KHL 29.9: Severstal ja Admiral mässäilevät maaleilla!

Tänään itänaapurissa pelataan KHL-kiekkoa yhdeksän ottelun verran. Tällä kertaa jätetään ottelupareista ”suosikit” rauhaan ja haetaan osumia maalimäärävetojen kautta. Tarjolla on kaksi over-kohdetta jotka tulevat tällä kertaa Severstal – Admiral ja Sochi – Jugra – kohtaamisista. 

Severstal Cherepovets – Admiral Vladivostok

Valinta: Over 4,5 maalia (1,76)

Severstalin ja Admiralin välisestä kohtaamisesta on tulossa erittäin tasaväkinen ottelu. Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä melko alhaalla omissa konferensseissaan, mikä ei varmasti yllätä ketään. Severstal pitää hallussaan läntisen konferenssin 13. paikkaa 15 pisteellään, kun puolestaan Admiral on itäisessä sijalla 12 samalla pistemäärällä. Piste-erot edellä oleviin joukkueisiin eivät vielä ole kummankaan tapauksessa venähtäneet suuriksi ja yhdelläkin voitolla nousee sarjataulukossa monta pykälää.

Tämä on ottelu, jonka molemmat joukkueet haluavat varmasti voittaa. Kummankaan puolelta katsottuna vastus ei ole erityisen hyvä ja täten kummallakin on lähes identtinen mahdollisuus napata tänään voitto. Varovaista peliä tuskin tullaan näkemään ja uskomme, että maalejakin syntyy. Kumpikaan joukkueista ei tee tasapelillä tästä ottelusta mitään, mikä tarkoittaakin, että tänään tullaan todennäköisesti näkemään rohkeaa ja avointa hyökkäyspeliä molemmilta joukkueilta.

Kummankaan puolustuspeli ei vakuuta tippaakaan. Admiral on päästänyt kolmeentoista peliin karmeat 46 maalia ja Severstal neljääntoista otteluun 39 kassia. Puolustuspäät vuotavat melko pahasti molemmilla joukkueilla. Admiralin tiedetään pelaavan yleensä erittäin rohkeaa hyökkäyspeliä ja sen peleissä tehdäänkin paljon osumia molempiin päihin. Seurojen väliset edelliset kohtaamisetkin ovat yleensä kaikki olleet suurimaalisia pelejä. Tässä ottelussa maaleja tullaan näkemään molempien toimesta.

Admiral takoi viimekaudella KHL:ssä kolmanneksi eniten vierasmaaleja koko sarjassa. Maaleja kertyi peräti 85 30:een vieraspeliin. Vladivostokilaiset ovat tälläkin kaudella esittäneet erittäin ennakkoluulotonta peliä edellisen kauden tapaan. Tämä lupaa tänäänkin over-vedolle hyvää. Admiral on tällä kaudella KHL:n yv-tilastossa jaetulla ykkössijalla Dinamo Minskin kanssa. Se on heilutellut verkkoa ylivoimalla peräti 31,8%:n tehokkuudella. Alivoimalla se on sen sijaan ollut melko huono, mikä antaa varmasti Severstalillekin mahdollisuuksia ylivoima-maaleihin illan ottelussa.

Severstal liitelee illan taistoon kolmen ottelun voittoputkessa, voitettuaan kotonaan Amurin ja Kunlunin. Vieraistakin sille tarttui mukaansa maukas 2-4 voitto Avtomobilistista. Se pelaa tänään siis hyvällä itseluottamuksella. Admiral puolestaan antoi kyytiä Ladalle Vladivostokissa lukemin 5-2, jonka jälkeen se hävisi vieraissa suurseuroille CSKA:lle ja SKA:lle taipuen jälkimmäiselle vasta rangaistuslaukauskilpailussa 3-2 luvuin. Admiral osoitti kykyjään kaataa isompiakin seuroja, nousten Pietarissa lopussa 2-0 tappioasemasta tasoihin ja jatkoajalle.

Tänään tilauksessa olisi maalirikkaita ja vauhdikkaita matseja. Aihiot siihen, että maaleja nähtäisiin tänään enemmän kuin paljon on mielestämme hyvät. Osumia tullaan todennäköisesti näkemään pelivalintojemme jokaiselta joukkueelta.

Muut valinnat:

Sochi – Jugra Over 4,5 maalia (1,65)

Coolbetin KHL-kohteisiin tästä!

Coolbetin viikkokilpailuihin tästä!

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset