KHL 23.8: Omsk vahvoilla sarja-avauksessa!

KHL jatkuu jälleen pitkän kesän ja odotuksen jälkeen. On vaikeaa kuvitella parempaa tapaa päästä alkuun, kuin suuri, peräti yhdeksän ottelun kierros.  Peleihin löytyi pitkän pohdinnan jälkeen kolme kohdetta pelattavaksi, joista Omsk vaikuttaa vahvalta valinnalta kotiedun saattelemana.

Avangard Omsk – Jugra Hanti-Mansijsk

Valinta: Omsk -1,5 maalia (1,76)

Viimekaudella Omsk voitti koko itäisen konferenssin runkosarjan. Joukkue pelasi suhteellisen vahvasti kotonaan ja Omskin kotikentältä pisteitä ei mikä tahansa joukkue kovinkaan helpolla hakenut mukaansa. Viimekaudella joukkue onnistui pääsemään konferenssivälieriin asti, jossa se putosi kuitenkin Salavatille voitoin 3-4. Tälle kaudelle Omsk on lähtenyt tavoittelemaan mestaruutta ja pelaajamateriaalinsa puolesta tavoite onkin suhteellisen realistinen.

Joukkueessa puhaltelee viimekauden jälkeen muutoksen tuulet, mutta lähteneiden pelaajien tilalle ollaan hankittu kovia nimiä. Lähteneen puolustajan Michal Kempnyn korvaajaksi joukkue on hankkinut Philadelphia Flyersistakin tutun Jevgeni Medvedevin ja tämän lisäksi Omsk haali puolustuksensa tueksi Andrei Kuteikinin SKA:sta. Myös viimekauden Traktorin tehokkain pakki Jegor Martinov liittyi joukkueeseen täksi kaudeksi.  Etenkin Medvedevillä tulee olemaan suuri rooli Omskin puolustuksessa.

Omskin hyökkäyskalusto koki myös kohtalaisen suuren remontin, mutta tulivoimaa ja taitoa sieltä ei tulevanakaan kautena tule puuttumaan. Loistavan lisämausteen joukkueen hyökkäyspeliin tuo Dynamo Moskovasta hankittu huippuhyökkääjä Maksim Pestushko, joka oli joukkueensa paras maalipyssy menneellä kaudella. Lisäksi voidaan todeta, että Omskin sentterikalusto on erittäin hyvä.

Jugra ei ole mässäillyt kovilla hankinnoilla kauden alla ja lisäksi joukkue on tullut tunnetuksi heikkona vierasjoukkueena. Jugra oli itseasiassa edellisen kauden heikoin vierasjoukkue. Jugrasta vaihtui menneen kauden jälkeen noin puolet hyökkäyksestä, joten kalusto on siltäosin mennyt melkolailla kokonaan uusiksi. Jugran puolustus on kooltaan iso ja fyysinen ja tulee olemaan vaikeuksissa hyvin luistelevien joukkueiden kanssa. Seuran runkohyökkääjistä poistuivat esim. Kirill Rasskazov, Vitali Sitnikov ja Andrei Ivanov. Jugra onnistui voittamaan kauden alla 12:sta harjoituspelistään vain yhden ja aloittaa täten kautensa 10-ottelun mittaisesta tappioputkesta. Omsk ei todellakaan ole oikea paikka tämän putken katkaisemiseen.

Lada Togliatti – Medvescak Zagreb

Valinta: Medvescak Money Line (1,95)

Tässä on kyseessä tasaisempi ottelupari, joten pieneksi turvaksi lähdetään pelaamaan Medvescakin voittoa jatkoaika- ja rangaistuslaukauskilpailu mukaan luettuna. Medvescak sijoittui viime kaudella runkosarjassa sijalle 10 ja jäi täten melko täpärästi ulos playoff-peleistä. Joukkue on muuttunut hieman viimekauteen nähden, kun moni pelaaja on vaihtanut maisemaa normaaliin tapaan. Medvescak pelasi voitokkaan pre-seasonin, joten joukkue lähtee varmasti luottavaisena Lada-otteluun.

Maalivahtiosastolle on joukkueen viimekauden luottoveskarin Danny Taylorin lisäksi hankittu suomalainen Niko Hovinen, joten maalivahdeista ei mahdollinen menestys ainakaan jää kiinni. Puolustukseen kovimpana nimenä mukaan liittyi sveitsiläisjärkäle Goran Bezina joka tunnetaan pitkästä urastaan Sveitsin maajoukkueessa. Kokenut pakki tuo kovan lämärinsä mukanaan viivapelotteeksi ja tulee varmasti olevaan vaarallinen ase ylivoimalla. Suuresta koosta on myös hyvin apua puolustuspäässä. Bezina tulee olemaan yksi kauden johtavista puolustajista joukkueessa.

Hyökkäykseen Medvescak hankki mielenkiintoisen hyökkääjän sveitsin NLA:sta. Kanadalainen Alexandre Giroux on takonut aiemmilla kausilla kovia tehoja sveitsissä Ambri-Piottan riveissä ja on varmasti iso vahvistus Zagrebilaisten hyökkäykseen. Miehellä on myös aiempaa kokemusta  KHL- ja NHL:stä. Lisäksi Medvescak hankki rosteriinsa kanadalaishyökkääjät Samson Mahbodin, Brandon McMillanin ja suurimpana nimenä Francis Paren. Pare on pelannut KHL:ssä jo monena kautena aiemmin, tekemättä mitään suuria ihmeitä. Mies kuitenkin pystyy tehoilemaan ja Medvescakissa oikean ketjukoostumuksen löydyttyä on herralta lupa odottaa pisteitäkin. Nuorta taitoa mukaan joukkueeseen tuo vasta 19-vuotias tsekkihyökkääjä Jiri Smejkal.

Lada pelaa kotipelinsä NHL-mittaisessa kaukalossa, joka tuo joukkueelle tiettyä etua muita joukkueita vastaan. Tätä pientä etua joukkue ei kuitenkaan Medvescakia vastaan saa, sillä Kroateillakin on näillä mitoilla palveleva kaukalo. Ladan 60 viimeisen kotipelin voittoprosentti on vain 40. Joukkue ei siis nauti Medvescakia vastaan suurtakaan kotietua. Ladalta on viimekauden jälkeen lähtenyt kolme eniten peliaikaa saanutta pakkia ja pakkiosasto on jouduttu laittamaan uuteen uskoon. Lada saattaa olla ensimmäiset pelit hukassa uuden heikentyneen puolustuksensa kanssa.

Lada teki viimekaudella toiseksi vähiten maaleja sarjassa ja oli ylivoimallakin yksi sarjan huonoimmista. Puolustuksen muutokset saattavat vaikuttaa viimekaudella hyvin toimineeseen alivoimaan. Viimekauden avainpelaajat Zatovic ja Magogin sen sijaan jättivät seuran, joten paljon tehoja lähtee miesten mukana muualle. Lisäksi Ladalla on sentteriosastolla loukkaantumishuolia ja se saattaa aiheuttaa vielä tänä syksynä vaivaa. Medvescakille tarjotaan otteluun hyviä kertoimia, sillä onhan kyseessä vasta sarjan ensimmäinen kunnon kierros ja joukkueiden arviointi ei ole vielä kovin helppoa. Tartumme siihen.

Muut valinnat

Jokerit (2,15)

KHL-kohteet talteen Coolbetilla!

Aiheeseen liittyvät uutiset