KHL 23.9: Jokerit kohtaa sarjaykkösen!

Perjantaina KHL-jäillä pelataan vain viiden ottelun suuruinen kierros. Helsinkiin Jokereiden vieraaksi saapuu sarjaykkönen CSKA Moskova. Jokerit lähtee otteluun siipirikkoisena, ja nykyinen suoritustaso tuskin tulee riittämään huippujoukkue CSKA:n heilutellessa tahtipuikkoa. Muita kohteita ei tänään lähdetä hakemaan, vaan napataan moskovalaisseura lapulle päälle kakkosen kertoimella.

Jokerit – CSKA Moscow

Valinta: CSKA (2,16) 

Jokerit lähtee huippukamppailuun loukkaantumisten vaivaamana. Joukkueelta on poissa mm. Masi Marjamäki ja Pekka Jormakka jotka kumpikin loukkaantuivat viime ottelussa Novokuznetskia vastaan. Lisäksi poissa ovat Oliver Lauridsen ja Jesse Joensuu, joka on ollut poissa jo tovin. Ottelusta on tulossa Jokereille muutenkin erittäin vaikea, sillä CSKA on parhaimmillaan aivan loistava joukkue. Jokereiden kärkipelaajien olisi astuttava esiin todenteolla, jotta olisi kunnon mahdollisuus taistella voitosta. Paljon CSKA:n isoja hyökkääjiä vastaan tarvittavaa kaksinkamppailuvoimaa on näiden loukkaantumisten myötä poissa kotijoukkueelta.

Jokerit nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa lukemin 5-1 keskiviikkona pelatussa ottelussa Metallurg Novokuznetskia vastaan. Pitkään takkuillut ylivoima alkoi vihdoin toimimaan avauserässä ja ottelusta irtosi helppo voitto. CSKA puolestaan kävi häviämässä Barysille 4-0 surkean esityksen jälkeen ja samalla kazakstanilaiset katkaisivat moskovalaisseuran kymmenen ottelun mittaisen voittoputken ansaitusti. Ottelu oli CSKA:lta kauden huonointa peliä, lukuunottamatta pieniä pätkiä ensimmäisessä erässä ja muutenkin erittäin haluton esitys. Tuollaista touhua tuskin tullaan helsingissä näkemään, kun vastaan tulee venäläistaiturit pelaamaan sytyttävä suomalaisjoukkue.

CSKA menettää kokoonpanostaan ainakin Bud Hollowayn, joka sai aivotärähdyksen Barys pelaajan taklatessa häntä suoraan päähän. Tilanteesta ei jostain syystä vihelletty edes jäähyä. Muuten CSKA:n loukkaantumistilanne on suhteellisen hyvä, sillä heillä ei Hollowayn lisäksi ole muita merkittäviä poissaoloja. Juuri seuraan liittyneen Valeri Nichuskinin pelaaminen on perjantaina jo mahdollista, jos kaikki on kunnossa. Nähtäväksi jää, nähdäänkö tämä suurikokoinen taituri kaukalossa jo Jokereita vastaan.

CSKA pitää edelleen ansaitusti Läntisen konferenssin kärkipaikkaa hallussaan, mutta Jokeritkin majailee tällä hetkellä mukavasti kahdeksannella sijalla. Jokerit on kuitenkin huomattavasti heikentynyt edellisestä kaudesta ja hyökkäyspeli on ollut paikoittain tuskaista seurattavaa. Sibiriä vastaan pelatussa koti-ottelussa tuli tappio luvuin 0-4, eikä helsinkiläiset saaneet aikaan maaliakaan. Hyökkäyspään aukkoja täyttämään hankitut hyökkääjät ovat miltei jokainen pelanneet alle odotusten, ja tähän asti nähdyn perusteella vaikuttaa siltä, että Jokereille on tulossa erittäin haastava kausi.

Loukkaantumisia Jokereiden kapea rinki ei kestä juurikaan, sillä tilalle ei ole heittää samantasoisia korvaajia. Hyvä esimerkki rosterin kaupeudesta oli tilanne, missä hyökkääjän loukkaannuttua jouduttiin puolustaja Jesper B. Jensen laittamaan hyökkäykseen jo ennen peliä. On vaikeaa nähdä kotijoukkueen juhlivan voittoa huomenna, muutenkin niin harvoin tappioita kokevasta CSKA:sta. Ottelu on samalla molemmille joukkueille hyvä tasonmittari, mutta se on sitä etenkin Jokereille. Moskovalaisilta on turha odottaa samanlaista lepsuilua kuin Barysia vastaan ja perjantaina helsingissä nähdään ihan eri luokan joukkue.

Coolbetin KHL-kohteet talteen tästä!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset