KHL-vihjeet 1.12: Joulukuun ensimmäiset KHL-vihjeet!

KHL-Vihjeet | Vvihjeet.com

Joulukuu startataan KHL:ssä viiden ottelun voimin. KHL-vihjeisiin napataan tänään jokaisesta ottelusta yksi kohde ja lähdetään metsästämään vahvaa loppuvuotta KHL-vihjeiden osalta. Moskovan Dynamo päättää neljän ottelun pituisen vieraskiertueensa Barys Astanan vieraana kun taas Jokerit isännöivät Lada Togliattia Hartwall Arenalla.  

Barys Astana – Moskovan Dynamo

Valinta: 1x (1,61)

Barys Astana on hyvä kotijoukkue tai ainakin joukkue pelaa paremmin kotona kuin vieraissa. Viimeisestä viidestä kotiottelustaan Astana on pystynyt voittamaan neljä ja tappio tuli kovaa Salavat Ufaa vastaan.

Pohjois-Amerikasta Kazakstanin pääkaupunkiin tulleet pelimiehet Bochenski, Boyd ja Dawes muodostavat yhden KHL:n tehokkaimmista hyökkäysketjuista. Kotijoukkueen menestys lepääkin vahvasti tämän kolmikon harteilla, eikä se ole herroja näyttänyt häiritsevän.

Moskovan Dynamolla on takanaan kolme vierasottelua, joista varmasti se tärkein pelattiin sunnuntaina Avangard Omskia vastaan. Omsk oli voittolaukauskilpailun jälkeen Dynamoa vahvempi lukemin 3-2. Tämän päivän ottelun jälkeen Dynamo pelaa seuraavan kerran  lauantaina paikallisottelussa Moskovan TsSKA:ta vastaan, joten Dynamolaisten ajatukset saattavat jo hieman olla lauantaissa.

Helsingin Jokerit – Lada Togliatti

Valinta: Vierasjoukkueen maalien lukumäärä varsinaisella peliajalla alle 1,5 (1,82)

Jokerit ovat saaneet pelata jo viisi ottelua putkeen Hartwall Arenalla ja tämän illan ottelu Ladaa vastaan päättää pitkän kotiotteluiden putken. Jokereitten peli on ollut pääsääntöisesti näissä otteluissa vakuuttavaa ja varsinkin 3-1 voitto Lokomotiv Jaroslavista oli erinomainen esitys.

Viime torstaina pelatussa ottelussa Sochia tapahtui jotain käsittämätöntä ja Jokerit hävisit ottelun lukemin 2-5. Tilanne nollattiin kuitenkin hyvin sunnuntain ottelussa Ak Bars Kazania vastaan, jolloin tiivis puolustuspeli ja Henrik Karlssonin varmat otteet takasivat Jokereitten 2-1 voiton.

Lada Togliatti on yksi KHL:n heikoimmista joukkueista, mikä on käynytkin jo ilmi muutamaan otteeseen KHL-vihjeissämme. Edellisessä vierasottelussa Dinamo Riikaa vastaan Ladan hyökkäys oli täysi tuhnu, laukoen 22 kertaa maalia kohden tekemättä yhtäkään maalia.

Ladan hyökkäys on muutenkin ollut viime aikoina ongelmissa hyvin puolustavia joukkueita vastaan, eikä verkko ole vastustajan maalissa heilunut kovinkaan tiuhaan tahtiin. Ladan ylivoima on myös erittäin heikkoa, itseasiassa KHL:n toiseksi heikointa. Tähän kun lisätään se fakta, että Jokereitten alivoima on KHL:n parhaimmistoa, ei Ladalle ole odotettavissa maaleja edes ylivoimalla.

Muut:

Medvescak Zagreb -1,5 (3,50)

Avtomobilist Jekaterinburg maalien määrä yli 2,5 (1,85)

Avangard Omsk -1,5 (1,85)

Aiheeseen liittyvät uutiset