KHL-vihjeet lauantaille!

KHL-Vihjeet | Vvihjeet.com
Tämän lauantain KHL-vihjeet tulevat itäisen konferenssin otteluista, joissa piikkipaikkaa pitävä Omsk isännöi häntäpään Novokuznetskia ja kärkipään kamppailussa vastaikkain asettuvat hyvässä vireessä olevat Jugra sekä Admiral.

Avangard Omsk – Metallurg Novokuznetsk

Valinta: Kotijoukkueen maalit varsinaisella peliajalla yli 2,5 (1,50)

 Kotijoukkue Omsk otti itäisen konferenssin piikkipaikan takaisin haltuunsa torstaina, kun se onnistui kaatamaan Sibirin voittolaukausten jälkeen 3-2.

Omskilta löytyy ratkaisijoita leveällä rintamalla, mutta joukkueen terävimmän pistekärjen muodostaa kaksikko Alexander Perezhogin ja Vladimir Sobotka, jotka molemmat ovat tehneet tällä kaudella 8 maalia.

Viime peleissä Omsk ei ole saanut kiekkoa verkon perukoille alkukauden tapaan, mutta joukkueen tehtyjen maalien keskiarvo peliä kohden on edelleen 2,7. Ennen torstain Sibir ottelua Omsk pelasi neljä ottelua vieraissa, joten tämä selittänee osin ruudin lievää kosteutta.

Kotona maalinteossa ei ole ollut kuitenkaan ongelmia varsinkaan sarjan heikompia joukkueita vastaan, joihin Novokuznetsk lukeutuu.

Metallurg Novokuznetsk on tällä hetkellä KHL:ssä toiseksi viimeisenä, eikä sijoitus ole yllätys. Novokuznetsk on sarjan heikoimpia joukkueita materiaaliltaan ja paineleekin eteenpäin lähinnä asenteella sekä nuoruuden innolla.

Tosiseikka on kuitenkin se, että Novokuznetsk on päästänyt eniten maaleja ja sillä on KHL:n heikoin alivoima, joten Omskin tasoiselle joukkueelle vähintään kolmen maalin tekeminen tänään pitäisi olla pala kakkua.

Jugra Hanti-Mansijsk – Admiral Vladivostok

Valinta: Maalien lukumäärä varsinaisella peliajalla alle 4,5 (1,72)

Jugra löytyy itäisen konferenssin kakkospaikalta ja se on ainakin allekirjoittaneelle yllätys. Alkukausi on sujunut Jugralta hyvin ja varsinkin kotipeleissä se on onnistunut kaatamaan ja haastamaan KHL:n isoimpia joukkueita.

Arena Jugralla ollaankin nähty varsin vähä maalisia otteluita, eikä maaleilla ole mässäilty. Kotijoukkueen kirkkain tähti, Nikita Gusev, on onnistunut hänkin maalinteossa vain kuusi kertaa, joten maalipyssyjäkään ei kotijoukkueen riveistä löydy.

Kotijoukkueen tapaan illan vieraat ovat aloittaneet kautensa yli odotusten ja Admiral on itäisen konferenssin neljäntenä. Neljässä viimeisessä ottelussa Admiral on tehnyt vain seitsemän maalia, mutta se on voittanut näistä otteluista jokaisen. Admiralin maalilla Ivan Nalimov on ollut hurjassa iskussa ja päästänyt edellä mainituissa otteluissa vain yhden maalin.

Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä, joten odotetaan molemmilta joukkueilta tarkkaa puolustuspeliä ja vähä maalista ottelua.

Aiheeseen liittyvät uutiset