luvuin 3-0, mutta haki Habarovskista komean 1-5 vierasvoiton Amurista. Etenkin Vladivostok on erittäin vaikea paikka pelata, sillä Admiral pelaa NHL-mittaisessa kaukalossaan, eikä ole tällä kaudella jäänyt kertaakaan pisteittä kotonaan.

Wojtek Wolski on vierailijoilta sivussa loukkaannuttuaan pari ottelua sitten pahasti. Hänen korvaajanaan on viimeaikoina häärinyt suomalainen Oskar Osala. Osala on onnistunut hyvin Magnin ykköskentässä yhdessä Sergei Mozyakinin ja Jan Kovarin kanssa. Ja tällä ketjukoostumuksella tullaan todennäköisesti jatkamaan myös sunnuntain pelissä. Magnitogorskilla on Wolskia lukuunottamatta hyvä loukkaantumistilanne, joten se lähtee tähän otteluun Wolskia vaille ykköskokoonpanolla.

Magnitogorsk on KHL:n ylivoima-tilastossa kakkosena ja alivoima-tilastossa se pitää hallussaan ykköspaikkaa. Itäisessä konferenssissa venäläisjoukkue on kolmantena, kun Kunlun löytyy vasta sijalta 13, vähemmän otteluita pelanneena tosin. Kiinalaisjoukkue on pelannut melko ailahtelevasti, mutta on pystynyt välillä voittamaan koviakin joukkueita etenkin kotonaan. Tästä hyvä esimerkki on vähän aikaa sitten tullut 3-2 voitto Ufasta. Sunnuntain ottelussa näiden kahden joukkueen välillä on kuitenkin huomattava tasoero vierailijan hyväksi. Magnitogorskin ei vielä pitäisi edes olla kovinkaan uuvuksissa, sillä se on ehtinyt pelata vasta kaksi vierasottelua ennen tätä. Kotimatkallekin olisi varmasti huomattavasti mukavampi lähteä voitto ja konferenssin kärkipaikka taskussa.

Molemmat joukkueet ovat päästäneet saman verran maaleja (47), Kunlunin kuitenkin pelattua kolme ottelua vähemmän. Magnitogorsk on kuitenkin tehnyt kolmekymmentä maalia enemmän kuin Kiinalaiset, joten hyökkäyspään tasoerosta ja tulivoimasta voidaan olla vain yhtä mieltä. Tämä on seurojen vasta ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen, mutta uskomme silti vierailijan poistuvan vieraskiertueeltaan täyden pistelastin kanssa. Lähes kahden kerroin Magnitogorskin voitosta on laitettava tämän kaksikon kohtaamisesta ehdottomasti lapulle.

Muut valinnat:

Admiral Vladivostok (1,95)

Medvescak Zagreb – Lada Togliatti over 4,5 (1,70)

Coolbetin KHL-kohteisiin tästä!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset