KHL 29.10: Lokomotiv saa vastaansa Jokerit

Lauantain ratoksi meille tarjoillaan seitsemän ottelun verran kiekkoa KHL-kaukaloista. Aamupäivän peleihin ei tänään keretty, mutta sen sijaan illan otteluihin on kaivettu parin kohteen verran pelattavaa. Jokerit pelaa tänään toista päivää peräkkäin ja kohtaa Lokomotivin vieraissa, helsinkiläisille on odotettavissa haasteellinen ilta. Lisäksi Severstalin ja Slovanin -matsiin laitetaan lapulle varovaisesti overia. 

Lokomotiv Yaroslavl – Jokerit 

Valinta: Lokomotiv (1,80)

Jokereille on tänään odotettavissa haasteellinen ilta Arena 2000:lla. Jokerit pelaa kolmannen ottelun neljän päivän aikana ja helsinkiläiset joutuvat pelaamaan tänään toisen ottelun kahden päivän sisään. Tämä ei ole ideaali tilanne millekään joukkueelle, mutta huono eritoten sellaiselle jengille jolla on suhteellisen kapea rosteri, kuten Jokereilla. Eilinen ottelu Moskovassa päättyi Dynamon 3-0 voittoon ja siinä samassa katkesi Jokereiden viiden pelin mittainen pisteputki. Dynamo puolusti kurinalaisesti ja vahvasti, sekä onnistui tekemään tarvittavat maalit vierasjoukkueen puolestaan ollessa tehoton hyökkäyspäässä. Jokerit matkusti yöllä Moskovasta Jaroslavliin, jonne joukkue laskeutui vasta aamuyöstä. Kotijoukkue puolestaan on saanut levätä ja odotella rauhassa Jokereiden saapumista kaupunkiin.

Jokerit tekee kolme muutosta tähän otteluun. Riku Helenius tulee maaliin Ryan Zapolskin tilalle, Ville Lajusen korvaa Jesper B. Jensen ja Tomi Mäen tilalle astuu eilen sairaana ollut Antti Pihlström. Loukkaantuneina ovat edelleen Tommi Huhtala, Masi Marjamäki ja Juho Rautanen. Lokomotiv on ollut lähiaikoina loistavassa vireessä, se on jäänyt kahdeksassa viimeisessä pelissään vain kerran pisteittä. Hyvin puolustavana joukkueena tunnettu Loko on lähiaikoina kunnostautunut oikein kunnolla maalinteossa. Joukkue on tehnyt viimeiseen viiteen otteluunsa peräti 22 osumaa ja päästänyt vain 10.

Illan ottelu on molemmille viimeinen ennen viikon mittaista maajoukkuetaukoa joten pisteet kelpaisivat varmasti molemmille ryhmille. Loko löytyy Läntisen konferenssin neljänneltä paikalta, kun taas Jokerit pitää hallussaan samaisen konferenssin kahdeksatta paikkaa. Jaroslavlilaiset tunnetaan kovana kotijoukkueena, jonka kotiluolasta ei mikään joukkue lähde helpolla pisteiden kanssa kotimatkalle. Viime viikon parhaan hyökkääjän palkinnon pokkasi itselleen kotijoukkueen ex. Jokeripelaaja Brandon Kozun. KozunKontiolaTalbot -kenttä on ollut viimeaikoina suorastaan liekeissä ja heiltä kotiyleisö odottaa tänään varmasti lisää vettä kiukaalle maalien muodossa.

Lokomotivilla ei ole tällä hetkellä mainittavan arvoisia loukkaantumisia huolenaan, joten joukkue lähtee illan otteluun ideaalilla kokoonpanolla. Lokomotivin alivoimapeli on ollut myöskin hyvin uomissaan, joten Jokereiden lähiaikoina tökkineen ylivoimapelin tehokkuudella tuskin heilutellaan kotijoukkueen verkkoja moneenkaan otteeseen. Uskomme, että vierailijoiden peräkkäiset ottelut verottavat peliesitystä jokaisella osa-alueella, sillä Moskovassa pelattu ottelu oli temmoltaan erittäin kova. Loko tuskin päästää Jokereita helpolla missään vaiheessa ja pyrkii synnyttämään vaikeuksia pitämällä yllä kovaa vauhtia, mikä siltä kyllä luonnistuukin. Tänään leivotaan kotisuosikkia lapulle hyvällä omallatunnolla.

Muut valinnat:

Severstal – Slovan over 4,5 (1,73)

Coolbetin KHL-kohteisiin tästä!

Aiheeseen liittyvät uutiset