KHL 27.8: Admiral jatkaa vahvoja kotiesityksiään!

KHL on edennyt parin kierroksen verran ja lauantaina päästäänkin jo heti aamusta mielenkiintoisten kohteiden pariin. Kaksi kohdetta on napattu pelattavaksi ja niistä toinen, Admiral, on löytänyt tiensä vetokupongille esiinnyttyään vahvasti kotonaan sarjan jättiläisiä Dynamo Moskovaa ja Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. Vaikkei kolmea pistettä tullut kummaltakaan, vihjeissä uskotaankin Admiralin tällä kertaa nappaavan täydet pisteet.

Admiral Vladivostok – Vityaz Podolsk

Valinta: Admiral (1,92) 

Admiral sijoittui viimekaudella itäisen konferenssin kuudennelle sijalle ja selviytyi hienosti konferenssi puolivälieriin asti. Siellä tuli kuitenkin lähtö Sibiriä vastaan ja katseet suunnattiinkin jo uuteen kauteen. Seuran kotipelit ovat lähes aina loppuunmyytyjä joten kannatuksen puutteesta touhu ei jää tosiaankaan kiinni. Admiral pelaa kotiottelunsa NHL-mittaisessa kaukalossa ja on tottunut pitämään kovaa tempoa yllä täyden 60-minuuttisen ajan. Ottelut ovat myös, suoraviivaisen Admiralin tapauksessa usein maalirikkaita ja osumia syntyy molempiin päihin.

Admiral on paikannut viimekauden jälkeen seuran jättäneiden pelaajien aukkoja hankkimalla riveihinsä mielenkiintoisia nimiä. Anton Voltšenkov saapui joukkueeseen täksi kaudeksi ja miehellä on vyöllään lähes 800 NHL-ottelua. Hän tuo juuri sitä kaivattua apua puolustukseen. Seuran uusiin hankintoihin kuuluvat lisäksi kovaa jälkeä Novokuznetskissa tehnyt Maksim Kazakov, lahjakas Vladimir Tkatšov ja slovenian maajoukkuepelaaja Robert SabolicMyös Andrei Sigarjov (Lokomotiv) ja Vadim Krasnoslobodtsev (Barys) ovat hyväntuntuisia vahvistuksia.

Uudistunut Admiral näyttikin kaikille heti kärkeen, että viimekauden hyvät otteet ovat saavutettavissa, myös tälläkin kaudella. Joukkue pelasi nimittäin heti kaksi hyvää ottelua, vaikkakin häviten Dynamo Moskovalle 3-4 rangaistuslaukauksien jälkeen ja samoilla luvuilla, myös Lokomotiville. Admiralin alivoimapeli oli Lokomotivia vastaan hyvällä tasolla, eikä Jaroslavlilaiset pystyneet lukuisista ylivoima-tilaisuuksistaan huolimatta kääntämään peliä kolmannessa erässä edukseen. Admiralin viimeistely oli tehokasta Lokomotivia vastaan ja hyökkääminen näyttikin melko hyvältä. Maalissa Ivan Nalimov esitteli välillä upeita pelastuksia. Vityazille tulee kiire Admiralin hankintojen kanssa kauden ensimmäisessä ottelussaan.

Vityaz aloittaa kautensa vierailulla Vladivostokiin, jossa on vaikea voittaa. Vetovalinta kohdistuukin tässä tapauksessa vahvasti kautensa aloittaneeseen ja pirteästi esiintyneeseen Admiraliin ja sen kotietuun.

 

Metallurg Novokuznetsk – Avtomobilist Jekaterinburg

Valinta: Avtomobilist (1,95)

Tähän otteluun lähdetään pelaamaan Avtomobilistin suoraa voittoa. Valinta ei varmaan yllätä ketään, sillä Novokuznetsk on materiaaliltaan yksi sarjan huonoimmista, ellei huonoin joukkue. Novokuznetskin pakka hajosi paikoitellen todella vaarallisesti heti ensimmäisessä sarjaottelussa. Joukkue kuitenkin onnistui viemään ottelun nimiinsä. Torstain ottelu Jugraa vastaan olikin sitten jo totaalinen katastrofi, peli päättyi 1-7 lukemiin ja se kertoo kaiken tarvittavan joukkueen haavoittuvaisuudesta ja paketin hajoamisen alhaisesta kynnyksestä. Tähän ei ole varaa Avtomobilistia ja sen laadukasta hyökkäystä vastaan.

Novokuznetsk menetti viimekauden jälkeen kaikki tehopelaajansa ja tilalle oli mahdoton saada samantasoisia korvaajia. Puolustus on heikentynyt viimekaudesta kärkipakkien Roman Manuhovin ja Cade Fairchildin jätettyä seuran. Hyökkäykseen jääneitä aukkoja täyttämään on nostettu pelaajia lähinnä VHL-puolelta, venäjän kakkossarjasta, paria poikkeusta lukuunottamatta. Paperilla joukkueen hyökkäys näyttääkin aika heikolta ollakseen kilpailukykyinen muiden seurojen kanssa. Sentteriosastokin näyttää aika huonolta, laatusenttereiden Ryan Stoan ja Robert Kousalin lähdettyä seurasta.

Avtomobilist aloitti kautensa hienolla 3-5 voitolla Sibiristä, mutta hävisi sitten niukasti 3-1 Omskille. Joukkue on materiaaliltaan ja joka osa-alueelta selvästi parempi kuin Novokuznetsk ja siitä syystä lähes kahden vieraskerroin on houkutteleva. Avtomobilistin puolustus on aika lähellä viimekauden tasoa, eikä ole kauheasti muuttunut. Hyökkäyksestä kuitenkin lähti pari kovaa nimeä, mm. Eero Elo, mutta seura sai pidettyä itselleen elintärkeän tehokaksikon Anatoli Golishevin ja Petr Koukalin riveissään. Vahvistuksiksi mukaan liittyivät tsekkiläinen Jan Buchtele, Slovan Bratislavassa loistanut Rok Ticar ja Sibiristä saapunut parin kauden takainen tehomies Dmitri Monya. Joukkue omaa kaikki mahdollisuudet säilyttääkseen viimekautisen erinomaisen tasonsa ja tulee varmasti pääsemään playoffeihin. Toisin kuin kotijoukkue.

Novokuznetskin tekemisen ei pitäisi riittää ottelussa millään osa-alueella ja tuo lähes kaksi kertaa rahat takaisin antava kerroin suokin hyvän mahdollisuuden lyödä vierasjoukkuetta lapulle.

Muut valinnat

Admiral – Vityaz over 4,5 maalia (1,68)

 

Coolbetin KHL-kohteisiin tästä!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset