KHL 4.9: Magnitogorsk kääntää kurssinsa!

Sunnuntaina pelataan seitsemän ottelun suuruinen kierros KHL:ssä. Tänään vihjeissä hypätään kolmen kohteen voimin suosikkien kimppuun ja otetaan selvää mm. siitä, onko Magnitogorsk jo selvinnyt mestaruuskrapulastaan, kun vastaan asettuu suomalaisten johtama Amur Habarovsk.

Metallurg Magnitogorsk – Amur Habarovsk

Valinta: Magnitogorsk -1,5 (1,85)

Magnitogorskin alkukausi ei CSKA voittoa lukuunottamatta ole ollut menestys. Joukkue hävisi vieraskiertueensa jokaisen pelin ja on ajautunut neljän ottelun mittaiseen tappioputkeen. Magnitka operoi tällä kaudella melkein samalla rosterilla, kuin mestaruuteen päättyneellä edellisellä kaudella ja se tulee tänäkin vuonna olemaan yksi mestarisuosikeista. Ei anneta huonon runkosarjan alun hämätä. Magnitogorsk pitää tällä hetkellä hallussaan Itäisen konferenssin sijaa 11. kun Amur majailee puolestaan sijalla 13. Magnitogorsk ei kauaa noilla sijoilla keiku ja parannusta on odotettavissa jo tänään.

Edellisessä pelissä tuli tappio Jugralle, vaikka laukaukset olivat vieraille ylivoimaisesti 17-41, onnistui Jugra silti kampeamaan 2-1 kotivoiton. Magnitka hallitsi peliä selvästi, mutta maalinteko tökki. Tuo vaihe ei noin hyvällä joukkueella yleensä kauaa kestä ja mikäpä olisi parempi paikka kääntää kurssi, kuin viikonloppuinen kotiottelu pitkän vieraskiertueen jälkeen. Amur ei ole sekään ihmeitä esittänyt ja joukkue on hävinnyt jokaisen pelinsä, lukuunottamatta yhtä kotivoittoa Admiralista.

Magnitka on materiaaliltaan selvästi parempi, kuin Amur. Ja jos paikoista aletaan laittamaan maalitykki Sergei Mozyakinin ja muiden huippuyksilöiden johdolla sisään, ollaan tänään hyvällä todennäiköisyydellä voitossa kiinni. Magnitogorsk oli viimekaudella loistava kotijoukkue ja ei hävinnyt montaakaan kertaa kotonaan. Joukkueiden keskinäiset kamppailutkin tuppaavat yleensä menemään selkeästi Magnitogorskin hyväksi. Amur ei ole kovin usein juhlinut voittoa joukkueiden kohdatessa, eikä kovin todennäköisesti juhli tänäänkään.

Amur tulee olemaan vaikeuksissa Magnitogorskin myllyttäessä peliä neljällä vahvalla kentällään. Eikä huippukassari Vasili Koshechkinin selän taakse helpolla tulla kiekkoa iskemään. Amurin maalinteko tökki viimekaudella pahasti, eikä tälläkään kaudella voida odottaa suurta parannusta. Kristian Kuuselan ja Teemu Ramstedtin hartioille kasautuu liikaa painoa, eikä suomalaispelurit keskenään pysty joukkuetta hinaamaan pelistä peliin. Täten vedot tulevat tänään nojaamaan Magnitogorskiin ja joukkueen piristymiseen uskotaan vahvasti.

 

Muut valinnat:

CSKA Moscow -1,5 (1,71)

Torpedo Nizhni Novgorod (2,00) 

Coolbetin KHL-kohteisiin tästä!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset